Altını almak mı, bozdurmak mı mantıklı?

Altının hızlı yükselişiyle birlikte vatandaşlar kuyumculara akın ediyor. Dolar kurundaki yükselişle birlikte altın fiyatları her geçen gün rekor tazelerken, bozdurma talebinin de arttığı öğrenildi.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Kuyumcular ellerindeki altını bozdurmak isteyenler ve yükselişin devam etmesini umut edip altın alanlarla dolup, taştı. Daha çok altın bozdurmak için gelen müşterilerin yanı sıra düğün alışverişi için altın alanlarda yüksek fiyatlardan dert yandı. 
Tufanlar Kuyumculuk Uluslararası Pırlanta Derecelendirme Uzmanı Onur Arıkan yatırımda altının güvenli liman olduğunu ve yükselişin devam etmesinin şaşırtmayacağını belirtti.  Onur Arıkan, vatandaşların alım-satım konusunda kararsız olduğunu ancak bozdurma talebinin arttığını belirtti. 
“KUYUMCULARDA HAREKETLİLİK VAR”
Tufanlar Kuyumculuk Uluslararası Pırlanta Derecelendirme Uzmanı Onur Arıkan, “Dünya genelinde altın son 1 yıldır çok aşırı bir yükseliş yaşamadı. Maalesef ki ama ülkemiz de doların yükselmesinden kaynaklı altında fiyat olarak sürekli bir hareketlilik yaşıyoruz. Maalesef hiç aşağı doğru değil hep yukarı doğru gidiyor. Bu yükseliş doların yükselmesine paralel bir şekilde devam edebilir. Tabi öngörülen nedir ne değildir bu kişiye göre değişir. Bizim ülkemiz maalesef ki bu konuda doların hızlı değişiminden dolayı çok çabuk etkileniyor. Son dönemde kuyumcularda bir hareketlilik var. Müşterilerimiz daha çok bozdurmak için gelirken, alım yapan müşterilerimizde var” dedi.  
“EN İYİ TERCİH YİNE ALTIN”
Pırlanta Derecelendirme Uzmanı Onur Arıkan, “Bizim ülkemizde en güvenilir liman her zaman için altın olmuştur. Bunu da sebebi biraz önce bahsettiğim gibi doların artması ile hareketlenebiliyor. Bizim ülkemiz de altın her zaman için her 4 yılda bir 2’ye katlıyor. Dolayısıyla yatırım aracı olarak en iyi tercih yine altın diyebiliriz” ifadelerini kullandı. 
“GELECEĞİ KESİNLİKLE GÖREMEYİZ”
Vatandaşların ellerindeki altını bozdurmasını tavsiye eder misiniz? Sorusunu yanıtlayan Onur Arıkan, “ Tavsiye niteliğinde olmaz çünkü geleceği kesinlikle göremeyiz ama insanlarımız ekonomiyi kendileri değerlendiriyorlar. Onu kendi kanaatlerine bırakmakta fayda var” şeklinde konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN