AKARYAKITTA İNDİRİM BEKLENTİSİ

Brent Petrol Fiyatları'nın Dünya üzerinde artarak 123 dolar seviyelerini geçtikten sonra arka arkaya artış gösteren benzin ve motorinin litre fiyatı 30TLüzerine çıkmıştı. Doların da 17 TL üzerine kadar yükselmesi ile beraber tüm Dünya'da artış gösteren brent petrol fiyatının 113 dolar seviyelerine kadar gerilemesi akaryakıt fiyatlarında da indirim beklentisi oluşturdu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Ukrayna Rusya Savaşı’nın da etkisi ile Dünya’da baş gösteren enerji krizi petrol fiyatlarının yükselmesine sebep oldu. Brent petrol fiyatlarının 123 dolar seviyelerine kadar yükselmesi ile ülkemizde de benzin ve motorin fiyatlarının arka arkaya yapılan zamlar ile kısa sürede 30TL seviyelerini aşması birçok sektörü olumsuz etkiledi. Akaryakıt fiyatlarının yükselmesi ile birçok sektörde yaşanan olumsuzluklar ekonomi anlamında da sıkıntılar yaşanmasını beraberinde getirdi.
Brent Petrol Fiyatları 16 Haziran Perşembe gününden itibaren inişe geçti. Perşembe günü dolar kuru 17.30TL iken 120 dolar seviyelerinde seyreden brent petrol fiyatı Cuma günü dolar 17.33 TL seviyelerinde iken 113 dolar seviyelerine kadar geriledi. 20 Haziran Pazartesi(Bugün) tarihi itibari ile de dolar kuru 17.32TL seviyelerinde iken, 113 dolar seviyelerinde seyreden brent petrol fiyatını taklip eden vatandaşlar “Brent petrol fiyatının az miktarda da olsa artması ile hemen zamlanan akaryakıt fiyatları, brent petrol fiyatı düşünce aynı orantıda düşmüyor” diyerek akaryakıt fiyatlarında yüksek oranda bir indirim beklediklerini ifade ettiler. 
AKARYAKITTA İNDİRİM BEKLENTİSİ

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN