Bağımsızlık Haberleri

Bağımsızlık Haberleri

Başkan karaca’dan istiklal marşı’nın kabulünün 103. Yıldönümü mesajı

“Bugün milletimizin bağımsızlık aşkının ve vatan sevgisinin en güçlü ifadesi olan İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde ‘Milli Marş’ olarak kabul edilişinin 103. yılını büyük bir gururla kutluyoruz.

Başkan Karaca, “Kahramanlık destanının 101. Yıldönümüdür”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, İzmir’in kurtuluş yıldönümü münasebetiyle yayımladığı mesajında, “Anadolu’nun incisi İzmir’in kurtuluşu, yıllarca değişik cephelerde özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi veren insanlarımıza can suyu olmuştur.

19 Mayıs etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışma sonucu ödüller verildi

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı” etkinlikleri kapsamında “Samsun’da Yakılan Bağımsızlık Meşalesi” konulu kompozisyon yarışması düzenlendi.

BAĞIMSIZLIĞIN 31. YILINI KUTLADILAR

Ukrayna’nın 31. bağımsızlık yıl dönümünde Fethiye’de yaşayan Ukraynalılar Zentera Beach’de bir araya gelerek doyasıya eğlendiler.

“19 MAYIS ÖZGÜRLÜK UMUDUNUN İNANCA DÖNÜŞTÜĞÜ GÜNDÜR”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında 19 Mayıs’ın bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı gün olduğunu vurgulayan Başkan Gümüş, “Ata’mızın ‘Bütün Ümidim Gençliktedir’ sözü onun ileri vizyonunun, gençlere sevgisinin ve güveninin de göstergesidir” dedi.

KAYMAKAM BALCIOĞLU’NDAN 18 MART MESAJI

Fethiye Kaymakamı Hayrettin BALCIOĞLU 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. Yıldönümü nedeni ile mesaj yayınladı. Balcıoğlu mesajında “18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, içinde azmi, iradesi, cesareti, bağımsızlık ve vatan sevgisi uğruna savaşmaktan çekinmeyen bu milletin, yiğitlikle örülmüş bir destanın yazılış tarihidir” dedi.

Beyaz Baston Dünya Farkındalık Günü, farkındalık yarattı

Dünyanın pek çok ülkesinde görme engelli kişiler için bağımsızlık ve güvenlik sembolü olarak bilinen ‘Beyaz Baston’ günü Fethiye’de de etkinlikle kutlandı. Görme engellilerin günlük hayatta yaşadıkları zorlukları anlatabilmek için düzenlenen etkinlikte beyaz baston dünya farkındalık günü, farkındalık yarattı.

Başkan Otgöz; “99’uncu yılın gururunu yaşıyoruz”

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Türk milletinin yeniden doğuş destanı olan ve dünya tarihine geçen 30 Ağustos Zafer Bayramının 99’uncu yılını kutladı. “30 Ağustos Zafer Bayramının 99’uncu yıl dönümüne ulaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz” diyen Başkan Otgöz; “26 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos 1922’de tarihe altın harflerle yazılan bu eşsiz zafer, Türk milletinin bağımsızlık uğruna ortaya koyduğu azim ve kararlılığı tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir” ifadelerini kullandı.

Başkan Kansız, gençliğin bayramını kutladı

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız, halkın ve gençliğin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı. Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız, yaptığı açıklamada, “Türkiye cumhuriyeti Türk gençliğine armağan edilmiştir. Ve ülkemizin geleceği kendini her anlamda çok iyi yetiştirmiş gençlerimizin ellerinde şekillenecektir. Gençlerimize güveniyor 102 yıl önce yakılan bağımsızlık meşalesinin layıkıyla geleceğe taşınacağına inanıyoruz.” dedi.

Başkan Otgöz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını Kutladı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Türk Milleti'nin 102 yıl önce bağımsızlık meşalesinin yakıldığı gün olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Fethiye Protokolü ‘İstiklal Marşı’nı Seslendirdi

Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma ve İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yıl etkinlikleri tüm Türkiye’de olduğu gibi Fethiye’de de gururlandırıyor. Özgürlük, bağımsızlık ve Milli Mücadelenin en önemli simgelerinden biri olan İstiklal Marşımız, kabulünün 100. yıldönümünde Fethiye Protokolü tarafından okunup klip haline getirildi.

Mumcu ve devrim şehitleri anıldı 

Fethiye Yerel Tohumlar Derneği Başkanı Ebru Oğuzhan Yeter; 28 yıl önce bir suikast sonucu hayatını kaybeden Araştırmacı Gazeteci ve Yazar Uğur Mumcu’yu unutmadı. Yeter, “Uğur Mumcu, aydınlanmadan yana, bağımsızlıktan yana antiemperyalist bir devrimci. Atatürkçülüğün, Cumhuriyet Devrimlerinin cesur savunucusu bir aydınımız” şeklinde ifadeler kullandı. 

Özdemir, "Beyaz Baston görme engelliler için bağımsızlık sembolüdür"

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şubesi Başkanı Mehmet Özdemir, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.