Engelsiz Plajlarda Deniz Keyfi 

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde kurduğu engelsiz plajlarla engelli vatandaşların denize girmesini kolaylaştırıyor. Bu projeyle, hem engelli bireyler hem de aileleri deniz keyfini engelsiz bir şekilde yaşayabiliyor. Engelsiz plajdan faydalanan Egemen Köklüce 'Engelsiz plajlar bizim için çok rahat oluyor, denize girip çıkma açısından' dedi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Engelsiz plajlar, özel rampalar ve yürüme yolları ile tekerlekli sandalye kullanan bireylerin denize rahatça ulaşabilmelerini sağlıyor. Ayrıca, plajlarda yer alan özel donanımlar, engelli vatandaşların güvenli bir şekilde denize girmelerine olanak tanıyor. Bu uygulama, engelli bireylerin sosyal hayata katılımını artırmayı ve onların yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefliyor.

Projeden faydalanan engelli vatandaşlar ve aileleri, uygulamanın kendileri için büyük bir rahatlık ve mutluluk kaynağı olduğunu belirtiyor. Engelli bireyler, denize girmenin kendilerine sağladığı özgürlüğü ve keyfi vurgularken, aileler de çocuklarının ve sevdiklerinin bu imkandan yararlanabilmesinden duydukları memnuniyeti ifade ediyor.

Çelebi; “Bu tür etkinler bizlerin sosyalleşmemize yardımcı oluyor”

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu Engelsiz plajdan faydalanan Görkem Çağlar Çelebi “Menteşe ilçesine bağlı Bayır Mahallesinden geliyorum. Büyükşehir Belediyemizin engelsiz plajındayım. Burada muhabbet ediyoruz. Denize giriyoruz. Bu tür etkinler  sosyalleşmemize yardımcı oluyor. Bize iyi geliyor. Günlük hayatın stresinden uzaklaşıyoruz” dedi.

Görkem Çağlar Çelebi’nin annesi Mecbure Çelebi “Bizim için değişiklik oluyor. Buraya engelsiz plaj için geldik. İlk defa geliyoruz. Etrafımızda bulunan kişiler arkadaşlar artıyor bu sayede. Bu uygulamadan çok memnunuz. Bu tür etkinliklerin daha da arttırılmasını istiyoruz. Oğlum sosyal bir çocuk. Arkadaş çevresi daha da artıyor. Biz aile olarak onu her yere rahatlıkla götüremiyoruz. Bu şekilde çok rahat oluyor. Çağlar’da eğleniyor, bizde eğleniyoruz. Hepimiz için çok iyi oluyor” dedi. 

Ramazan Özalp; “Biz engelsiz bir hayat istiyoruz”

Dalaman Kille koyunda Muğla Büyükşehir Belediyesi Engelsiz plajından yararlanan Ramazan Özalp; “Ortaca ilçesinden katılım sağladım. Muğla Büyükşehir Belediyesinin engelsiz plaj etkinliğine geldim. Çok mutlu oldum. Engelsiz plajların daha fazla olmasını istiyorum. Biz engelsiz bir hayat istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz” dedi.  

Salim Aydoğan “Ortaca’da yaşıyorum. Büyükşehir Belediyemize bizleri buraya davet ettiği için çok teşekkür ediyorum. Ben yalnız yaşıyorum. Benim yalnızlığımı sizler unutturuyorsunuz” dedi.

Köklüce; “Denize rahat girip çıkabiliyoruz

Egemen Köklüce “Ula’nın Karabörtlen Mahallesinden geliyorum. Denize girmek için geldim. Engelsiz plajlar bizim için çok rahat oluyor. Denize girip çıkma açısından. Sosyalleşiyoruz . Muğla Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederiz. Engelsiz araçlar bizleri istediğimiz zaman evimizden alıyor. Ben kaza yapalı 10 yıl oldu. Yaklaşık 8 yıldır belediyenin bu uygulamasından faydalanıyorum” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler bünyesinde görevli Levent Özgenç Can “ Engelli vatandaşlarımız için engelsiz plajlarımızın kurulumunu yapıyoruz. Engelli araçlarımızla vatandaşlarımızı evlerinden alıyoruz. Plajlara getiriyoruz. Nisan ayında kurduğumuz engelsiz plajlarımızla hizmet vermeye devam ediyoruz. İl genelinde 23 engelsiz plaj vatandaşlarımızın hizmetinde” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN