Başkan Otgöz İstiklal Marşı'nın kabulünün 101. Yılını kutladı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşı'nın Kabulünün 101. Yılını kutlayarak, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u andı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı, Kurtuluş Savaşı’nın ve Türk Milletinin ulusal kurtuluşunun destansı bir anlatımı olan İstiklal Marşı’mızın 12 Mart 1921 yılında Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marşı olarak kabul edilmesinin üzerinden 101 yıl geçtiğini belirten Başkan Otgöz mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Türk Milleti’nin bağımsızlık sembollerinden biri olan İstiklal Marşı’mızın milletimizin kalbinde yaşattığı coşku daha ilk günkü yerini korumaktadır. Bugün dahi bu yoğun duygularla, onurlu bir mücadelenin sonsuz zaferini kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılacağına olan inancını, Türk askerinin yürekliliğine ve özverisine güvenini, Türk ulusunun bağımsızlığa, Hakk'a, yurduna ve dinine bağlılığını en güzel ifadelerle anlatmıştır. Milli Şairimizin kaleme aldığı bu eşsiz eser, Milletimizi ortak duygu ve düşüncelerle bir birine kenetlenmesini sağlamıştır. Türk Milletinin varoluş mücadelesini anlatan, Milli birlik ve bütünlüğümüzün yegâne temsilcisi İstiklal Marşımızın kabulünün üzerinden 101 yıl geçmesine rağmen, bugün de aynı kararlılık, azim, fedakârlık ve bağımsızlık ruhu milletimizin damarlarında yer edinmiştir. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın” temennisi, günümüzde daha çok değer taşıyor. Türk Milleti, geçmişten edindiği tecrübelerle, milli birlik ve bağımsızlığı için uyanık olup, emperyalist ülkelerin oyununa gelmemelidir. 
Bu duygu ve düşüncelerle; Ülkemizin Milli Marşı İstiklal Marşı’mızın T.B.M.M.’de kabulünün 101.yıldönümünü canı gönülden kutluyor, Milli Mücadelenin Büyük Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, bütün milli mücadele kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN