Başkan Otgöz, Cumhuriyet'in 98'inci yaşını kutladı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilan edilişinin 98'inci yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk Milletinin küllerinin yeniden dirilerek, tüm dünyanın gözleri önünde 'Cumhuriyet Destanı' yazdığını ifade etti.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, mesajında şu ifadeleri kullandı:
 “Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük bayram olarak nitelendirdiği ve çağdaş bir ülke olarak geleceğin temellerinin atıldığı bu özel günü, aradan geçen 98 yılda daha bir coşku ve gururla kutluyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, onlarla aynı cephede savaşan milletimizin ne büyük acılar ve kayıplarla bu günlere geldiğini biliyoruz. Tarih sayfalarına altın harflerle yazılan Kurtuluş Savaşı milletimizin hafızasındaki yerini koruyor. O günlerde çekilen acılar, milletimizin yüreğinde derin sancılara neden olsa da kazanılan büyük zafer, bu derin acıların yerini büyük bir gurura bırakmıştır. 
29 Ekim sadece bir tarih değildir. 29 Ekim, tüm emperyalist ülkelerin planlarını bozguna uğratan ve yok oldu denilen bir milletin yeniden doğuşunu temsil eden özel bir tarihtir. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, tarihler 29 Ekim 1923’ü gösterdiğinde yüce Türk milletinin geleceğinin temellerini attı ve devletin yönetim biçimini cumhuriyet olarak ilan etti. Mustafa Kemal Atatürk; “Az zamanda, çok ve büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli, Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan, Türkiye Cumhuriyetidir” sözleriyle cumhuriyete verdiği önemi göstermiştir. Aradan geçen 98 yılda milletimiz çok büyük badireler atlatmış, yine de cumhuriyetten ve bağımsızlık tutkusundan vazgeçmemiştir.  Bunun en somut örneğini 15 Temmuz 2016 yılında milletin kendi bağrından yetişen FETÖ’cülerin kalkışmasına karşı gösterilen savunmadır. O gün milletimiz tankların önüne korkusuzca çıkmış ve canlarını feda ederek, Türkiye Cumhuriyetini korumuştur. İşte bu ruh ve irfan olduğu sürece hiçbir gücün bizleri bölmeye, parçalamaya güçleri yetmez. 
Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN