Bankalar Haberleri

Bankalar Haberleri

Faiz oranlarında yeni tablo!

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından yükselişe geçen mevduat faizleri yatırımcısını sevindirmeye devam ediyor. Faizlerde yüzde 56 bandı da aşıldı ve yüzde 60'a dayandı. Peki, hangi banka ne kadar faiz veriyor? İşte 3 aylık vadede 1 milyon TL'nin getirisi...

‘İktidar Kabul Etmese de Büyük Bir Ekonomik Krizin Eşiğindeyiz!’

Cumhuriyet Halk Partili Mehmet Demir, son dönemde hızla artan kredi kartı borçları ve bankalarla icralık olan vatandaş sayısında yaşanan artışa ilişkin değerlendirmede bulundu.

ÇALIŞANLAR PROMOSYON ÖDEMELERİNİN YENİLENMESİ İÇİN KDK'YE BAŞVURDU

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), çalışanlara bankalar tarafından verilen maaş promosyonlarında enflasyon düzenlemesi yapılmasına ilişkin başvuruları incelemeye aldı.

KAMU BANKALARI İLE REEL SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİN BİR ARAYA GELDİĞİ TOPLANTIYA BAŞKAN ÇIRALI DA KATILDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Finansmana Erişim İstişare Toplantısı’na katıldı. Toplantıda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Hepimizin ülkemiz için fedakârca çalışması ve buna göre hareket etmesi gereken bir dönemdeyiz. Bankalarımızdan da işin feda kısmını reel sektöre, kar kısmını kendilerine ayırmadan, bu bilinçle davranmalarını arzu ediyoruz.” dedi.

Sigorta sektöründeki son gelişmeler FTSO’daki toplantıda ele alındı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Sigorta Acenteleri İstişare Toplantısı’nda sigortacılık sektöründeki son gelişmeler, yerel acentelerin korunması, eğitim ve dijitalleşme konuları kapsamlı olarak ele alındı. Pandemi etkilerinin azalması ve ekonomik dalgalanmaların sona ermesiyle 2022 yılında sigortacılık sektöründe büyük bir sıçrayış beklediğini belirten TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Başkanı Levent Korkut, yerel acentelerin korunması için Türkiye’nin önde gelen şirketleri ve bankalarıyla karşı karşıya gelmekten çekinmediklerini söyledi.

Krediye başvurmadan önce bilmeniz gereken 4 detay!

2021 itibariyle bireysel ve ticari kredi taleplerine olan başvuru sayısı önemli ölçüde artış gösterdi. Bankalar tarafından konut, taşıt, sağlık ve ihtiyaç gibi farklı konularda gerçekleşen başvurular sonucunda milyarca liralık kredi kullanımı sunuldu. Kredi taleplerinde başvuru süreçleri kolay görülse de süreç içerisinde büyük önem taşıyor. Yanlış yapılan başvurular kredi talebinin reddedilmesine ve kişilerin kredi notunun düşmesine sebep oluyor. Kredi taleplerine danışmanlık sağlayan Hiperaktif Kredi Danışmanlık CEO’su Alper Özata kredi başvurusu yapmadan önce bilinmesi gereken 4 önemli adımı paylaştı.

Girgin: Çiftçinin kredisi medya patronlarına mı gitti?

CHP Muğla Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde “Demirören Grubu’na, bir medya grubunu satın almak için, Ziraat Bankası tarafından verilen 750 milyon dolarlık kredinin akıbeti, kamu kaynaklarının ne şekilde kullanıldığına dair soru işaretlerini çoğaltmaktadır. Bir kamu bankası olması sebebiyle bugün bu bankaları kamu adına yöneten karar vericilerin bu soru işaretlerini giderecek açıklamalar yapmaları elzemdir” diyerek şunu sordu: ”Borsa İstanbul ve Sermaye Piyasası Kurulu tarafından Demirören Medya’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na özel durum açıklaması yapması talep edilecek midir?” Girgin açıklamasında “Çiftçimiz borç batağında, üretimden uzaklaşırken, ülkemiz bu nedenle ithal tarım ürünlerine mahkûm olurken, çiftçimizi desteklemesi gerekenler, yandaş medya sahiplerine para akıtıyor” dedi.

Kademeli normalleşme başladı

Türkiye genelinde 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00'da başlayan "tam kapanma" dönemi, saat 05.00 itibarıyla sona ererken 1 Haziran Salı günü saat 05.00'e kadar uygulanacak "kademeli normalleşme" dönemi başladı. Fethiye de tam kapanmanın ardından hareketli bir gün yaşandı. Özellikle bankaların önünde kuyruklar mesai bitimine kadar devam ederken çarşı-pazar ve sokaklar da hareketlilik vardı.  

Bazı bankalar 81 ildeki tüm şubelerinde çalışma saatlerini değiştirdi

Koronavirüs salgınında vaka sayılarındaki artış nedeniyle ülke genelinde yeni bir tedbir daha alındı. Türkiye'deki bazı bankalar 81 ildeki tüm şubelerinde çalışma saatlerini değiştirdi.

Finans Kampanyası devam ediyor 

Fethiye’de hizmet veren Toyota Plaza Bakırcılar’ın büyük finans avantajlarıyla dolu kampanyası şubat ayında da devam ediyor. 2021 model tüm Corolla ve C-HR modelleri ile 2020 model tüm Corolla, C-HR, Corolla Hatchback ve Yaris modellerine Toyota Finans çatısı altında ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla 100 bin TL 12 ay vade ve yüzde 0,99 finansman oranı ile sahip olunabilecek. Bunun yanında 2020 model yılı Toyota RAV4 modeli de 200 bin TL 12 ay yüzde 0.99 finansman oranıyla Toyota Plaza Bakırcılar’da satışa sunulacak.  

7 bankanın çalışma saatleri değişti

Yeni alınan corona virüs tedbirleri nedeniyle bankalar da çalışma saatlerini değiştirmeye başladı. İlk etapta 7 banka saat 10.00 - 16.00 saatleri arasında hizmet vereceğini duyurdu.

Bankalarda Koronavirüs Kuyruğu 

Dünyayı saran korona virüs önlemlerine bir yenisi daha eklendi. Muğla’nın menteşe ilçesinde bazı bankalar, korona virüs tedbirleri kapsamında müşterilerini şubeye teker teker almaya başladı.

CHP Milletvekili Süleyman Girgin; “Tarımsal Borçlar, Faizleri Silinsin”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, çiftçilerin kamu ve özel bankalar ile Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarının faizlerinin silinmesi ve borçlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili TBMM Başkanlığına kanun teklifi verdi.