En hesaplısı tavuk

Gıda ürünlerine arka arkaya gelen zamlardan sonra bile vatandaşların protein ihtiyaçlarına cevap verebilecek en uygun gıda tavuk oldu.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Vatandaş gelen son zamlardan sonra kasap dükkânlarına giremez oldu. Et fiyatlarına gelen zamlardan sonra vatandaş bir nebze daha ucuz olan tavuk tüketmeyi tercih ediyor. Fethiye’de kasaplarda ortalama olarak kuzu but 90 TL’ye,Kuzu Pirzola 170 TL’ye Kuzu Külbastı 130 TL’ye, dana kıyma ise 85 TL’ye satılıyor. Et fiyatlarının yanında tavuk göğüs 50 TL’ye kanat 38 TL’ye satılıyor.Haber
Enflasyonun yükselmesinin ardından alım gücü bir hayli düşen vatandaş ete göre daha ucuz olan tavuk eti tercih ediyor.HaberYükselen enflasyona göre tavuk fiyatlarına gelen zamları değerlendiren Kasap Dükkanı İşletme Sahibi Metehan Bihan,’’Artışlar olmasına rağmen yine en düşük fiyatlı ürün tavuk’’ dedi.HaberMetehan Bihan  “Dolar kurunun yükselmesiyle birlikte mazottan gıdaya kadar birçok şeye zam geldi. Bu zamlardan naibini et, balık, tavuk gibi ürünler de aldı. Fiyatların yükselmesinden sonra tavuk fiyatları hakkında konuşan Mete Kasap İşletme Sahibi Metehan Bihan,’’ Enflasyonun artmasından sonra illaki tavuk fiyatlarında da artış oldu. Yüzde 20’lik bir artış oldu. Tavuk göğüs kilo ücreti 50, kanat 38 liradan satılıyor. Artışlar olmasına rağmen yine en düşük fiyatlı ürün tavuk. Müşteriler kırmızı et veya balığa göre tavuk almayı daha çok tercih ediyor. Ancak fiyatların yükselmesinden sonra eski satışlarımıza kıyasla bir azalma oldu’’ diye konuştu.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN