BAŞKAN OSMAN ÇIRALI:'FTSO'DAN NEMALANMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRENLER YALAN VE İFTİRA ÜRETİYOR'

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Mavi Grup Başkan Adayı Osman Çıralı, son günlerde bazı sosyal medya hesaplarında ve yayın organlarında yer alan iddialara ilişkin açıklamada bulunarak, hakkındaki tüm iftira, yalan ve hakaretlerin belli odaklar tarafından seçim sürecinde kendisini karalamak amacıyla üretildiğini söyledi. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Gazetecilik, habercilik adı altında yalan ve iftira üreten kişilerin amacının çok net olduğunu vurgulayan Başkan Çıralı, yazılı açıklamasında “Odamız seçimlerinin hemen öncesi açılan bir sosyal medya hesabından Orhan Okutan isimli şahıs, sürekli olarak yalan ve iftira yayıyor. Gazeteci kimliği adı altında asılsız iddialarla şahsıma yönelik karalamaya amaçlı haberler yapan Orhan Okutan hakkında, Odamızın şirketi FGB tarafından açılan davanın halen yargılaması devam etmektedir. FGB şirketi tarafından 2018 yılı Nisan ayından önce kendisine yapılan mükerrer ve usulsüz ödemeler yargıya yansıtıldığından bu konuda daha fazla açıklama yapmaya gerek duymuyoruz. 
Para muslukları kesildiği için veya ilan alamadığı için şahsımı hedef alarak, asılsız, iftira dolu haberler yapan kişiler tarafından yapılan bu haberler sadece şahsıma değil Odamıza, Odamızın şirketine, üyelerimize ayrıca 15 Ekim’de yapılacak seçimlerde seçim yarışına giren arkadaşlarımıza da zarar vermektedir. Bu haberlerle yaratmak istedikleri algı, seçim yarışında birilerinin yanında gözüküp diğerlerini ötekileştirmektir. Eminim ki bu oyuna, seçim de yarışan hiçbir arkadaşımız gelmeyecektir.  Adı geçen ve gazeteci kimliği adı altında haber yapan her iki kişinin de nereden ve kimden beslendiğini Odamız üyesi her arkadaşımız tereddütsüz bilmektedir. Tek kaynaktan beslenilerek gazetecilik yapılamaz.” ifadelerine yer verdi. 
Asılsız haberlere konu olan şirket aracının kullanılması konusuna da değinen Başkan Çıralı, “Bu haberleri yapanların bizi düzenli takip ettiklerini biliyoruz. Tartışma konusu olacak bir işlemi bu kişilerin gözü önünde yapacağımızı düşünen ve haber yapanlar, başkaca eleştirecekleri bir husus olmadığı için iftira ve karalama yolunu seçmişlerdir. Bu kişiler gerçeklikten o kadar uzak ki Fethiye Güç Birliği Şirketinin, Türk Ticaret Kanunu göre kurulmuş özel hukuk tüzel kişisi olduğunu dahi bilmiyorlar, bilmek istemiyorlar, o nedenle de şirket aracını kullanmanın hapis cezası ile cezalandırılacağına dair kocaman bir yalan söylemekten dahi çekinmiyorlar. Odamızın ve şirketimizin siyah plakalı tek aracı vardır. O da haber adı altındaki karalama paylaşımlarında görüntüleri yer alan FGB plakalı araç değildir.  
Bu yanlış tavırlarının devam edeceğini düşündüğümüz bu kişilerin asılsız ve akıl dışı haber adı altında iftira atmaya devam edeceklerini biliyoruz. Bunları ciddiye almıyoruz ancak bu konularda yasal haklarımızı kullanacağımızı belirterek, bu haklarımızı şimdilik saklı tutuyoruz. 
Başkan Çıralı açıklamasına şöyle devam etti: “Bu ve bunun gibi şahıslar tarafından üretilen yalan ve iftiraları gazetecilik faaliyeti olarak görmüyoruz. Ancak kendilerini gazeteci kisvesi altına gizlemeye çalışanlara hatırlatmak istiyorum; ‘Gazetecilik Etik İlkelerinin 13. Maddesine göre ‘Gazeteci, basın özgürlüğünü başka hiçbir amaca alet etmemeli ve yaydığı ya da yaymadığı bilgi sayesinde haksız bir avantaj ya da kişisel fayda elde etmekten kaçınmalıdır. Gazeteci, mesleki faaliyetinin reklam ya da propagandaya karışmasından uzak durmalıdır.’”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN