Çalıca Haberleri

Çalıca Haberleri

Alim Karaca “Biz Muhatap Olmadıkça Birilerinin Ayarı Bozuldu”

Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, Sanayii, Çevreyolu ve Çalıca esnafını ziyaret etti. Seçim çalışmalarını esnaf ziyaretleri ile sürdüren CHP’li Fethiye Belediye Başkanı ve başkan adayı Karaca, son 5 yıldır yaptıklarını ve tekrar seçilmesi halinde yapacaklarını anlattı.

Saatcı Esnaf Ziyaretlerine Devam Ediyor

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, seçim çalışmaları kapsamında Çalıca’dan Muğla Makasına kadar olan bölgede esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Alim Karaca Kargı’da Coştu, Coşturdu

Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, Kargı mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Karaca, Atatürk Caddesi esnaf ziyaretinin ardından Çalıca’da vatandaşlarla iftar yemeğine katıldı. Karaca, iftar yemeğinin ardından Kargı’da halkla buluştu.

Karaca Ziyaretlerine Devam Ediyor

Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, seçim çalışmaları kapsamında minibüs kooperatiflerindeydi. Yenievler-Çalıca ve Günlükbaşı Minibüs Kooperatiflerini ziyaret eden Karaca, kooperatif üyelerinin sorunlarını dinledi.

Aday Saatcı’dan Mahalle Ziyaretleri

Fethiye’nin Çamköy ve Karaçulha Mahallelerine ziyaretler gerçekleştiren Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, kendisine yöneltilen asılsız iddialarla ilgili konuşurken, Fethiye bölgesinde 1500 kaçak inşaat olduğunu açıkladı ve bunları yıkacak bir babayiğidin henüz doğmadığını kaydetti.

Kökten, Sanayi Esnafına Söz Verdi

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, beraberindeki heyetle birlikte Çalıca Sanayi Sitesi esnafını ziyaret etti. 

Kökten, Esnafları Ziyaret Etti

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, yerel seçimler öncesinde çalışmalarını Zincirlikavak ve Çalıca mevkilerinde bulunan esnafları ziyaret ederek sürdürdü. 

Fethiyeli Teğmen Mustafa Çalıca’nın Gurur Günü! 

Fethiyeli Teğmen Mustafa Çalıca, Millî Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara Harp Okulu’ndan ikincilikle mezun oldu. 

Fethiye’de ikinci el pazarına yoğun ilgi

Çarşamba günleri Fethiye’ye bağlı Çalıca Mahallesi’nde kurulan ikinci el ürünler pazarı satıcılar tarafından yoğun ilgi görüyor.

KAVGA EDEN SURİYELİLER, SINIR DIŞI EDİLDİ

Fethiye'de sokak ortasında Kavga eden 6 Suriyeli ülkelerine gönderildi.

MEYVE FİDANLARI DAĞITILDI

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği proje çiftçilere meyve fidanı dağıtım töreni gerçekleştirildi.

ÇALICA ORTAOKULU’NDAN CAN DOSTLARA DESTEK

Çalıca Ortaokulu, öğrencileri ve öğretmenleri sokak hayvanlarına yardımcı olmak için kermes düzenledi. Öğrenciler ve öğretmenler düzenlenen kermeste elde edilen gelir ile Seydikemer Hayvan Barınağı’nda bulunan hayvanlara kuru mama, yaş mama ve parazit ilacı alarak destek oldular.

Karaçulhaspor şampiyonluğu kutladı

Karaçulhaspor şampiyonluğu kutladı. Çalıca pazaryerinde birçok vatandaşın katılımıyla gerçekleşen etkinlikde keyifli dakikalar yaşandı. Şarkılar ve türküler ile başlayan kutlama Belediye Başkanı Alim Karaca’nın ilk madalyayı oyuncuya takması ile devam etti. Sonrasında konuşan Karaca,’’ Bu yolda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum’’ dedi.

Motosiklet kazası can aldı

Fethiye Karaçulha Mahalesi Çalıca Mevkii’nde meydana gelen tek taraflı kazada motosikleti ile direğe çarpan Abidin Yerli(38) hayatını kaybetti.

Türkiye’nin Lezzetleri Fethiye’de

Türkiye’nin değişik illerinden gelen lezzetler Çalıca Pazar Yeri’nde Fethiyeliler ile buluştu.Etkinlikte ayrıca akşam saatlerinde sirk gösterileri ve konserlerde yer alacak.

GASTROANTEP kapılarını açtı

Kültürlerin Kardeşliği GASTROANTEP Yemek Şenliği kapsamında başta Gaziantep ili olmak üzere birçok ilin damak lezzetleri Fethiyelilerle buluşuyor. Çalıca Kapalı Pazaryerinde açılan yemek şenliği 29 Ekim tarihinde sona erecek. Şenlik kapsamında ücretsiz olarak Sıra Gecesi etkinliği düzenlenecek.

Başkanlar şoför esnafının sorunlarını ilettiler

Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar beraberinde AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, SS. 28 Nolu Yenievler Çalıca Kooperatifi Başkanı Ziya Tombak ve yönetim kurulu üyesi Hasan Kır ile birlikte Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat’ı makamında ziyaret ettiler.

Kurbanlık satışlarında yoğunluk başladı

Fethiye'de hizmet veren Celep Ömer Kıl, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık satışlarını sürdürüyor. Karaçulha Mahallesi Çalıca Mevkiinde bulunan satış yerinde küçükbaş ve büyük baş hayvan satışlarının olduğunu belirten Celep Ömer Kıl Kasabı Necmettin Aydemir, “Küçükbaş hayvanlar 1000 TL ile 4000 TL arasında değişirken, büyükbaş hayvanlar ise 10 bin ila 20 bin arasında değişiklik gösteriyor” dedi.

Dalca, “Yeni zamlarla bir nebze olsa nefes aldık” 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi Toplu Kara Taşıma Şube Müdürlüğü’nün toplu taşıma araçlarının ücret tarifesi değişikliği talebini görüşüp; ulaşım ücretlerine zam yaptı. 28 Nolu Ölüdeniz Çalıca Dolmuş Kooperatifi İkinci Başkanı Mehmet Dalca, “Bu fiyatlar bir nebze de olsa nefes almamızı sağladı. Şoför esnafı olarak zor şartlarda ayakta duruyorduk. Hepimiz büyük fedakarlıklar yapıyoruz” dedi. 

Kısıtlama öncesi pazarlar açıktı

Koronavirüs nedeni ile Fethiye’de de uygulanacak hafta sonundaki kısıtlama öncesi Patlangıç ve Çalıca Semt Pazarları iki gün önceden kuruldu.

Hamza Özkaraca anısına lokma dağıttılar

Geçtiğimiz günlerde korona virüse yenik düşerek genç yaşta hayatını kaybeden Hamza Özkaraca için Yenievler-Çalıca Minibüs Kooperatifi’nde lokma döktürüldü. Kovid-19 tedbirleri kapsamında düzenlenen etkinlikte Hamza Özkaraca için dualarda da bulunuldu.

2. El Pazarlarında korona kol geziyor

Fethiye'de Karaçulha Mahallesi Çalıca Pazar yerinde haftanın Çarşamba günleri kurulan 2. El pazarında özellikle yöredeki yabancı uyruklu vatandaşlar ile bazı gençler maske ve sosyal mesafeye uymadan alışveriş yaparken, bazılarının da bu kalabalık ortamda sigara içmeleri koronaya davetiye çıkarıyor. İkinci el pazarında daha çok pandemi etkisi ile dükkân kapatanlar ve evinde kullanmadığı eşyası olanların satış yaptığı öğrenildi.