Elma Haberleri

Elma Haberleri

Saatcı: Bizim Yaptığımız Tesise Kanalizasyon Bağlamakla 100 Yılın Projesi Yapılmış Olmuyor

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı Ovacık Mahallesi’nde gerçekleştirilen halk buluşmasında Kaşıkçı Elması olarak adlandırdığı Ölüdeniz markasını tüm dünyaya tanıtacaklarını açıkladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 100 Yılın Yatırımını yaptık sloganına da gönderme yapan Saatcı, “Kanalizasyon sistemini bizim 2002 yılında yaptığımız arıtma tesisine bağlayarak 100 yılın projesi yapılmış olmuyor.” dedi.

Elma Music&Dance’ta Sevgililer Günü Eğlencesi

14 Şubat Sevgililer Günü’ne Fethiye’nin gözde eğlence mekânlarından biri olan Elma Music&Dance’ta düzenlenen program ile girmek isteyen çiftler, dj eşliğinde doya sıya eğlendiler.

İkizler bağımlılıklarından kurtulmak istiyorlar

Antalya’da yaşayan Selma & Selda AKSU ikizleri 25 yıldır aktif sigara içiyordu. Yeni yıla “yeni bir nefes yeni bir hayat” felsefesiyle girmek için araştırma yapmaya başladılar. Internet üzerinden Özel Yücelen Hastanesi’nde görev yapan Op.Dr. Ahmet Kılıç’ın KOAH’TA BALON ve Kök Hücre tedavisini uyguladığını öğrenince iki kardeş otobüse atlayıp Muğla’ya geldi.

Yunus Önder’den Doğum Gününde Anlamlı Bağış

Bu yıl 671’ncisi düzenlenen tarihi Elmalı yağlı güreşlerine Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk’ün davetlisi olarak katılan aslen Elmalı doğumlu olan tanınmış iş insanı Yunus Önder yapmış olduğu 1 milyon TL’lik bağışla güreşlere damga vurdu. 

EBRU OĞUZHAN YETER GÜVEN TAZELEYEREK TEKRAR BAŞKAN SEÇİLDİ

Fethiye Yerel Tohumlar Derneğinin 2’inci olağan genel kurulu yoğun katılım ile gerçekleşti. Çalış Yörük Çadırı tesislerinde gerçekleşen olağan genel kurulun divan başkanlığını ADD Genel Yönetim Kurulu üyesi ve bölge başkanı Haydar Murat Topçu, yardımcılıklarını da Elmas Narin ve Leyla İlden yaptı.

KAYMAKAM BALCI’DAN, ZORLU BÜYÜK ŞELALE YÜRÜYÜŞÜ

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, ‘’Likya Yolu’’ projesinin 12. etabında 3 saatlik zorlu Büyük Şelale yürüyüşünü gerçekleştirdi.

Arsal’dan diyet aşure tarifi

Diyetisyenler geleneksel yöntemler ile yapılan aşurenin kalorisi konusunda uyarıyor. Geleneksel yöntemle yapılan aşurenin yüksek kalori olduğuna değinen Diyetisyen Gamze Arsal, FRT TV mikrofonlarına diyet aşure tarifi verdi.

ZİRVEYE BÜYÜK DESTEK

Fethiye Zirve Spor Kulübü antrenörleri, yöneticileri ve sporcuları 2022-2023 sezonunda Türkiye Voleybol Federasyonu 2. Lig’de oynayacak kulübe sponsorluk desteğinde bulunan Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi ve Bahçeşehir Kolejini ziyaret ettiler. Ziyarete Fethiye Zirve Spor Kulübü başkanı Buğra Kağan Günay, kulüp kurucusu ve antrenörü Ali Elmadibi, kulüp genel sekreteri Özge Ertürk Hakanoğlu ve yönetim kurulu üyesi Fulden Kılınç ile kulüp sporcuları katıldı.

ARSA’NIN ÜNLÜ MEYVELERİ GİRİŞ KAPISINI SÜSLEDİ

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ün destekleriyle Arsa Mahallesi’ne özel yapılan Giriş Kapısı tamamlandı. Ressam ve Heykeltraş Ali Rıza Başarır tarafından yapılan Giriş Kapısı, Arsa Mahallesi’ndeki yerine taşındı.

GELİNLİK VE DAMATLIK YERİNE YÖRESEL KIYAFET GİYDİLER

Seydikemer'de bir çift, Belediyede kıydırdıkları nikaha Yöresel kıyafetle katıldılar. Renkli anların yaşandığı nikahta, yeni evlenen çift amaçlarının gelenek ve görenekleri yaşatmak olduğunu ifade ettiler.

LÖSEV ‘den kanser hastalarına et yardımı

LÖSEV kanser ile mücadele eden ailelerini 12 ay boyunca taze kırmızı et ve et ürünleri ile destekliyor. Mutlu Et Projesi kapsamında Özer Olgun Kültür Merkezi’nde kanser tedavisi gören hastalara et yardımı yapıldı.

Yellice’den Kandil Mesajı

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Selman Yellice, Regaip Kandili tebrik mesaj yayınladı.

Datça’da yüzücüler 3 bin metreye kulaç attı

16’ncı Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonunda kulaçlar orman yangınlarına ve iklim krizine dikkat çekmek için atıldı. 

LÖSEV Yetkilisi Deniz Elmalı'dan SED Medya'ya ziyaret

Lösemili Çocuklar Vakfı İzmir Ege Merkez Ofisi Aktif İletişim Yönetmeni Deniz Elmalı, SED Medya’yı ziyaret etti.

Çocuk Bayramını online kutladılar

Pandemi ile mücadele kapsamında alınan tedbirler dolayısıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları evlerde yapılıyor. Üzümlü İlkokulu 2-A sınıf öğretmeni Ayşe Elmacı, öğrencileriyle birlikte çocuk bayramını zoom üzerinden online olarak coşkuyla kutladı.

Bitiş noktasını pedallayan yarışçıları Seydikemerliler karşıladı

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun (TUR 2021) beşinci günündeki 160,3 kilometrelik Kemer-Elmalı (Göğübeli) tırmanış etabı Seydikemer ile Antalya'yı ayıran Göğübeli geçidinde sona erdi. Göğübeli geçidinden bitiş noktasını pedallayan yarışçıları Seydikemerliler de karşıladı.

KGK Projelerini MİTSO ve BODTO’ya aktardı

TOBB KGK, ‘İşimiz Temiz’ ile ‘Babalar ve Kızları’ Projelerini anlatmak ve işbirliği sağlamak amacıyla MİTSO ve BODTO’yu ziyaret ederek Yönetim Kurulu başkanları ile görüştü.

Fethiye’nin Sultanları playofflara odaklandı 

Türkiye Voleybol Federasyonu Kadınlar 2. Lig 3. Grup liderliğini sürdüren Fethiye Bahçeşehir Spor Kulübü, Mart ayında oynanacak olan playofflara odaklandı. Ligde kalan 4 maçın ardından playoff sürecine geçeceklerini kaydeden Fethiye Bahçeşehir Spor Kulübü Antrenörü Ali Elmadibi, “Mart’ın ikinci haftasında yarı finaller olacak. Nisan ayının başında da final grubunu tamamlayıp, Fethiye’yi en iyi şekilde temsil ederiz ve Fethiye Bahçeşehir Spor Kulübü’nü birinci lige taşırız” ifadelerini kullandı. 

Yöresel Yemek Araştırmacısı Selma Atabey Muğla Yemeklerini Yazacak

FERDİ YAVUZ- Yöresel Yemek Araştırmacısı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Selma Atabey, Gazete Zeybek’te, Muğla yemeklerini hem tanıtacak hem de tariflerini verecek.

Korona Virüs Nedeniyle Hindistan’da Mahsur Kalan Ablası İçin Yardım İstiyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan Selma Yavaş, sertifika almak için Mart’ta Hindistan’a giden ve korona virüs salgını nedeniyle geri dönemeyen ablası Sefa Yavaş’ın Türkiye’ye getirilmesi için yetkililerden yardım istedi.