Büyükşehir Meclisi'nde kırsal mahalle tartışması

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı'nda vatandaşlar yok sayıldı. Halka açık olan meclis toplantısına girmek isteyen onlarca vatandaş, Muğla Büyükşehir Belediyesi zabıtaları ve güvenlik görevlileri tarafından engellenerek salona alınmadı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

Yatağan’a bağlı bazı mahallelerde ikamet eden vatandaşlar Muğla Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısını izlemek için salona girmek istedi.Vatandaşların bu istekleri Büyükşehir zabıtaları ve güvenlik görevlileri tarafından engellendi.Yatağan Belediye Meclisi'nin, Turgut, Yeşilbağcılar, Bozüyük, Bozarmut, Bencik ve Madenler mahallelerinde, tarım ve hayvancılığın korunması amacıyla vatandaşların, gelir vergisi ve emlak vergisi ile su faturalarında indirime gidilmesi için aldığı kırsal mahalle kararı, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşüldü. Ancak söz konusu mahallelerinin kırsal mahalle olarak kabul edilmesi kararı, Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı'nda oy çokluğuyla reddedildi.
"GEREKLİ HUKUKİ MÜCADELEYİ BAŞLATTIK"
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yatağan Belediye Başkan Toksöz, "Turgut, Yeşilbağcılar, Bozüyük, Bozarmut, Bencik ve Madenler mahallelerimizle birlikte toplam 44 mahallenin, Yatağan Belediye Meclisi'nde kırsal mahalle olarak kabul edilmesi yönündeki Komisyon Kararı, AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edilirken, bugün Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün başkanlığında gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla reddedilmiştir. Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin almış olduğu bu karar ile tarım ve hayvancılığın korunması amacıyla Kırsal Mahalleye dönüşen yerleşim yerlerindeki vatandaşların, gelir vergisi ve emlak vergisi ile su faturalarında indirime gidilmesinin de önüne geçilirken, Turgutlu hemşerilerimizin, mağduriyetlerini dile getirmek ve yasal hakları olan Meclis Toplantısı'nı takip etme istekleri, engellenmiştir. Bundan sonraki süreçte, Yatağan Belediye Başkanlığı olarak, Turgut, Yeşilbağcılar, Bozüyük, Bozarmut, Bencik ve Madenler mahallelerimizdeki vatandaşlarımızın haklarını korumak ve haklarını aramak için her türlü hukuki mücadele verilecektir." diye konuştu.
"NEREDE HAK, HUKUK, ADALET?"
Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısına katılmak için Yatağan'ın Turgut Mahallesi'nden gelen vatandaşlardan Kazım Erol toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "11.11.2021 Günü Muğla Büyükşehir Belediye Meclisindeki Kırsal Mahalle oylamasına Turgut'tan katılmak isteyen vatandaşlar alınmamış, halkın karşısına özel güvenlikçiler ve zabıta dikilmiştir. Halkın oyu ile seçilen Muğla Büyükşehir Belediye başkanı kadın arkadaşımızla siyasi üsluba uymayacak konuşma yaparak halkı terslemeye kalkmıştır. Sayın Kılıçdaroğlu nerde halkçı parti? Nerde hak, hukuk, adalet?" dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN