Antik Kent Haberleri

Antik Kent Haberleri

Vali Akbıyık, Beçin Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Milas ilçesindeki Beçin Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Beçin Antik Kenti’nde incelemelerde bulundu.

Labranda Antik Kenti Yeniden Hayat Buluyor

Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü, Labranda Antik Kenti’ni çizimlerle ve çizgi romanlarla anlatarak kente hayat verecek.

Vali, Kaymakam ve Belediye Başkanı Tlos'u Ziyaret Ettiler

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Likya Bölgesi olarak bilinen coğrafyanın en eski yerleşim alanlarından, Unesco Dünya Mirası Geçici Listesi’ndeki Tlos Antik Kenti’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Kaunos Antik Kenti'nin efsanesi

Türkiye'nin tarım ve turizm kenti olarak bilinen Muğla'daki müze ve ören yerleri, bölgeye gelen turistlerin ilgi odağı oluyor.

FETHİYE MÜZESİ MÜDÜRÜ DENİZ ONGUN, “YENİ YAPILACAK MÜZEYİ, YAŞAYAN BİR MÜZE HÂLİNE GETİRMEK İSTİYORUZ” 

Üç dilli Letoon yazıtları, Tlos antik kentinden çıkarılan imparator heykeli gibi öne çıkan eserlerin yanı sıra, bölgenin geçmişini yansıtan iki bin arkeolojik buluntu ile hizmet veren Fethiye Müzesi, yapılması planlanan yeni bir müze ile deposundaki diğer eserleri de sergileme fırsatı bulacak. SED Medya’ya açıklama yapan Müze Müdürü Deniz Ongun, yeni yapılacak müzenin ‘Yaşayan bir müze’ olmasını arzuladıklarını ve proje hayata geçtiğinde, müzede dinleti ve söyleşi gibi etkinlikleri de gerçekleştirmek istediklerini belirtti. 

VALİ ORHAN TAVLI İDYMA ANTİK KENTİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Muğla Valisi Orhan Tavlı Kültür ve Turizm Bakanlığı izniyle Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ve Ula Belediyesinin destekleriyle arkeolojik kazı çalışması başlatılan İdyma Antik Kentinde incelemelerde bulundu.

BAŞKAN OTGÖZ, PATARA KÖPRÜSÜ ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Seydikemer ve Kaş’ın Antik Kentlerini birbirine bağlayacak, bölgenin turizm başta olmak üzere tarımında gelişmesine katkı sağlayacak Patara Köprüsü’nün yapım çalışmalarını yerinde inceledi. 

ANTIK KENT TLOS 10 KASIMA HAZIRLANIYOR

Hitit Kaynaklarında ülke olarak geçen Likyanin en önemli yerleşim yerlerinden biri olarak gösterilen Seydikemer ilçesine 15 km uzaklıkta bulunan Antik Tlos kenti 10 Kasım da Büyük Tlos Kritertum Bisiklet Yarışına hazırlanıyor.

PEDALLAR ANTİK KENT HERAKLEİA’DA DÖNECEK

Tarihi Helenistik Döneme uzanan Milas Sınırları içinde bulunan Antik Herakleia Kenti dev bir buluşmaya hazırlanıyor.

VALİ TAVLI, DEVAM EDEN KAZI ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

Vali Orhan Tavlı, Sedir (Kleopatra) Adası’nda Bulunan Kedreai Antik Kentin’de Sürdürülen Kazı Çalışmaları Hakkında Bilgi Aldı.

GİRGİN: BODRUM GÜMÜŞLÜKTEKİ MYNDOS ANTİK KENTİ HARAP OLACAK!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Myndos Antik Kenti’nin 1. Derece korunması gerekli arkeolojik sit alanının derecesinin düşürülmesini TBMM’ye taşıdı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle Girgin, “derece düşürme kararı iptal edilmelidir” dedi.

SEYDİKEMER’İN YÖRESEL LEZZETLERİ TANITILDI

Seydikemer’de "Türk Mutfağı Haftası" etkinliklerinin açılışında Türk mutfağının yöresel ve sevilen lezzetleri Saķlıkent, Tlos ve Letoon Antik Kentlerinde tanıtıldı.

ÖZEL FETHİYE İZMİR’DE

Özel Fethiye Eğitim Kurumları Gezi, Tanıtım ve Turizm Kulübü tarafından organize edilen İzmir okul gezisi çok renkli geçti.

YAŞAYAN TARİH KENTİ STRATONİKEİA’DA İFTAR

Muğla Valisi Orhan Tavlı Yatağan’da, Antik dönemlerden günümüze kadar her dönemden kalıntıların bir arada bulunduğu ve UNESCO Dünya Mirası Geçici listesinde yer alan Stratonikeia Antik Kenti’nde Kazı Ekibi, İşçiler ve Gençlerle iftarda bir araya geldi.

YAŞAYAN TARİH KENTİ STRATONİKEİA’DA KAZI ÇALIŞMALARI MUĞLA VALİLİĞİ’NİN DESTEĞİYLE DEVAM EDİYOR

Yatağan’da, Antik dönemlerden günümüze kadar her dönemden kalıntıların bir arada bulunduğu ve UNESCO Dünya Mirası Geçici listesinde yer alan Stratonikeia Antik Kenti’nde kazı ve restorasyon çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının desteğiyle yıl boyu devam ediyor.

GEKA, yönetim kurulu Gladyötörler Kenti Stratonikeia’da toplandı

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın 146’ıncı Yönetim Kurulu Toplantısı, 31 Ocak 2022 tarihinde UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Stratonikeia Antik Kenti’nde gerçekleştirildi.

Oyun oynarken canından oluyordu

Yatağan İlçesi Eskihisar Mahallesi Stratonikeia Antik Kenti içinde oyun oynamak için giden bir çocuk kuyuya düştü.10 metre derinlikteki kuyuya düşen çocuk İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi ile kurtarıldı.

Başkan Otgöz, Pınara Antik Kent Yolundaki Çalışmaları İnceledi

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, kilitli parke taş döşenen Pınara Antik Kenti’ndeki yolda incelemelerde bulundu. Seydikemer ilçesinde bulunan antik kentlerin ilçenin tanıtımında büyük rol oynadığını dile getiren Başkan Otgöz, yapılan çalışmalarının turizmi geliştirmek için de önemli olduğunu vurguladı.

Muğla İl Müdürleri Antik Kentte

Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın himayelerinde Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl’ün organizasyonunda Antik Kentlere gezi düzenlendi.

Stratonikeia’daki asırlık kahvehane, aslına uygun restore ediliyor

Yatağan ilçesinin Eskihisar Mahallesi’ndeki Stratonikeia Antik Kenti’nde yer alan yaklaşık 100 yıllık tescilli kahvehane, Muğla Valiliği ve Yatağan Belediyesi işbirliğiyle restore ediliyor. Aslına uygun şekilde yapılan restorasyonunu tamamlanmasıyla, tarihi kahvehanenin kafe olarak hizmet vereceği bildirildi.

Vali Orhan Tavlı, Amos Antik Kentinde incelemelerde bulundu

Marmaris İlçesi Turunç Mahallesi Amos Antik Kenti kazı çalışmaları hakkında Marmaris Müze Müdürü Şehime Atabey ve Kazı Bilimsel Danışmanı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Gürbüzer’den bilgi alan Vali Orhan Tavlı, antik kent yerleşim alanında incelemelerde bulundu.

Pedallar Patara’da Çevrilecek

İlki 2020 yılının Uluslararası Patara Yılı ilan edilmesi nedeniyle düzenlenen Uluslararası Patara Granfondo Bisiklet Yol Yarışı’nın 2.si 9-10 Ekim 2021 tarihleri arasında Kaş-Patara Antik Kenti ve Letoon Antik Kenti-Seydikemer arasında 2 gün 2 etap şeklinde düzenlenecektir.

İDYMA Antik Kenti kazı çalışmaları devam ediyor

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Ula Belediye Başkanı Özay Türkler ve AK Parti İlçe Başkanı Özer Yılmaz ile ziyaret ettiği İdyma kazı alanında Kazı Başkanı Doç. Dr. Abdulkadir Baran ve Yardımcısı Dr. Nil Dirlik ’den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Orhan Tavlı, Akyaka Ortaçağ Kalesinde İncelemelerde Bulundu

Muğla Valisi Orhan Tavlı, İdyma Antik Kenti’nin bir parçası olan Akyaka Ortaçağ Kalesi’ni ziyaret ederek, sürdürülen kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

Vali Tavlı, Antik kentlerde incelemelerde bulundu

Muğla Valisi Orhan Tavlı, turizm sezonu öncesinde Fethiye İlçesindeki Antik kentlerde incelemelerde bulundu. 

Vali Orhan Tavlı, Yatağan ilçesinde yatırım ve projeleri inceledi

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Yatağan ilçesinde yapımı tamamlanan Yatağan Devlet Hastanesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yatağan Meslek Yüksek Okulu ve Yatağan Gençlik Merkezi inşaatı ve Stratonikeia Antik Kentinde incelemelerde bulundu. 

Kaş ve Seydikemer’de incelemelerde bulundular

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Muğla Turist Rehberleri işbirliğinde 102 katılımcı ile ilk olarak Seydikemer ilçesi sınırları içinde kalan Tlos Antik Kenti’ne giderek, kazı ekibinden Araştırma Görevlisi Ozan Usanmaz'ın refakatinde kentte inceleme yaparak bilgi aldılar. Ardından Saklıkent Kanyonu’nu inceleme yapan ekip, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş’tan bölge hakkında bilgi aldılar. 

Yüzyıllar öncesinden tiyatroya verilen önem gözler önüne serildi

Seydikemer Belediyesi 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde Seydikemer ilçesi sınırlarında bulunan Tlos, Letoon ve Pınara Antik Kenti’nden seslenerek, Anadolu topraklarında yüzyıllar öncesinden tiyatroya verilen önemi gözler önüne serdi

Tlos Antik Kenti  İçin Destek Protokolü İmzalandı

Kültür ve Tabiat Varlıklarını koruma ve tarihi değerleri yaşatabilmek adına Muğla Valiliği Başkanlığında yetkili kurum ve kişiler arasında destek protokolü imzalandı. İmzalanan protokol Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu yönetmelik ve esaslarına dayalı şekilde hazırlanmıştır.

Seydikemer resmedildi

Likya Uygarlığını temsil eden sütunlu kapı ve lahitlerin replikaları Seydikemer Belediyesi Yeni Hizmet Binası’ndaki yerini aldı.