Madencilik Haberleri

Madencilik Haberleri

MİLLETVEKİLİ ERBAY’DAN “KUTSAL ZEYTİN” ELEŞTİRİSİ

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, zeytinliklerin madencilik faaliyetlerine açılmasının öngören kanun teklifine karşı; Kur’an-ı Kerim’de zeytinin kutsal bir meyve olarak geçtiğini anımsattı, “Kutsalları onların para olmuş, zenginleşmek olmuş, bindikleri arabalar, saraylar olmuş. Bunu bu yasa ile de bir kez daha gördük” dedi.

MİLLETVEKİLİ ERBAY, “ANLADIĞINIZDA ÇOK GEÇ OLACAK”

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, AKP’nin zeytinliklerin madencilik faaliyetlerine açılmasını da içeren kanun teklifine ilişkin, “Doğamızı, insanlarımızı yok edecek bu talan projelerinden vazgeçin. Gelin, daha temiz, ekonomik olarak zenginleştirecek projeler yapın. Son dere kuruduğunda, son ağaç kesildiğinde paranın yenilemeyecek bir şey olduğunu anlayacaksınız ama o zaman çok geç olacak” dedi.

DANIŞTAY ZEYTİNLİKLERİ MADENCİLİĞE AÇAN YÖNETMELİĞİN YÜRÜTMESİNİ DURDURDU

Danıştay Sekizinci Dairesi, 1 Mart 2022 tarihinde Resmî Gazete’de yayınlanan zeytinlik sahaları madencilik faaliyetlerine açan yönetmelik değişikliğinin iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun’un açtığı dava hakkında 13 Eylül 2022 tarihinde kararını açıkladı. 

Vali Tavlı; "Vatandaş Odaklı Hizmetlere Ağırlık Verilmeli"

İlçe Kaymakamlarıyla toplantı gerçekleştiren Muğla Valisi Orhan Tavlı başta turizm, sağlık, tarım, ekonomi, eğitim, orman, madencilik, ulaşım ve güvenlik konuları olmak üzere yürütülen hizmetler hakkında bilgiler aldı.