BAŞKAN AKCAN'DAN, MİLLETVEKİLİ GÖKCAN'IN İDDİALARINA YANIT

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, 13. Uluslararası Muğla Yörük Türkmen Toyu'nda protokol konuşmaları sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün konuşma yapmasını engellediğini iddia etmişti. Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan'dan AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan'ın, protokol konuşmaları sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün konuşma yapmasını engellediği iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

BAŞKAN AKCAN, “BAKANLIĞINA YAPMIŞ OLDUĞUMUZ BAŞVURULAR CEVAPSIZ”
Kültür ve Turizm Bakanlığına yapmış oldukları başvurunun cevapsız kaldığını ileri süren Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, “Bu yıl ki Yörük Türkmen Toyumuzu her zaman olduğu gibi yine Yörüklere ve Muğla’mıza yakışır şekilde birlik ve beraberlik içerisinde coşkuyla gerçekleştirdik. Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bugünlerde böyle önemli bir etkinliği başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Toyumuzun düzenlenmesi için Kültür Bakanlığına yapmış olduğumuz başvurular cevapsız kalsa da bu etkinliğin düzenlenmesinde en büyük paydaşımız olan Muğla Büyükşehir Belediyesine, organizasyonun belli bir disiplin içinde gerçekleşmesi için kolluk kuvveti ve diğer farklı kollarda da destek sağlayan Muğla Valiliği ile destek sağlayan diğer tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.


BAŞKAN AKCAN, “2014 YILINDAN BU YANA MİLLETVEKİLLERİ VEYA SİYASİ TEMSİLCİLERE KONUŞMA VERİLMİYOR”
2014 yılından beri hiçbir Milletvekiline ve siyasi temsilcilere konuşma verilmediğine değinen Başkan Akcan, “Gözetilen tüm hassasiyetlere rağmen toyumuzun ikinci gününde yaşanan tatsız bir olay da bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Muğla Milletvekilimiz Sayın Yelda Erol Gökcan, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman GÜRÜN’ün derneğimize talimat vererek kendisine protokol konuşmalarında yer verilmediğini iddia etmiştir. 2014 yılında gerçekleştirdiğimiz Yörük Türkmen şenliklerinde ilimiz milletvekillerine protokol konuşmalarında yer verilmiş ancak gördüğümüz lüzum üzerine sonraki yıllarda siyasi parti ayrımı gözetmeksizin hiçbir milletvekilimize protokol konuşmalarında söz verilmemiştir. Bu uygulamadaki amacımız, şenliklerimizin tüm Muğla'mıza ait olduğunu hissettirmek, toyumuzun siyasi konuşmaların gölgesinde kalmaması ve tüm siyasi parti ve siyasi görüşlerden bağımsız olarak tam anlamıyla bir kültürel şenlik olduğunu ortaya koymaktır. Milletvekilimiz Sayın Yelda Erol Gökcan önceki yıllardaki uygulamalara bakmış olsaydı ya da açıklamasını yapmadan önce bizlerle istişare etmiş olsaydı neden protokol konuşmalarında kendisine söz verilmediğini anlamış olurdu. Ne Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün’ün Derneğimize bir talimat vermiş olması ne de dernek olarak bizim böyle bir uygulamanın içerisinde yer almamız mümkün değildir” dedi.

BAŞKAN AKCAN, “PROGRAM AKIŞI İKİ HAFTA ÖNCE BÜTÜN PROTOKOLE ULAŞTIRILDI”
Hazırlanan program akışının iki hafta öncesinde bütün protokole ulaştırıldığını belirten Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, “Şenlikte kimlerin konuşma yapacağını ve programların neler olduğunu gösteren davetiyemiz iki hafta önce il protokolünün tamamına ulaştırılmıştır. Ayrıca en az iki hafta önceden basımı ve dağıtımı yapılan, bu açıklamanın ekinde kamuoyuyla da paylaşacağımız davetiyelerde de kimler tarafından açılış konuşması yapılacağı açıkça yazılmış değerli il protokolümüze de bu davetiyeler ulaştırılmıştır.  Büyükşehir Belediye başkanımızın ve derneğimizin böyle bir açıklama ile töhmet altında bırakılması bizleri ve Yörük camiasını üzmüştür. Bizler Muğla'mızın ve ülkemizin birlik, beraberlik ve huzurunun mihenk taşlarından olan Yörükler olarak yine her zamanki gibi yalnızca kültürümüzü koruyup yaşatmak için organizasyonlar ve şenlikler yapmaya devam edeceğiz. Hiçbir siyasi partinin veya siyasi düşüncenin temsilcisi olmayacak Ulu önder Atatürk'ün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti'nde birlik, beraberlik ve barış içinde yaşamaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN