CEP TELEFONLARINA ZAM YOLDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre TRT bandrol ücretleri yüzde 10'dan yüzde 12'ye, akıllı kol saatlerinde yüzde 8 olan oran yüzde 14'e, bilgisayar ve tablette ise yüzde 2 olan oran yüzde 4'e yükseltildi. Alınan bu karar cep telefonlarına zam olarak yansıyacak.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre hayatımızda artık vazgeçilmez olan bazı elektronik aletlerde TRT bandrol ücretleri arttırıldı. Karara göre TRT bandrol ücretleri yüzde 10’dan yüzde 12’ye, akıllı kol saatlerinde yüzde 8 olan oran yüzde 14’e, bilgisayar ve tablette ise yüzde 2 olan oran yüzde 4’e yükseltildi. Alınan bu karar cep telefonlarının fiyatlarının yükseleceği yorumlarına neden oldu.
Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Gelirleri Kanunu Uyarınca Radyo, Televizyon, Video ve Birleşik Cihazlar ile Bunların Dışında Kalan Radyo ve Televizyon Yayınlarını Almaya Yarayan Her Türlü Cihazdan Alınacak Bandrol Ücretlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar" Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bandrole tabi eşyanın cins ve gümrük tarife istatistik pozisyonlarının (GTİP) yer aldığı liste değiştirildi.
Bandrole tabi cihazlar ve bandrol oranlarının yer aldığı listeye göre, ilave bir yazılım veya donanım desteği olsun veya olmasın doğrudan, internet üzerinden veya başka bir yolla her türlü görsel veya işitsel yayınları alabilen cihazların bandrol oranları yenilendi.
Televizyon, video kameralar ve radyolarda yüzde 16 olan bu oran sabit bırakılırken, cep telefonlarında yüzde 10 olan oran yüzde 12'ye, akıllı kol saatlerinde yüzde 8 olan oran yüzde 14'e, bilgisayar ve tablette ise yüzde 2 olan oran yüzde 4'e çıkartıldı.CEP TELEFONLARINA ZAM YOLDACEP TELEFONLARINA ZAM YOLDACEP TELEFONLARINA ZAM YOLDA

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN