ÇYDD'den şampiyona ödül

Caribou Matematik tarafından düzenlenen Uluslararası Caribou Matematik Yarışması'nda Fethiye Kaymakam Mustafa Karslıoğlu Ortaokulu 7.sınıf öğrencilerinden Beyza Nur DEMİR Dünya Şampiyonu oldu. Şampiyon olan Beyza'ya Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye  Şubesi tarafından ödül verildi.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Son yapılan Uluslararası Caribou Matematik Yarışması’na 39 ülkeden 38 bin 753 öğrenci katıldı. Yarışmaya 7-8 seviyesinde katılan Beyza Nur Demir’in kendi seviyesinden 9 bin 888 rakibi vardı. Dünya çapında online olarak düzenlenen bir matematik yarışması olan Uluslararası Caribou Matematik Yarışması’nda Beyza Nur Demir 9 bin 888 rakibi arasından Dünya Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı. Beyza elde ettiği bu başarıdan sonra Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye Şubesi tarafından ödüllendirildi.Haber
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye Şubesi’nde düzenlenen ödül törenine Beyza Nur Demir’in annesi ,babası, kardeşleri ve dernek üyeleri katıldı.Ödül töreninde konuşan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye Şubesi Başkanı Canan İzmirli,“Beyza bizim aynı zamanda bursiyerimiz. Çocuklarımızla, biz bu başarıyı göstermiş kadar çok sevindik. Çünkü biz onları kendi çocuklarımız, torunlarımız gibi görüyoruz. Beyza’nın Çağdaş Yaşam’la birlikte bu ödülü kazanması tüm çağdaş yaşamı onurlandırdı. Genel merkezimiz, diğer şubelerimiz duydu. Herkes kutladı. Biz de çok kutluyoruz. Yaşamı boyunca biz onun yanındayız. O da inanıyorum ki, Atatürk Cumhuriyeti’ne yakışan, Türkan Saylan’ın yolunda giden, çok laik, çok demokrat bir kızımız olacak. Aslında matematik pek çok kız çocuğunun korkulu rüyasıdır. Fakat böyle bir kızımızın matematiğe bu denli ilgi göstermesi çok güzel bir şey. Ben de tekrar tekrar kutluyorum hepimizi çok sevindirdi. Bir haftadır burada bayram havası esiyor” dedi. 
Elde ettiği başarının mutluluğu gözlerinden okunan Beyza Nur Demir “Ben bir yıldır örnek soruları çözüyordum. Sınavın içeriğini bildiğim için uygun bir şekilde sorulara, matematikçilerin hayatlarına, oyunlara çalışıyordum. İlk denememde kazanamadım. İkinci denememde ön elemeyi geçip finallere kaldım ve birinci oldum. Şu an hedefimde bir yarışma yok ama ileride tekrar yeni yarışmalara girmek isterim. Büyüyünce ne olacağıma şuan daha karar veremedim” diye konuştu.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye Şubesi tarafından Beyza Nur Demir’e laptop hediye edildi.Haber

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN