Başkan Karagöz'den asgari ücret açıklaması

Yeni yılın yaklaşmasıyla asgari ücrete yapılacak olan zammı vatandaş merakla bekliyor. Doğru Parti Muğla İl Başkanı Cahit Karagöz asgari ücret değerlendirmesinde bulundu. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 -

Asgari ücretin yoksulluk seviyesinde olması gerektiğine dikkat çeken Başkan Karagöz, “Asgari ücretin yoksulluk sınırı ile endekslenmesi gerekiyor. Bugün yoksulluk sınırı 10 bin TL. 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının 10 bin TL olduğu bir yerde asgari ücretinde bu 10 bin TL’ye endekslenmesi gerekir” dedi. 

YOKSULLUK SINIRI 10 BİN TL
Türkiye’de yoksulluk sınırın 10 bin TL olduğunu ve asgari ücretinde o sınıra endekslenmesi gerektiğinin altını çizen Doğru Parti Muğla İl Başkanı Cahit Karagöz, “Diyorlar ki ne yapacağız. Asgari ücret kaç para olması gerekiyor. Soruyorlar bize… Bizde diyoruz ki bu soranlara asgari ücretin yoksulluk sınırı ile endekslenmesi gerekiyor. Bugün yoksulluk sınırı 10 bin TL. 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının 10 bin TL olduğu bir yerde asgari ücretinde bu 10 bin TL’ye endekslenmesi gerekir. Bugün Almanya’da asgari ücret 1600 Euro… 1600 Euro 18 bin TL yapıyor Türk parası ile. Yoksulluk sınırı her arttığında asgari ücret o sınıra endeksli bir şekilde artmalı. Bizim teklifimiz yoksulluk sınırı ile asgari ücreti endekslesinler” şeklinde konuştu. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN