Akmaz Halk Plajı'nda Ağaçlandırma Seferberliği

Akmaz Halk Plajı'nın sezon hazırlıkları kapsamında Fethiye Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü, Kargı mahalle muhtarlığı, Akra Oteli, Fabay Otel ve Günlükkent Sitesi yönetimi işbirliğiyle, Akmaz sahilinde çevre düzenleme, temizlik ve ağaçlandırma çalışması yapıldı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

 

Akmaz Halk Plajı'nda Ağaçlandırma Seferberliği

Özel plajların giriş ücretlerinin astronomik rakamlara ulaştığı bu günlerde  Fethiye Belediyesi’nin halkın uygun koşullarda deniz keyfi yapmasını sağlamak amacıyla 2022 yaz sezonunda işletmeye açtığı Akmaz Halk Plajı’nda Kargı mahalle muhtarlığı, Akra Otel personeli ve Günlükkent Sitesi sakinlerinin işbirliğiyle çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışması yapıldı.

Çalışma kapsamında Akmaz sahiline 200 civarında, bölge florasına uygun ağaçlar dikildi. Ayrıca, sahilde bölge halkı tarafından temizlik gerçekleştirildi.  İnlice Halk Plajı işletmesinin geçtiğimiz yıl  Fethiye Belediyesi’nden alınmasının ardından vatandaşların uygun koşullarda denize girmesini sağlamak için kolları sıvayan Fethiye Belediyesi ilçeye 3 yeni halk plajı kazandırmıştı.

Akmaz Halk Plajı'nda Ağaçlandırma Seferberliği

Akmaz sahilinde yer alan Barut Otelin destekleriyle iki yıl kadar önce Fethiye turizmine kazandırılan  Akmaz Halk Plajı’nın bir an önce açılabilmesi için teknik ekipler yoğun bir faaliyet gösteriyor. 
Etkinlik hakkında Günlükkent Sitesi yönetimi adına açıklama yapan Özen Ulugeçit; “Akmaz sahilinin hak ettiği değere ulaşması için yoğun çabalarını gözlemlediğimiz Belediyemize destek olmak ve günlerimizin çoğunu geçirdiğimiz sahili daha da güzelleştirmek için plaja ilave kum çekimi, ağaçlandırma ve temizlik çalışmalarına sitemiz personeli ve traktörümüzle biz de katkıda bulunmak istedik. Bu amaçla, doğal dengeyi bozmadan, sahilde kapsamlı bir temizlik ve peyzaj düzenlemesi gerçekleştirdik. 

Bu kapsamda, Akmaz mesire alanında kuruyan ya da çürüyen ağaçların yerlerine yenilerini diktik. Belediye, muhtarlık, Orman İşletme Müdürlüğü ve bölgedeki oteller tarafından getirilen ağaçların dikimini elbirliğiyle yaptık. Bu çalışmanın halkımıza örnek olmasını ve Fethiye’nin diğer yerlerinde de benzeri çalışmaların çoğalmasını diliyoruz” dedi. 

Akmaz Halk Plajı'nda Ağaçlandırma Seferberliği

Sık sığla ağaçlarının arasında ve Akmaz deresinin hemen kıyısında yer alan plaja ilişkin olarak Kargı mahallesi muhtarı Cafer Söğüt ise şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik şartlar nedeniyle halkımızın deniz keyfi yapması artık iyice zorlaştı. Özel plaj işletmelerinin giriş ücretleri ve içerdeki fiyatlar, sabit ya da dar gelirli insanlarımızı çok zorluyor. Ama Akmaz Halk Plajı ve mesire alanı Belediyemiz tarafından işletilmeye başlatıldıktan sonra, yani son iki sezondur hem bölge sakinlerini, hem de Fethiye’ye dışardan gelen misafirleri çok güzel şekilde ağırlıyor. Tatilcilerin bu yıl daha da güzel bir tatil geçirmeleri için Belediyemiz tüm imkanlarını seferber etti. Tesis alanında 15-20 gündür çok yoğun bir çalışma sürdürülüyor. Biz de mahalle muhtarlığı ve bölge halkı olarak kendilerine destek veriyoruz. Çalışmalara Akra Otel başta olmak üzere çevredeki oteller ve Orman İşletme Müdürlüğü de katkı sağlıyor. Tüm hayatını bu bölgede yaşamış bir kişi olarak, bu sene Akmaz sahilinin harika bir sezon geçireceğini söyleyebilirim. Burada emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN