Balık Pazarı Haberleri

Balık Pazarı Haberleri

‘Hakkımı Helal Etmiyorum’ diyen Saatcı’ya yanıt Karaca’dan geldi

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, seçim çalışmalarının son gününde balık pazarı esnafı ile buluştuğu ziyarette“Ben burada hepinizi milyoner yaptım. Bu konuda hiç de mütevazı olmayacağım. Küçük bahanelere sığınarak, farklı siyasi görüşlere sahip olsa da bize sırt dönenlere hakkımı helal etmiyorum” şeklinde konuşmasına yanıt CHP Fethiye Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Alim Karaca’dan geldi.

Saatcı, “Size Hizmetkarlık Yapmaya Devam Edeceğim”

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, seçim çalışmalarının son gününde balık pazarı esnafı ile buluştu.

Balıkçılar Fiyatların Uygun Olduğunu Söylüyor

Fethiye Balık Pazarı esnafı Aykan Kocatepe, balık çeşitliliğin bol ve balık fiyatlarının uygun olduğunu dile getirdi.

Fethiye’de Balık Çeşitliliği Azaldı

Fethiye Balık Pazarı esnafı, havaların fırtınalı geçmesinden dolayı balıkların azaldığını ve çeşitliliğin en az olduğu döneme denk geldiklerini belirtti.

Kökten'ten Balık Pazarı Esnafına Ziyaret

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında balık pazarı ve yanındaki manavları ziyaret etti. Esnaflar ve vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanan Aday Adayı Kökten, kendisine olan desteğin her geçen gün arttığını belirtti. 

Esnaf satışlardan memnun değil

Yaz sezonunun yavaş yavaş bitmesinin ardından balık pazarı esnaflarından olan Fethi Bey, FRT TV’ye konuştu.

Vatandaşın Tercihi Küçük Balıklar Oldu

Denizlerde av sezonunun başlamasıyla birlikte balık pazarında fiyatlar düşmeye başladı. Düşen fiyatlar ile beraber Fethiye’de vatandaşın tercihi küçük balıklar oldu.

BACA YANGINI KORKUTTU

Fethiye Balık Pazarı’nda öğle saatlerinde bir restoranın bacasında yangın meydana geldi.

BALIK PAZARI’NDA DENETİM

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Balık Pazarı’nda denetim gerçekleştirildi.

AV SEZONU AÇILDI! ÇEŞİTLER TEZGÂHLARA GELMEYE BAŞLADI

1 Eylül itibariyle av yasağı bitti, Fethiye’de tezgâhlar balık dolmaya başladı. Sezonun ilk günü lopanın kilosu 70 liradan, çupra ise 140 liradan satılıyor. Balık avı yasağının bitmesiyle sezonun ilk balıkları tezgâhlara geldi. İlk günde tezgâhlarda palamut, hamsi, istavritin bol olduğu gözlendi.

TROL AVI AÇILDI ÇEŞİT ARTTI

Av sezonu açılmasıyla birlikte tezgâhlarda balık çeşitliliği arttı. Artan çeşitlilik ve bolluk ise beraberinde fiyatları ucuzlattı. İçinde bulunduğumuz turizm sezonu itibariyle de Fethiye’de balığa talep oldukça arttı.

COVİD-19 İÇİN UDİ HİNDİ TOZU

Dünyada ve ülkemizde etkisi tüm hızıyla devam eden Covid-19 virüsünün neden olduğu hastalıkla mücadele edebilmek için bağışıklık sisteminin güçlü olması gerekiyor. Bu dönemde vücut direncini artırmanın yolu ise doğru gıdalarla dengeli bir beslenme düzeninden geçiyor. Balık Pazarı Aktar İşletmecisi Mustafa Gezen, koronavirüse karşı vücut direncini arttırmak için önerilerde bulundu.

BAYRAM TATİLİ BALIKÇI ESNAFIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Kurban Bayramı tatilinin dokuz güne çıkması balıkçı esnafının işine yaradı. Tatilin işler açısından iyi geçtiğini belirten esnaf, “Durgun sezona ilaç gibi geldi” dedi.

BALIK FİYATLARININ ARTIŞI MAZOTA BAĞLI

Fethiye’de turizm sezonunun başlamasıyla birlikte balık pazarında hareketlilik gözlemlendi. Yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Balık Pazarı esnafı fiyatların yükseldiğini belirtti.

Fethiye’de tezgahlar şenlenecek, fiyatlar düşecek

Su ürünleri avcılığı Akdeniz'de 15 Eylül'de diğer denizlerde 1 Eylül'de başlayacak olup 15 Nisan 2022’de tüm denizlerde sona ereceğini bildirdi. Fethiye balık pazarı esnafı, pazarda balık çeşitliliğinin artacağını belirtip, fiyatlarında düşeceğini kaydetti.

Fethiyeli balıkçı 60 yaşında vefat etti

Fethiye Balık Pazarı Esnaflarından Gürkan Balıkçılığın sahibi Şenat Karaca 60 yaşında vefat etti.

Birbirlerini suçladılar 

Denizlispor Başkanı Ali Çetin ve ailesinin Fethiye Balık Pazarı önünde meydana gelen olayın duruşması, Fethiye 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam etti. Başkan Çetin ve ailesinin suçladığı polisler ve vatandaşların da yargılandığı davada; olay günü görevli polis memurları da Çetin ve ailesinden şikayetçi olmuştu. Günün duruşmasında Başkan Ali Çetin’in avukat oğlu Evrim Çetin’in yanı sıra polis memurları ve tanıklar dinlendi. 

Fethiye'nin ihracat rekortmeni Ölüdeniz Sistem Sera! 

Fethiye’den başta Türkmenistan olmak üzere pek çok ülkeye sera ihracatı yapan Ölüdeniz Sistem Sera, yeni projelerle dünya devi olmaya hazırlanıyor. Fethiye’de 35 yıl önce balık pazarı inşaatı ile başlayan, ardından Fethiye Halı Sahası, Salı Pazarı gibi mekanların inşaatını üstlenen firmanın sahibi Mehmet Şal, artık sera konusunda yeni projelerle bir dünya devi olma yolunda hızla ilerliyor.

Balık Pazarı projesi sezon sonunda yapılacak

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, tarihi balık halinde çatı, cephe döşeme ve pis su deplaseleriyle ilgili 2 milyon TL’lik yatırım yapılacağını söyledi. Karaca aynı zamanda 3 bin 100 TL altında ücret ile personel çalıştırmayacaklarını söyleyerek, “personelimizin emeğinin karşılığını onlara vermek zorundayız” dedi.

Balık Pazarı Cuma günü saat 20.00’ye kadar açık

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genel kapsamında, balıkçılar hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında tezgah açabiliyor. Fethiye’deki balıkçılar, vatandaşların araçla şehir merkezine gelemeyeceğini göz önünde bulundurarak; tezgahlarını açmama kararı aldılar.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca; “37 Milyon Borç Ödedik”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye’nin tarihi Balık Pazarı’nda esnaflarla bir araya geldi. İlginin yoğun olduğu toplantı öncesinde Başkan Karaca, balık pazarındaki tüm esnafları tek tek ziyaret ederek hayırlı işler dileklerinde bulundu.