Kpss Haberleri

Kpss Haberleri

KPSS’nin ilk oturumu yapıldı

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans sınavı ilk oturumu yapıldı.

KPSS’de adaylar didik didik arandı

KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu bugün saat 10.15’te başlarken, adaylar salonlara girişte görevliler tarafından didik didik arandı.

Muğla’da KPSS heyecanı

Muğla’da Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) giren adaylar sınavda ter dökerken, yakınları ağaç gölgelerinde bekledi.

2023 KPSS Lisans ilk oturumu başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı’nın (KPSS) Lisans ilk oturumu başladı.

KPSS için adaylar zamanla yarıştı

Muğla'da Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) yetişmek için adaylar zamanla yarıştı.

Nüfus Müdürlükleri’nde KPSS mesaisi

Muğla’da Nüfus Müdürlükleri hafta sonu yapılacak KPSS oturumları için açık olacak.

LİSE MEZUNU ADAYLAR KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVINDA TER DÖKTÜ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, Kamu Personel Seçme Sınavı (2022-KPSS) Ortaöğretim sınavı Fethiye’de yapıldı. KPSS Ortaöğretim, 81 ilde ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da 1 milyon 180 bin 345 adayın katılımıyla düzenlendi.

MUĞLA'DA KPSS HEYECANI

2022 Önlisans KPSS Sınavı Muğla'da da başladı. Heyecanlı bekleyiş sürüyor.

İPTAL OLAN KPSS, YENİDEN YAPILDI

KPSS Genel Kültür Genel Yetenek Soruları (18 Eylül 2022) ÖSYM’nin 31 Temmuz 2022’de yaptığı 2022 KPSS Genel Kültür Genel Yetenek Sınavı kopya olaylarının ardından iptal olmuştu. İptal olan sınavın ardından adaylar yeni yapılacak sınav için hazırlanmaya başladı. İptal olan KPSS için yeni tarih 18 Eylül yani bugün olarak belirlenmişti.

SAĞLAM, “BU SÜRECİN TAKİPCİSİ OLACAĞIM”

ÖSYM Başkanı Ersoy'un yaptığı açıklamaya göre 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edilmesinin ardından Fethiyeli Hüseyin Sağlam sınav iptalinde yaşadığı mağduriyet nedeni ile ÖSYM’ye karşı hem maddi hem de manevi tazminat davası açtığını açıkladı.

Halk Eğitim Merkezi’nden engelli vatandaşlara KPSS kursu

Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Engelli vatandaşlar için Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı Kursu açıldı.

Gökmen’den Büyükşehir Belediyesi hakkında skandal iddia!

AK Parti Bodrum ilçe Başkanı Osman Gökmen, Muğla Büyükşehir Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği itfaiye eri alımında 176 kişinin girdiği sözlü sınavda KPSS puanı en düşük adayların kazandırıldığını iddia etti.

KPSS sınavı yapılacak mı?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan KPSS Ortaöğretim sınavı yarın saat 10.15'te başlayacak sınavda adaylara 120 sorudan oluşan 'Genel Yetenek' ve 'Genel Kültür' testleri uygulanacak. Görevlilerle sınava katılacağını sınav giriş belgeleriyle belgeleyen adaylar, yanlarında bulunan eş, kardeş, anne veya babadan bir refakatçiyle sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.