MAHALLE MUHTARLARINI BAŞKAN AKDENİZLİ DİNLEDİ

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli, ilçedeki mahalle muhtarları ile tanışma, dayanışma ve istişare toplantısında bir araya gelerek,65 mahalle muhtarının talep ve sorunlarını dinledi. Başkan Akdenizli, tek tek muhtarın taleplerini not alırken, sorunların çözümü için birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını kaydetti.  

Teras Restaurantta düzenlenen Muhtarlar Toplantısına; Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Karakuş, Mustafa Tanır ve Muharrem Gökcen, Seydikemer  Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, muhtarlar ve belediye birim müdürleri katıldı.  

GÜVEN “BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”  
Toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, “Uzun zamandan bu yana başkanımız ile istişarede bulunuyoruz. Bu programı daha önce düzenlemek istiyorduk. Fakat araya bazı aksilikler girdi. Ve bu güne uzadı. Biz ilçemizdeki muhtarlar olarak, her zaman belediyemiz ile istişare içerisinde çalıştık ve aynı şekilde de devam edecek. Muhtarlar olarak bizim en büyük sıkıntımız AYDEM’den yana. Özellikle yaz aylarında mahallelerimizin hemen hemen tamamı elektrik sıkıntısı yaşıyor. Bu konuda başkanımızdan bize öncülük etmesini istiyoruz” dedi.  

BAŞKAN AKDENİZLİ “BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ”  
Toplantıya katılım sağlayan tüm muhtarlara teşekkür eden ve hafta içerisinde AYDEM Genel Müdürü ile bölgedeki elektrik sorunları hakkında görüşme yapıp bir dosya sunacağını aktaran Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli ise, “Geride bıraktığımız 31 Mart seçimlerinde tekrar muhtarlık görevine seçilen 37 muhtarımıza yeni görev dönemlerinde tekrar başarılar diliyor, yeni seçilen 28 muhtar arkadaşımıza da aramıza “Hoş Geldiniz” diyor, size de ilk görev dönemizde başarılar ve kolaylıklar diliyorum.    

Muhtarlarımız, bizim mahallelerimizdeki gözümüz, kulağımızsınız. Bir anlamda hem halkın temsilcisi, hem de bizi temsil eden bir işleviniz var. Biliyorsunuz ki vatandaşın gözünde muhtar, devleti ya da resmi tüm kurumları temsil eden birinci basamaktır. Daha önceki dönemde olduğu gibi bundan sonraki süreçte de yine sizlerle yol yürümeye, birlikte adım atmaya, önerilerinizi ve eleştirilerinizi alarak bu yolda beraber yürümeye devam edeceğiz.    

Halkımıza hizmet için çıktığımız bu yolda sahsıma tevdi edilen bu kutsal görevin onurunu ve gururunu yaşıyorum. Aldığımız bu desteğin değişime ve gelişime verilmiş bir destek olduğunu biliyoruz. Sorumluluğumuzun ve yükümüzün ağırlığının farkında olarak sahsım ve meclis üyesi arkadaşlarımla birlikte halkımıza söz verdiğimiz projelerimizi tek tek hayata geçirmenin gayreti ve azmi içerisinde olacağız. Amacımız tarih ve Kültür şehri Seydikemer’imizi büyütmek ve daha ileriye götürmek olacaktır” dedi.   

Seydikemer İlçesinin gelişmesi ve Seydikemer halkının daha refah yaşamı için gece gündüz mesai kavramı gözetmeksizin ekibi ile çalıştıklarını kaydeden Başkan Akdenizli, “Seydikemer Belediye Başkanlığı görevinde bulunduğum geride kalan 16 ay boyunca gece gündüz mesai kavramı gözetmeden Seydikemer ilçemiz için çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz. Bu gibi kısa süre zarfında Mehmet Günay Stadını bakımını yapmıştık, geçtiğimiz hafta Ankara’da idim, Mehmet Günay stadımızın protokolünü Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yaptım. İlçemize yakışır bir stadyum olacak. Seydikemer’imize hayırlı uğurlu olsun.    
Bunun yanında 2 kilometre uzunluğunda yürüyüş ve bisiklet yolunu Seydikemer merkez de faaliyete geçirdik.    

--Kumluova, Karadere, Çatak, Kıncılar, Paşalı, Dodurga ve Bekçiler Mahallelerimize kapalı sosyal tesisleri kazandırdık. Bağlıağaç,Doğanlar, Girmeler ve Sarıyer Mahallelerimizde de sosyal tesis yapımına başlandı. Betonları dökülmüş vaziyette. Yapımları devam ediyor.    

--Menekşe mahallemizde, şehit ve gaziler derneğimizin hizmet binasını kurduk.    

-- İlçemiz merkezinde millet bahçesinin yapımı bitti ve kısa sürede açılışını gerçekleştirip, halkımıza hizmet vermeye başlayacağız.    

-- İlçemize yakışır bir şekilde kapalı pazar yerinin inşaatı devam ediyor ve kısa sürede onun da açılışını gerçekleştireceğiz.

--Nikah salonunun inşaat hızla devam etmekte ve onu da kısa sürede değerli hemşerilerimizin hizmetine sunacağız.    

--Bisiklet yürüyüş yolu alanı içerisine 2 adet kafemizin yapımı devam ediyor. Aynı şekilde bisiklet, yürüyüş yolunun olduğu 1 adet engelsiz parkı şehrimize kazandırdık.

--25 Ağustos 2024 Pazar günü de 31.Geleneksel Seki yağlı pehlivan güreşlerini gerçekleştireceğiz. Burada bulunan bütün herkes davetlidir.    

Bunun yanı sıra 31 Mart seçimleri öncesinde vatandaşlarımıza bulunmuş olduğumuz vaatlerin de hepsini bir bir yerine getireceğiz. Devletimiz tarafından alınan ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek tarafından açıklanan Kamuda tasarruf paketi Kapsamında 3 yıllık Kısıtlama Tedbirleri açıklandı. İster istemez bu paket elimizi kolumuzu bağlayacak. Ama bu süreç içerisinde elbette boş durmayacak, kendi imkanlarımız ve kaynaklarımızla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Seçim zamanında vermiş olduğumuz,    
 -Bölgemizdeki en büyük sorunlar arasında yer alan İmar planı ve mahallelerimizdeki yerleşik alan çalışmalarımızı,    
-Sosyal tesisi olmayan mahallelerimize sosyal tesisleri,    
-İnönü Bulvarında Seydikemer İlçemize yakışır bir şekilde yol ve peyzaj çalışması,    
-Kayadibi Mahallesinde Saklıkent bölgesine bir karavan kamp ve cam seyi̇r teras ve teleferi̇k çalışmasın  
-İlçemizdeki 65 mahalleye eşit hizmet, alt yapı ve üst yapı çalışmalarını tamamlayacağız.   

Son olarak da Seydikemer Adliyemizin İnşallah 1 Eylül tarihinde Adli Tatil sonrası hizmete gireceğinin müjdesini vermek istiyorum. Şuanda Adliye binamız hazır vaziyette, savcı ve hakimlerimizin de ataması gerçekleşti. Adli Tatil sonrası Seydikemer İlçemiz Adliye Binasına kavuşmuş olacak” şeklinde konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN