ÇANAKKALE 1915 SAVAŞ MALZEMELERİ MÜZESİ SEYDİKEMER'DE AÇILDI

Seydikemer Belediyesi tarafından Kültür Etkinlikleri kapsamında açılan 'Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesini' ziyaret eden Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz 'Bugün baktığımız zaman Türkiye çok ileriye gitti. Ege Denizinde tatbikat oldu. Hedefler tek tek vuruldu. Yunanistan orada yine kuduruyor ama onun cevabını da inşallah en kısa zamanda alacak' ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Seydikemer Kapalı Spor Salonu’nda açılan “Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesini” Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Karakuş ile Ramazan Kaynak, AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş, Seydikemer İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur, Seydikemer İlçe Jandarma Komutanı Sadık Çetin, Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferah San, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 
107 yıl önce Çanakkale Savaşı’nda kahraman askerlerimiz tarafından kullanılan savaş malzemelerini ve onlara ait eşyaları yakından görme fırsatını bulan Kaymakam Büyüker, Başkan Otgöz ve diğer katılımcılar Müze Koordinatörü Cengiz Yürükaslan’dan müze hakkında bilgi aldı. 
Müze Koordinatörü Cengiz Yürükaslan, Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesinin 12 yıldır Türkiye'yi dolaştığını, amaçlarının Çanakkale'ye gidemeyen, oraları görme imkânı olmayan öğrencilere Çanakkale’yi doğru anlatmak olduğunu söyledi. Yürükaslan; “Geleceğimizi ve geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımız bizim için en önemli faktörler. Onun için 12 seneden beri sırtımızda bütün Türkiye’yi dolaşıyoruz. Geçen sene müzeyi Hakkari, Çukurca, Şırnak’a götürdük. Çok büyük fayda sağlıyor. Özellikle bütün bir sene öğrencilere anlatım verilse şurada yarım saatte gördükleri hepsine bedel oluyor. Görsel olarak görüyorlar, canlı olarak yaşıyorlar. Dolayısıyla belediyelerinde en önemli kültürel hizmetlerinden birisi oluyor, gittiği yerde de çok büyük ses getiriyor” diye konuştu.
Müzeye ziyarete gelenlerin 107 yıl önce Çanakkale Savaşı’nda kullanılan bütün savaş malzemelerini görebileceklerini dile getiren Yürükaslan; “Çanakkale’nin nasıl bir savaş olduğunu, ne gibi şeylerin cereyan ettiğini canlı canlı görüyorlar. Bizde onlara anlatımla eşlik ediyoruz” dedi.
KAYMAKAM BÜYÜKER: “ÇANAKKALE RUHUNU YAŞAMAK GEREKİYOR”
Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker; “107 yıl önce olmuş bir savaşımız var ve bir kahramanlık hikayemiz. Çocuklarımız için bu çok önemli çünkü herkesin söylemiş olduğu ‘Çanakkale’yi görmek’ gerekiyor. Cengiz Bey, Çanakkale’yi bizim ayağımıza getirmiş oldu. O dönem kullanılan eşyalar, kullanılan mermiler, savaş malzemeleri, yaşanılan olayların kısa özet hikayeleri ile birlikte çocuklarımıza da biz bunları göstermiş oluyoruz, onlara yaşatmış oluyoruz. Büyük bir neslimize bunu göstermek gerekiyor. Çünkü yıllar geçse de belli bir süre sonra 15 Temmuz’da aynı şeyi yaşamış olduk. Değerlerimiz çok büyük. Bu topraklar için çok fazla canlar verdik. Zor şartlarda savaştığımız bir kez daha görmüş olduk ama hiçbir şey azmin ve iradenin önüne geçemediğini burada yaşamış olduk. Çünkü hem düşman askerlerinin hem kendi askerlerimizin eşyalarını görüyoruz. Ne kadar büyük zorluklarla bu savaşı kazandığımızı ve başardığımızı görüyoruz. Hepimiz duygulanıyoruz, tüylerimiz diken diken oluyor. Atalarımıza çok şey borçluyuz. Seydikemer’de yaklaşık 3 bin öğrencimiz burayı ziyaret edecekler. Cumartesi günü de halkımıza açık. Velilerimiz ziyaret edecekler. Biz herkesi buraya bekliyoruz. En azından gidemeyenler için bir Çanakkale Ruhunu yaşamak gerekiyor. Gidenler için ise bir kez daha hatırlatıyor” ifadelerini kullandı. 
BAŞKAN OTGÖZ: “107 YIL ÖNCEYİ TEKRAR BURADA YAŞIYORUZ”
Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Müze Koordinatörü Cengiz Yürükaslan’a teşekkür ederek; “Cengiz hocama teşekkür ediyorum. Seydikemer ilçe olduktan sonra ikinci gelişi. İnsan gerçekten duygulanıyor, tüyleri diken diken oluyor. 107 yıl önceyi tekrar burada yaşıyoruz. Ama önemli olan bunu gelecek kuşaklara, nesillere aktarmak. Öğrencilerimiz buraya gelerek, atalarımızın 107 yıl önce nasıl bu ülkeyi, toprakları kazandığını görüyor. Onların da gelecek kuşaklara bunu aktarması bizlerin en büyük dileği” dedi.
BAŞKAN OTGÖZ: “BİZ GÜÇLÜ BİR ÜLKEYİZ”
Çanakkale'nin, Türk tarihi, milleti ve İslam dünyası için bir dönüm noktası olduğunu belirten Başkan Otgöz; “Tabi ki bu ülke kolay kazanılmamış. Bunun değerini bilmemiz, anlamamız lazım. Ve birlik beraberlik içinde, geleceğe umut içinde bakmamız lazım. Bunun en güzel örneği Çanakkale Savaşı. Bugün baktığımız zaman Türkiye çok ileriye gitti. Ege Denizinde tatbikat oldu. Hedefler tek tek vuruldu. Yunanistan orada yine kuduruyor ama onun cevabını da inşallah en kısa zamanda alacak. Biz güçlü bir ülkeyiz. Büyük bir ülkeyiz. O günden bugüne kadar çok ileriye gittik, daha da gitmemiz lazım. Ama önce içimizdeki birlik beraberliği sağlamamız lazım. Şehit olan askerlerimize, o gün gazi olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bizler onlara çok şey borçluyuz. Düşman silahlarıyla bizlerin silahlarını karşılaştırdığımızda, onların teknoloji olarak çok ileri olduklarını görüyoruz. Ama iman gücümüzün sayesinde Türk askerlerimiz savaşın üstesinden gelmiş. İnşallah bundan sonra da gelecek” diye konuştu.

ÇANAKKALE 1915 SAVAŞ MALZEMELERİ MÜZESİ SEYDİKEMER'DE AÇILDIAK PARTİ İLÇE BAŞKANI GÜMÜŞ: “GEÇMİŞİNİ BİLMEYEN, GELECEĞİNİ İNŞA EDEMEZ”
AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş; “Geçmişini bilmeyen, geleceğini inşa edemez. Geçmişte atalarımızın bu vatanı ne kadar zor şartlar altında kazandığının göstergesi bu müze. Müzede emeği geçen öncelikle Cengiz Hocama, Belediye Başkanımıza, Kaymakam Hanıma teşekkür ediyorum. O zor günlerde daha Türk Milleti’nin nasıl birlik beraberlik içinde olup bu vatanı kazandığının çok büyük bir göstergesi. İnşallah hep beraber bu zor günlerden de çıkacağız. Biz büyük, güçlü bir milletiz. Bütün Seydikemer halkını bu müzeye gezmeye davet ediyorum” dedi. 
 Öğrencilerin ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergi 11 Haziran tarihine kadar açık kalacak.ÇANAKKALE 1915 SAVAŞ MALZEMELERİ MÜZESİ SEYDİKEMER'DE AÇILDIÇANAKKALE 1915 SAVAŞ MALZEMELERİ MÜZESİ SEYDİKEMER'DE AÇILDI

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN