Adli Haberleri

Adli Haberleri

Not Just Beach Fethiye Çalış plajında açıldı

Cloud 9 bünyesinde bulunan Not Just Beach, Fethiye Çalış Plajı’nda hizmete açıldı. Toplamda 60 şezlongun bulunduğu plajda çeşitli koltuklar ve minderler de misafirlerin rahat etmesi için özel olarak tasarlandı. Fetiye Çalış Plajı’nda hizmet veren Cloud 9 adlı mekânın bünyesinde bulunan Not Just Beach hizmete açıldı. Gerçekleştirilen açılış programına Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca da katıldı. 

Fethiye’de MHP Meclis Üyeleri Mazbatalarını Aldı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Cumhur İttifakı’ndan seçime giren ve meclis üyeliğine seçilen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Meclis Üyeleri, Fethiye Adliyesi’nde mazbatalarını aldı.

Başkan Karaca Ve Meclis Üyeleri Mazbatalarını Aldı

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde yeniden Fethiye Belediye Başkanı olarak seçilen Alim Karaca, Fethiye Adliyesi’nde düzenlenen program ile mazbatasını aldı. 31 Mart’ta kararı Fethiye halkının verdiğine dikkat çeken Başkan Karaca, “Bizlere yeniden 5 yıl daha yetki veren Fethiye halkına teşekkür ediyorum” dedi.

Kadınlar Günü’nde anlamlı tiyatro

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde ‘Mızrak Duruşlu Kadınlar’ adlı tiyatro sergilendi.

ÇYDD Konser Programı Düzenledi

Fethiye Belediyesi katkılarıyla Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye Şubesi tarafından ‘Kıssadan Hisse’ adlı konser düzenlendi.

‘Kızlar’ Adlı Dans Gösterisine Yoğun İlgi

Fethiye Belediyesi’nin katkılarıyla Ceyda Tanç Dans Grubu tarafından ‘kızlar’ adlı çağdaş dans gösterisi yoğun ilgi gördü.

Alzheimer Derneği yararına resim sergisi programı

Şair, ressam Cem Özersinci tarafından Fethiye Alzheimer Derneği yararına düzenlenen "Geçmişi Unutturma" adlı resim sergisi, 24 Şubat 2024 Cumartesi günü sanatseverler için açılacak.

Menteşe Belediye Tiyatrosu Yarıyıl Tatilinde Perdelerini Çocuklar İçin Açıyor

Menteşe Belediye Tiyatrosu yarıyıl tatilinde perdelerini “Eyvah Kral Oldum” adlı çocuk oyunu ile açıyor. Çocuk oyunu 27 Ocak Cumartesi günü saat:13.00’te Menteşe Belediyesi Ahmet Zeybek Kültür ve Sanat Merkezi’nde izleyicisiyle buluşacak.

Hey Gidi Günler, 19 Ocak’ta Sanatseverlerle Buluşuyor

Milas Belediyesi, Süheyl ve Behzat Uygur Kardeşler’in, 'Hey Gidi Günler' adlı interaktif müzikal oyununu Milaslı sanatseverlerle buluşturacak.

Köktener’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Seda Köktener, 4 Ocak 1961'de kabul edilen ve basın çalışanlarına bazı haklar ve yasal güvence sağlayan '212 sayılı kanun' adlı düzenlemenin Resmî gazetede yayınlanışı sonrası her yıl 10 Ocak günü kutlanan 'Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Atatürk’ü anma programı düzenlendi

100. Yılda 100 Dakika Atatürk adlı program Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

‘Neye Niyet Neye Kısmet’ Göz Doldurdu

Fethiye Belediyesi katkılarıyla Özer Olgun Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Neye Niyet Neye Kısmet” adlı oyun, seyircilerden tam not aldı.

“Korku ve Sefalet” sahneye çıkacak

Milas Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin katkılarıyla sahne alacak olan ‘Korku ve Sefalet’ adlı oyun 25 Kasım Cumartesi günü Belediye Toplantı ve Düğün Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak.

'Limonata' Seyircisiyle Buluştu

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu, prömiyerini yaptığı “Limonata” adlı romantik komedi türündeki oyunu ile seyircilere keyifli dakikalar yaşattı. Gerek oyuncuların performansları gerekse konusu ile katılımcılar bol kahkaha ve alkışlarla dolu iki saat geçirdiler. 

Akıllı Kavşak İlaç Gibi Geldi

Fethiye’de Adliyenin önüne yapılan akıllı kavşak, trafiğin kilitlenmesini önledi. Kavşak sayesinde herkesin ışıksız kullandığı yol sürücüler tarafından olumlu karşılanıyor.

Eserler 'Resim Defteri' sergisinde sergilendi

Marmaris Belediyesi ve Marmaris Filarmoni Derneği işbirliğiyle açılan Resim Defteri adlı sergide, 11 Ressam adayının 70 çalışması, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Muğla’da Nitelikli Dolandırıcılar Yakalandı

 Muğla’da sosyal medyada mesaj yoluyla yüksek kazançlı iddia kuponu vaadiyle nitelikli dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen 3 şüpheli şahsa yönelik operasyonda şahıslar tutuklanarak adliyeye sevk edildi.

Mural Resim Çalışmasına Vatandaşlardan Yoğun İlgi

Menteşe Belediyesi tarafından Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nin avlusunda bulunan duvara grafiti sanatçısı Erdem Aylı tarafından yapılan “Menteşe’nin Milli Mücadele yılları” adlı Mural Resim çalışmasına yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor.

Mehmet Demir AKP Demek Yasak Demek AKP Demek Zulüm Demek!

Cumhuriyet Halk Partili Siyasetçi Mehmet Demir, CHP’nin İstanbul'da açmak istediği "MuazZAM" adlı serginin Kaymakamlık tarafından yasaklanmasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Mehmet Demir:" İğneden ipliğe her şeye zam gelmişken daha neyi saklamaya çalışıyorsunuz" dedi.

Çocuklardan Müzikli Oyuna Yoğun İlgi

Menteşe Belediye Tiyatrosu yaz oyunları kapsamında “Karya ve Dostları İş Başında” adlı müzikli çocuk oyunu ilçe genelinde ki mahallelerde çocuk izleyicilerle buluşmaya devam ediyor.

“Bodrum’da Devrim” Sergi Açılışı Gallery Art Port Gerçekleşti

Çağdaş Türk resim sanatının dünyaca ünlü ismi Devrim Erbil’in “Bodrum’da Devrim” adlı kişisel sergisi, Gallery Art Port Bodrum’da sanat severlerin katılımıyla ziyarete açıldı.

Mustafa Kemal Bulvarı adına yakışır hale geliyor

Fethiye Belediyesi, Yunus Nadi Caddesi ile Barış Manço Bulvarı arasında yer alan 2 kilometre alandaki Mustafa Kemal Bulvarı’nda BSK Sıcak Asfalt, kaldırımlar ve adliye önündeki alana akıllı kavşak yapılması için çalışmalara başlandı.

Engelli bireylerin gösterisi ayakta alkışlandı

Fethiye Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde kalan özel eğitimli bireylerin rol aldığı yönetmen Yeşim Balkan Ekdi yönetiminde özel bireylerin hazırladığı “Sanal Alem“ adlı iki perdelik tiyatro oyununda özel eğitimli bireyler performansı izleyenlerden büyük alkış aldı.

"If it was me" adlı İngilizce oyun ayakta alkışlandı

Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ‘Drama Kursu’ kursiyerlerinin Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında hazırladıkları Türk Büyüklerinin İngilizce tanıtımı ayakta alkışlandı.

Uzlaştırma Dosyalarında Artış Yaşandı

2022 yılına ait faaliyet raporuna göre Fethiye’de uzlaştırma ile sonuçlanan dosya sayısında artış yaşandı. Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı, Adli ve idari çalışmalarına hızlı, güvenilir, şeffaf ve tarafsız gerçekleşmesi hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Fethiye Gazi İlkokulu 2 /B Sınıfından Tiyatro Gösterisi Projesi

Fethiye Gazi İlkokulu 2/B şubesi Sınıf Öğretmeni Hatice KARAKAN öncülüğünde başlatılan Aile Sahnesi Projesi kapsamında Uzak Diyarların Güzel Prensesi adlı tiyatro oyununu Sahneleyecek.

GÜNGÖR BERK YENİ KİTABINI TANITTI

Fethiye’nin tanınmış simalarından emekli maden mühendisi, Güngör Berk’in  ‘Neler Oldu Bize?’ adlı yeni kitabının imza günü Onur kurulu üyesi olduğu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye Şubesi’nde gerçekleşti.

MENTEŞE BELEDİYE TİYATROSU ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Menteşe Belediye Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen “Prensesin Tacı” adlı çocuk oyunu Menteşe Belediyesi Zeybek Sineması Ahmet Zeybek Kültür ve Sanat Merkezi’nde seyircisiyle buluştu.

ŞÜPHELİLER HAKİM KARŞISINA ÇIKARILDI 

Fethiye’de meydana gelen ve 3 kişinin yaralandığı silahlı saldırı olayı ile ilgili olarak 4 şüpheli, hakim karşısına çıkarıldı. Gerçekleştirilen sorgulama sonucunda 2 kişinin tutuklandığı öğrenilirken, bir kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi. Bir şüpheli ise serbest bırakıldı. 

YUNANLI AŞÇILARDAN BODRUM’DA İFTAR

Yunanistan'da faaliyet yürüten “O Allos Anthropos” (Bir Başka İnsan) adlı gönüllü yardım kuruluşu belediyenin destekleriyle Bodrum’da iftar yemeği etkinliği düzenleyecek.