Ege Hikayesi Pandeminin Yarattığı Krizi Fırsata Çevirdi

Kurulduğu günden itibaren kapsadığı TR32 bölgesinde yer alan Aydın, Muğla ve Denizli illerinin kalkınmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiren Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) Ege Hikayesi Projesinin 2022-2024 Stratejik hedeflerini belirledi. GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Mersin, 'COVID-19 nedeni ile yaşadığımız krizi fırsata dönüştürdük ve EGE Hikayesi projemizin sürdürülebilirliğinin en önemli adımı olan 2022-2024 yılı stratejik hedeflerimizi belirledik. Şimdi planları gerçekleştirme zamanı başlıyor' dedi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

TR32 Bölgesi’nde sosyal, kültürel, doğal, tarihi ve ekonomik alanda değişimi ve yurtiçi ve yurtdışında bu bölgenin değerini üst düzeye çıkararak bölgesel kalkınmayı hedefleyen GESİFED Ege Hikayesi çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 

Ege Hikayesi Pandemi Koşullarını Fırsata Dönüştürdü

Bölgede faaliyet gösteren şirketlere, yerel üreticilere, kooperatiflere ve turizm işletmelerine artı değer katmayı planladıklarını belirten GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Mersin; “Kurulduğumuz günden itibaren başlıca amacımız federasyonumuzun kapsadığı TR32 - Aydın, Denizli, Muğla Bölgesinin lider çatı kuruluşu olarak bölgemizin kalkınmasına artı değer katmak. Aynı zamanda sahip olduğumuz sivil toplum gücünü ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınma süreçlerine aktarmak. Bu amaç doğrultusunda bir önceki yönetim kurulumuz döneminde ortak akıl ile üye derneklerimiz ve bölgedeki paydaşlarımızın katkılarıyla hayata geçirdiğimiz Ege Hikayesi Projemizin bu yönetim kurulu döneminde de sürdürülmesini amaçladık. Sivil Toplum Kuruluşlarında sürdürülebilirlik diğer pek çok alanda olduğu gibi çok önemli. Biz de pandeminin yarattığı olumsuz koşulları fırsata dönüştürdük ve Ege Hikayesi projemizin stratejik hedeflerine odaklandık. Projenin ilk ortaya çıktığı andan itibaren içinde yer alan Geleceği Paylaş Sivil İnisiyatifi kolaylaştırıcılığında Ege Hikayesi Komisyonumuz 6 ay yoğun bir şekilde çalıştı ve önümüzdeki 2 yılın tüm faaliyetlerini belirledi. 2022 ile birlikte hızlı bir şekilde planları gerçekleştirmeye başlıyoruz” dedi.

Ege Hikayesi Bölgesel Kalkınmanın Anahtarı Olacak

Ege Hikayesi Projesinin tüm aşamalarını tek tek incelediklerini ve üzerinde çalıştıklarını belirten Ege Hikayesi Komisyonu Başkanı Şule Yılmaz ise, “Uzun soluklu ve farklı alanlarda geniş bir yelpazeye sahip olan Ege Hikayesi projemizin başarıya ulaşması için her alanı kendi içinde sınıflandırdık ve kısa, orta, uzun vadede gerçekleştirebileceklerimizi planladık. Bu şekilde daha hızlı ve somut sonuçları olan bir süreç başlayacak. Amacımız sosyal etkisi yüksek, bölge kalkınmasının anahtarı olacağına inandığımız Ege Hikayesi’nin sürdürülebilirliğini sağlamak. İlk çalışmamıza Ocak ayı içerisinde başlıyoruz. Bir yıl içinde Muğla ili odak grup çalışması, Aydın ve Muğla rotalarının belirlenmesi, bölgedeki hizmet kalitesinin arttırılması için eğitimlerin planlanması, tanıtım faaliyetleri, sertifikasyon programının tasarlanması adımlarını gerçekleştireceğiz. Bir yılının sonunda amacımız kendi akışı içinde işleyen bir sistem kurmak. İnanıyoruz ki tüm aşamaları gerçekleştiğinde bütün ülkeye örnek olacak bir Bölgesel kalkınma modeli ortaya çıkacak” diye konuştu.        
  

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN