'Erken seçim değil, derhal seçim'

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe ile birlikte İYİ Parti Fethiye İlçe Teşkilatını ziyaret etti. CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir'inde hazır bulunduğu ziyarette başkanları İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban karşıladı. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan ziyarette verilen mesajlar 'Erken Seçim' üzerine oldu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu beraberinde CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir ile birlikte, İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe ve İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban ile bir araya geldi. Yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı ziyarette karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. 


TÜRKİYE’Yİ YÖNETEMEYEN BİR İKTİDAR VAR
“Bizim Fethiye’deki ikinci evimiz Cumhuriyet Halk Partisi” diyen İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, “2022 yılına korkunç devasa zamlarla giriş yaptık. Artık yönetenler yönetemediklerini sergilemeye daha büyük gayret göstermeye başladılar. Yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar artık 13. Cumhurbaşkanının Millet İttifakı olacağını gösteriyor. Bunu ben siyaset yaptığım İYİ Parti çatısı altında söylemiyorum. Bunu toplumun her kesimine indiğiniz zaman çiftçi de aynısını söylüyor, memur da aynısını söylüyor, emeklisi de aynısını söylüyor.  Türkiye’yi artık yönetemeyen bir iktidar var. Ve ön kötüsü de yönetemediği halde hiçbir sorumluluğu üzerine almayan bir iktidar var. Bugün 20 yılı aşkındır memleketi yönetenler, 2017’den sonra getirdiği ucube partili Cumhurbaşkanı sistemiyle daha da vatandaşa çile, ıstırap çektirmeye devam etmektedir. Ama arkadaşların yüzlerinde o kadar rahatlık, genişlik var ki, sanki bu ülkeyi yöneten Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti. Hiçbir sorumlulukları üzerlerine almıyorlar. Ama vatandaş artık bunu yeterince görmeye başladı. Biz bugün sokakta esnafa ‘Hayırlı işler, işleriniz nasıl?’ demeye çekinir hale geldik. Çünkü önceden ‘Çok şükür, elhamdülillah’ diyen bizim esnafımız ciddi anlamda bir tepki göstermeye başladı. Ve bu tepkinin sonu Demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nde artık acilen sandığı vatandaşın önüne koymaları gerekmektedir. Bu bağlamda da 13. Cumhurbaşkanı Türkiye Cumhuriyeti’ni hukuk çerçevesi içinde, demokratik ve laik bir şekilde, Atatürk’ün gösterdiği gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu fabrika ayarları altında yönetecek. İnşallah Millet İttifakı bileşenlerinin içinden olacak. Ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum. İstişare yapacağız beraber” dedi.

 
İSTİŞARELERDE BULUNACAĞIZ
İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe, “Buraya bugün bir istişare yapmaya, Millet İttifakı’nın bir bütün olduğunu, bir aile olduğunu göstermeye geldik. Teşkilatlarımızla kaynaşmak adına, görüş alışverişinde bulunmak adına buradayız” derken; CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir ise, “İl başkanlarımızın bizi ziyaretleri çok memnun etti. Zaten Fatih kardeşimle birlikte sürekli görüş alışverişinde bulunuyorduk. İl başkanlarımızın da gelmesi bizi mutlu etti. Teşekkür ediyoruz buraya geldikleri için. Ayaklarına sağlık” şeklinde konuştu.  


ORTAK PAYDAMIZ CUMHURİYETTİR
CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu’da açıklamasında iktidarı eleştirerek, “Türkiye’yi 20 yıldır bir iktidar yönetmektedir. Bu iktidar doları 1,5 TL’den aldı, bugün kaç lira oldu hepiniz bilmektesiniz. Artık AKP iktidarı ülkeyi yönetemiyor. Hiçbir konuda yönetemiyor. Ekonomide, eğitimde, sağlıkta, dış politikayı hepiniz bilmektesiniz. Artık daha önce terörist dediği devletle dahi bugün ticari ilişkileri başlamış durumda. Böyle bir dış politikada Türkiye’nin onuruna bu yakışıyor mu? Kesinlikle yakışmıyor. Biz bugün buradayız, çünkü biz Mustafa Kemal’in kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni savunuyoruz. Bizim İYİ Parti ile ortak paydamız cumhuriyettir. Türkiye’de tekrar Mustafa Kemal’in ön gördüğü demokratik, güçlendirilmiş parlamenter sistem gelinceye kadar biz beraberiz. Bugün 2 partiyiz. Eğer tek parti olsaydık böyle bir görüşme olmazdı. Dünyaya bakış tarzımız, ülkeyi yönetim tarzımız elbette farklı. Ama şu anda bu farklarımızı bir kenara koyduk. Şu anda biz Türkiye Cumhuriyeti’ne demokrasiyi tekrar getirmek için buradayız. Ve kesinlikle bunu devam ettireceğiz”diye konuştu. 


HALK İSTİKRAR İSTİYOR
“Nasıl iki genel başkanımız ortak hareket ediyorsa bizde Muğla’da iki il başkanımız ve ilçe başkanımızla birlikte ortak hareket etmek zorundayız, eğer bu ülkeyi düşünüyorsak” diyerek sözlerine devam eden Zeybekoğlu,  “İl Başkanları toplantısında genel başkanım şu ifadeyi kullandı; ‘Asla Millet İttifakı’nda bulunan parti ile ilişkilerinize çok dikkat edeceksiniz. Kesinlikle toplumun yanında birbirinizi eleştirmeyeceksiniz.’ Elbette biraraya geldiğimiz zaman herkes düşüncesini, yanlışlarını ortaya koyabilir. Ama basında, toplumun önünde birbirimize sahip çıkacağız. Ortak hareket ettiğimizi topluma göstermek zorundayız. Biz CHP olarak İYİ Parti ile ilişkilerimize çok dikkat edeceğiz. Eleştirilerimize yapıcı gözle bakacağız. Ne zamana kadar? Tabi ki demokratik parlamenter sistem gelinceye kadar.  Doları 18 TL’ye çıkardılar, 10 TL’ye düşürdüler. Bugün 13.3TL. Yönetemiyorlar. Bir istikrar istiyor Türkiye halkı. Tüccar gidiyor bir demir almak istiyor, alamıyor. Bir markete gidiyor, bir şey alamıyor. İstikrarın gelmesi lazım. Bu istikrarsızlığın tek nedeni AKP iktidarı. Küçük ittifakıyla beraber odur sorumlu. O gitmeden Türkiye asla doğru yöne gitmeyecek. Biz erken seçim değil, derhal seçim istiyoruz” ifadelerini kullandı.
İYİ Parti Fethiye İlçe binasında gerçekleşen ziyaretin ardından CHP ve İYİ Parti heyeti CHP ilçe binasına geçtiler. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette partililer istişarelerde bulundular.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN