ALTIN SATIŞLARI ARTTI

Fethiye'de baharın yüzünü göstermesiyle düğünlerin yaklaşmasıyla altın, takı, bilezik gibi kuyumcularda satışı gerçekleşen değerli eşyaların satışı arttı. Enflasyona bağlı döviz artışı sebebiyle dolar ve altının artmasından korkan vatandaş, yatırım amaçlı kuyumculara akın etti.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Birkaç ay önce altının 1060 TL bandına çıktığı dönemden sonra bugünkü döviz artışından tedirgin olan vatandaş soluğu kuyumcularda aldı. Gerek yatırım amaçlı, gerekse yaz mevsiminin yaklaşmasıyla gerçekleşecek düğünler için çeyrek altın, bilezik, takı satışlarından dolayı kuyumcular son zamanların en iyi işlerini yaptıklarını belirtti. Fethiye Tufanlar Kuyumculuk çalışanı Onur Arıkan, artan döviz ve altın fiyatlarıyla ilgili mikrofonlarımıza konuştu.
Tufanlar Kuyumculuk Mücevher Uzmanı Onur Arıkan “Altın, Türk Lirası karşısında değer kazandı. Dünya genelinde ise normal şekilde seyrediyor.  Dövizin biraz daha artacağını düşünüyoruz. Altın’da yukarı yönlü bir pozisyon olmasını bekliyoruz. Döviz endeksli yaşamaya devam ediyoruz. Yaz döneminde döviz hareketleniyor. Ülkemizde çok hızlı fiyat yükselişleri ve düşüşleri yaşanabiliyor. Vatandaşların bu dönemlerde dikkatli bir şekilde yatırım yapmalarını öneriyorum’’ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN