Fethiye Balık Pazarı'nda Fiyatlar Beklentileri Karşılamadı

Fethiye Balık Pazarı esnafı Ümit Çırakoğlu, yeni av sezonuyla birlikte tezgâhlarda balık bolluğu yaşandığını söyledi. Fakat bu bolluğun balık fiyatlarını çok düşürmediğini kaydetti.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Eylül ayının gelmesiyle av yasağı kalktı ve balık sezonu başladı. Fethiye Balık Pazarı, palamut, hamsi, lopa, tekir, kalamar ve karides gibi birbirinden lezzetli deniz ürünlerinin yanı sıra çupra, levrek ve barbun gibi daha özel tatları arayanlar için de geniş bir seçenek sunuyor.

“Vatandaşlar bu yıl beklediği ucuzluğu balık pazarlarında bulamadı”
Lezzetli ve ekonomik nedenler sebebiyle av sezonunu bekleyen vatandaşlar bu yıl beklediği ucuzluğu balık pazarlarında bulamadı. Konu ile ilgili açıklamalar yapan Fethiye balık pazarı esnafı  Ümit Çırakoğlu balık fiyatlarında düşüş var ama yüksek fiyatlı balıklar bu durumdan pek etkilenmediğini ifade etti. “Balık fiyatlarında düşüş oldu ama çok yüksek olan balıklarda fark ediliyor. Eskisinden daha çok balık sevkiyatı var bu da fiyatların düşmesine neden oluyor ama bunu şuan halkımız hissetmiyor. Levrek, çupra ağırlıklı Karadeniz hamsisi de yoğunlaşmaya başladı” ifadelerini kullandı.

“Barbun fiyatlarında çok düşüş oldu”
Fethiye balık pazarında oldukça çok çeşit var fakat bazı kalemlerde indirimin daha çok hissedildiğini vurgulayan Çırakoğlu, ama genel olarak halkın beklentileri karşılamadığını ifade etti. “Palamut hızlandı onun da kg 150-200 lira gibi, Bazen 2 tanesini 250 liradan veriyoruz. Barbun fiyatlarında çok düşüş oldu. Önceden fiyatları 1500-1600 lira arasında satılırken şimdi 750 liraya kadar düştü. Balıklarımız eskisine göre çok geliyor ama fiyatlarda istediğimiz randımanı alamadık. Bizde esnaf olarak bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Çünkü halkımızın beklentilerini karşılamıyor fiyatlar. Şuan hala tane ile alım var, kg’ ya daha dönemedik. En çok fileto yaptırıyorlar onları da iri olanlardan seçiyoruz. Onlara bu konuda yardımcı oluyoruz. Ama bu ekonomide maalesef çok zorlanıyorlar. Kaya Levreği, Levrek, çupra, Palamut, kalkan, Mersin tarafından yerli karides geliyor, Barbun, midelerimiz İzmir’ den geliyor. Karadeniz Hamsisi, dün 150 liradan geldi, dün 200 liraydı. Bizde balıklar günlük geliyor, fiyatlarda günlük veriliyor” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN