Emekçi kadınlar için bisiklet turu

Muğla Gençlik Spor İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından düzenlenen etkinlikte Dünya Kadınlar Günü kutlandı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından Emekçi Kadınlar Bisiklet turu düzenlendi.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Ersin DAL

İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü’nde düzenlenen etkinlik Gençlik Spor İl Müdürü Ömer İlman’ın konuşmalarıyla başladı. Ardından Likya Gençlik Kulübü tarafından halk oyunu gösterisi sergilendi. Gösterinin ardından halk oyunu ekibine karanfil ve katılım belgesi verildi. Gösterilerden sonra vatandaşların katılımıyla bisiklet turu gerçekleşti. Fethiye İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü’nden başlayan tur Şehit Fethi Bey Parkı’ndan dönülerek Beşkaza Meydanı’nda sona erdi.
Etkinliğe Muğla Gençlik Spor İl Müdürü Ömer İlman, Gençlik Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, Fethiye Sıtkı Mefharet Koçman Yurt Müdürü Abdurrahman Güneş, Fethiye İŞKUR Müdürü Şükrü Özdoğan ve yaklaşık 250 vatandaş katıldı. Gösterilerden sonra yaklaşık 100 kişinin katıldığı bisiklet turu gerçekleştirildi.
Etkinlikte konuşan Muğla İŞl Gençlik ve Spor Müdürü Ömer İlman “Çok kıymetli İş-kur İlçe Müdürümüz, tarım müdürümüz, gençlik spor ilçe müdürüm, yurt müdürümüz ve her şeyimiz olan, kıymetlimiz, sevgili kadınlarımız, gençlerimiz hepiniz bu anlamlı ve güzel günde, bu güzel programımıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Toplumları ayakta tutan kadınlarımızdır. Eğer bir toplum güçlü olacaksa kadınlarıyla güçlü olur. İşte kurtuluş savaşından bugüne kadar kadınlarımızın sosyal ve ekonomik hayatımızda, kısacası her alanda yapmış oldukları büyük katkılarla ülkemiz, modern dünya içerisinde yerini almış durumdadır. “Cennet anaların ayakları altındadır” diyen dini kültürümüzden, başlamak üzere dünyada kadına seçme ve seçilme hakkı veren ilk ülke olmamızdan dolayı hakikaten geçmişten bugüne kadınlarımızın yeri ve önemi çok büyüktür. Güçlü olacak toplumlar öncelikle kadınlarıyla güçlü olur. Çünkü o çocukları ve gençleri yetiştiren kadınlarımızdır. Biz de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak gerek yurt hizmetlerimizde, gerek gençlik hizmetlerimizde gerekse spor hizmetlerimizde kadınlarımızla yürüyoruz. 750 personelimizden yarısı kadın ve kadınlarımızın gücüyle geleceğimiz olan gençleri geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. En büyük gücümüz kadınlarımızın bize vermiş olduğu katkıdır. Tüm alanlarda antrenörlerimiz, memurlarımız, gençliğimizde emeği olan çalışanlarımızla birlikte, bakanlığımızın ve devletimizin misyonu doğrultusunda hizmetlerimizi yerine getirmeye gayret ediyoruz. İşte buradan aldığımız güçle, bu anlamlı ve güzel günde kadınlarımızın tüm dünyada hakkettiği yeri, değeri bulması ve bunu sürdürülebilir olmasını diliyorum. Ayrıca bugünkü yapacağımız etkinliklerde, katılımınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu programın gerçekleşmesinde emeği geçen ilçe müdürümüz ve ekibini kutluyorum. Bu güzel günün, bu zenginliklerle devam etmesini diliyorum. Bu günün sizler için, ülkemiz için, tüm dünya kadınları için huzur, mutluluk getirmesini diliyorum. Hepinizi tek tek sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.
HaberHaberHaberHaberHaber

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN