AFET GÖNÜLLÜLERİNE SERTİFİKALARI VERİLDİ

Fethiye Belediyesi ve Fethiye Mahalle Afet Gönüllüleri işbirliğinde gerçekleştirilen afet bilinçlendirme eğitimleri devam ediyor. Bu kapsamda Mahalle Afet Gönüllüleri ekiplerince 36 Saatlik Hafif Arama Kurtarma eğitimlerinin tamamlanmasının ardından, Fethiye Belediyesi Jeoloji Mühendisi Serhat Karagöz tarafından gönüllülere sertifika takdim edildi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Mahalle Afet Gönüllüleri Ekip Lideri Ercan Kolcu, amaçlarının Fethiye’de bulunan Mahallelerde Afet Farkındalığının arttırılmasına yönelik eğitimlerin verilmesi, burada duyarlı olduğu görülen vatandaşların 36 saatlik temel eğitimlerle bilinçlendirilerek ve resmi kurumlarımızın katkı ve destekleri ile donatılarak yerelde afetlere ilk müdahale kapasitelerinin arttırılması olduğunu vurguladı.
Kolcu, “Geçen sene Fethiye Belediyesi ve Kent Konseyinin öncülüğünde eğitimleri yapılan bu ekip kısa zamanda kendini geliştirmiş, ulusal akreditasyona müracaat etmiş, kendi içinden eğitmenler çıkartmış, Fethiye’de ve çevresinden yeni gönüllüler aralarına katarak ekibini çoğaltmayı başarmış, bu gönüllüleri eğitebilecek imkan ve kabiliyete yükselmiştir” dedi.
AFET GÖNÜLLÜLERİNE SERTİFİKALARI VERİLDİ

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN