Bu tatlının bir dilimi 5 bin lira

Menteşe Belediyesi tarafından düzenlenen Mutfak Kültürü Atölyesi ve Saburhane Semt Pazarı kapılarını açtı. Etkinlikte yapılan bir tatlı çeşidi olan 'Altın Kaplı Muğla Saraylısı'nın 1 dilimi, 5 Bin liradan satıldı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 -

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, Muğla Mutfak Kültürü'nün kayıt altına alınarak gelecek kuşaklara aktarılması, kentin gastronomi potansiyelinin turizmle entegre edilmesi, yeme – içme ve kültür turizminin canlandırılması amacıyla "Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesi ve Saburhane Semt Pazarı" kapılarını açtı.

1 DİLİMİ 5 BİN LİRADAN SATILDI
Muğla mutfağına özgü yemeklerin yarıştığı ve Türkiye'nin ünlü şeflerinin de katıldığı etkinlikte yöre kadınları tarafından yapılan el yapımı yemeklerde yarıştı. Yarışmada dereceye giren kadınlara ödüller ve sertifikalar verilirken etkinliğe damga vuran yemek ise "Altın Kaplı Muğla Saraylısı" oldu. Aysel Yüksel ile Gastronomi ve Mutfak sanatları Derneği Başkanı Timur Kocabıçak'ın yaptığı ve 8 gram altın kullanılan, "Altın Kaplama Muğla Saraylısı" sergilendi. Dilimi 5 bin liradan satışa sunulan Muğla Saraylısı'nın bir dilimi de, Muğla Sanayi ve Ticaret Odası tarafından üreticiyi destek verilmek amacıyla satın alındı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN