ESKRİMDE TARİHİ DERECE MUĞLA'DAN

Eskrim Yıldızlar Avrupa Şampiyonasında ikinci olan Elif Su Ay, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman'ı makamında ziyaret etti.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

03-07 Mart 2022 tarihlerinde Sırbistan’ın Novi Sad şehrinde yapılan Eskrim Yıldızlar Avrupa Şampiyonasına katılan sporcumuz Elif Su Ay, Avrupa ikincisi olarak büyük bir başarıya imza attı. Kızlar Flöre Branşı takımında yer alan Fethiye Eskrim Spor Kulübü sporcusu Elif Su Ay’ın bu derecesi, eskrim federasyonu yıldızlar kategorisinde alınan en iyi takım derecesi olarak tarihe geçti.
Daha önceden de büyük başarılara imza atmış olan sporcumuz, Yıldızlar Türkiye ikincisi, Gençler Türkiye üçüncüsü ve U14 Yaş Klasmanında Türkiye Şampiyonu olmuştur. Fethiye Girne Koleji öğrencisi olan Elif Su Ay, 15 yaşında olmasına rağmen 10 senelik spor deneyimine sahip. Başarılarında büyük pay sahibi olan kişilerden biri ise eski milli sporcu, Türkiye şampiyonu ve Milli Takım antrenörlüğü yapmış olan antrenörü Hasan İşyar.
Elif Su Ay, antrenörü Hasan İşyar ve Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit ile birlikte Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman’ı makamında ziyaret ederek kendisine kulübünün formasını armağan etti.


İLMAN: SPORDA HEP DAHA İYİYE GİDİYORUZ
Nazik ziyaretleri için müteşekkir olduğunu belirten İlman, eskrimdeki bu tarihi başarının kendisini gururlandırdığını ifade ederek “gençlerimizin uluslararası müsabakalarda elde ettiği başarılar, ülke olarak sporda bir ivme kazandığımızı ve hep daha iyiye gittiğimizi gösteriyor. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin hem sportif hem kültürel hem de bilimsel alanlarda başarılar elde etmesi bizim için çok önemli. Elif Su Ay’ın aldığı dereceler dolayısıyla kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi. İl Müdürü İlman, başarılı sporcuya forma ve çanta hediye etti.
ESKRİMDE TARİHİ DERECE MUĞLA'DANESKRİMDE TARİHİ DERECE MUĞLA'DANESKRİMDE TARİHİ DERECE MUĞLA'DANESKRİMDE TARİHİ DERECE MUĞLA'DAN

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN