Karpuz Haberleri

Karpuz Haberleri

HAVALAR ISINDI FİYATLAR DÜŞTÜ

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte Salı Pazarı'ndaki ürünlerin fiyatlarında ciddi düşüşler yaşandı.

İlk karpuz hasadı gerçekleşti, üreticilere fide dağıtıldı

Muğla’da “Katma Değeri Yüksek Sebze Üretim Projesi” kapsamında 40 bin adet karpuz ve 23 bin adet altay f1 tipi salatalık fidesi üreticilere dağıtıldı. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen projede, fidelerin maliyetinin %’i üreticiden u’i Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce desteklendi

Bodrum Belediyesi 154 bin yazlık fideyi üreticilere hibe etti

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan üreticiye fide dağıtım etkinliği kapsamında yazlık ve kışlık olmak üzere toplamda 144 bin fide 186 üreticiyle buluşmuştu. Bu yıl da tarımsal üretimin kesintiye uğramaması ve üretime teşvik amacıyla “2021 Yılı I.Tarımsal Hibe Programı” kapsamında yazlık fide hibe dağıtımı gerçekleştirildi. 36 bin adet domates, 51 bin adet biber, 16 bin adet patlıcan, 10 bin adet salatalık, 12 bin adet karpuz ve 9 bin adet kavun olmak üzere toplamda 154 bin adet fide, toplamda 216 üretici ile buluştu.

Sürücü kursunu şaşırtan ceza

Fethiye’de Yavuz Sürücü Kursuna ait kurs motosikletine, Aydın’dan trafik cezası geldi. Sürücü kursu işletmecisi Yavuz Karpuz, cezanın gelmesi ile şaşkınlığa uğradı. Motosikletin sadece kurs amaçlı kullanıldığını ve Fethiye’den dışarı çıkmadığını ifade eden Yavuz Karpuz, ‘Ortada büyük bir yanlışlık var’ dedi.

Fethiyespor Büyükçekmece Tepecik’i ağırlıyor

3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, Perşembe günü kendi sahasında Büyükçekmece Tepecikspor ile karşılaşacak. Saat 13.00’te başlayacak mücadeleyi Kocaeli bölgesinden Ömer Kocabey yönetirken; yardımcılıklarını Eskişehir bölgesinden Turgut Evran ve Sakarya bölgesinden Oğuzhan Yiğit Karpuz yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Kocaeli bölgesinden Volkan Kırbaş… Teknik Direktör Mesut Toros, “Liderliği koruyabilmek, hedefe ulaşmak için Büyükçekmece Tepecikspor’u da yenmek istiyoruz. Cezalı oyuncumuz yok” ifadelerini kullandı.

Bölgenin En Erkenci Karpuzu Fethiye’de Üretildi

Fethiye Tarım İlçe Müdürlüğü bölgede erkenci meyve çeşitlerinin yaygınlaştırılması çalışmalarının sonuçlarını almaya başladı. Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü erkenci çeşitlerin yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında yetiştirilen karpuzların hasadına başlandı. İlçe Müdürü Şaban Sarıkaya teknik personelle birlikte Karaçulha Mahallesindeki karpuz üreticisi İbrahim Bakan’ ı ziyaret etti.