Kadın Dayanışma Haberleri

Kadın Dayanışma Haberleri

EL EMEĞİ ÜRÜNLER SAHİPLERİNİ BEKLİYOR

Fethiye Likya Kadın Kooperatifi tarafından Salı, Cuma ve Cumartesi günleri kurulan stantlar büyük ilgi görüyor. Burada satılan el emeği ürünler ise yeni sahipleriyle buluşmayı bekliyor.

“Kadınlar şiddetsiz ve eşitlikçi kentini yaratıyor”

Sabancı Vakfı Hibe Programı kapsamında desteklenen ve Bodrum Belediyesi ile Bodrum Kadın Dayanışma Derneği’nin birlikte yürüttüğü “Bodrum’dan Türkiye’ye: Kadınlar Eşitlikçi ve Şiddetsiz Kentini Yaratıyor” projesinin çalıştayı Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Minik Okurlar İçin İmza Günü

Çocuk Kitabı Yazarı Fatma Yücel Dinç, Sekibaşı Kadın Dayanışma Merkezinde düzenlenen söyleşi ve imza günü etkinliğinde ana sınıfı öğrencileri ile bir araya gelerek ‘Gezgin Su Damlası Macera Peşinde’ isimli kitabını çocuklar için imzaladı.

“Yaşasın kadın dayanışması” 

Fethiye’deki kadın platformları ve sivil toplum kuruluşları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yürüyüş etkinlikleri düzenledi. Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği, Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi önünden sahil bandı Özgecan Aslan Anıtı’na kadar yürüyüş düzenledi. Fethiye Kadın Platformu da Özgecan Aslan Anıtı’ndan Beşkaza Meydanı’na kadar mor zincir oluşturdu. 

CHP'li Oymak, "Dayanışma birliği güçleniyor"

Fethiye'de her türlü kadın şiddetine, cinayetine ve çocuk istismarlarına karşı oluşturulmakta olan Fethiye Kadın Platformu için Chp Fethiye Kadın Kolları'nda bir toplantı daha yapıldı. Toplantıyla ilgili olarak kısa bir açıklama yapan Chp Fethiye Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak " kadın dayanışma birliği güçleniyor" dedi.

CHP’de Berrin Naz Güven Tazeledi

CHP Kadın Kolları, olağan genel kurulunda mevcut başkan Berrin Naz güven tazeledi. Tek liste ile gidilen seçim öncesi yapılan konuşmalarda kadın hakları ve kadın dayanışmasının önemi vurgulandı.