Danıştay Haberleri

Danıştay Haberleri

ERGUN,” ŞAHSIM VE PARTİM ADINA DANIŞTAY’A DAVA AÇTIM”

İyi Parti Muğla Milletvekili Ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun tarafından basın açıklaması yapıldı. Ergun yaptığı açıklamada, danıştaya dava açtığını vurguladı.

DANIŞTAY ZEYTİNLİKLERİ MADENCİLİĞE AÇAN YÖNETMELİĞİN YÜRÜTMESİNİ DURDURDU

Danıştay Sekizinci Dairesi, 1 Mart 2022 tarihinde Resmî Gazete’de yayınlanan zeytinlik sahaları madencilik faaliyetlerine açan yönetmelik değişikliğinin iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun’un açtığı dava hakkında 13 Eylül 2022 tarihinde kararını açıkladı. 

GİRGİN: CENNET KOYU HALKINDIR, HERKES HUKUKA UYACAK, 5’Lİ ÇETE DAHİL!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Bodrum Cennet Koyu’nda Cengiz İnşaat’ın, özelleştirme ihalesini iptal eden Danıştay kararını yok sayarak inşaata başlayacak olmasına tepki gösterdi.

İyi Partili Ergun Kıyı Yönetmeliği’nin İptali İçin Danıştay’a Başvurdu

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca 16 Nisan 2022 tarihinde Resmî Gazete'de yayınlanan "Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"i yargıya taşıdı.

ZEYTİN ÜRETEN İLLERİN CHP’Lİ VEKİLLERİ DANIŞTAY’A YÜRÜTMEYİ DURDURMA ÇAĞRISI YAPTI

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, İzmir Milletvekili Sevda Erden Kılıç, Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu, Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Muğla Milletvekili Suat Özcan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir basın açıklaması yaparak, zeytinlik alanların maden çıkarılması için yok edilmesine neden olacak yönetmeliğin yürütmesinin durdurulması için Danıştay’a çağrısında bulundular.

Deva Partisi, mücadelemizi sürdüreceğiz

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Muğla İl Başkanlığı İstanbul Sözleşmesi’nin fesih kararının iptaline yönelik Danıştay’a dava açtı. Tüm Türkiye’de DEVA Partisi olarak eş zamanlı açılan dava da “Artık susmayacağız, şiddete uğrayan her bir kadın için adaleti sağlayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadeleri kullanıldı.