Marmara Depremi Haberleri

Marmara Depremi Haberleri

Marmara Depremi’nin 24’üncü yıl dönümü

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, 1999 Gölcük Depremi’nin 24’üncü yıldönümü nedeniyle basın toplantısı düzenledi. 

TGK: ACIMIZ ÇOK BÜYÜK

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu adına açıklama yapan Genel Başkan Nuri Kolaylı, 17 Ağustos Marmara depreminin ardından son yüzyılın en büyük depremi olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 7,4 büyüklüğündeki depremle ilgili yaptığı açıklamada, “Milletimizin başı sağ olsun, acımız büyük” dedi.

ERASTA AVM’DE ‘’DEPREME DUYARLILIK FOTOĞRAF SERGİSİ’’

Türkiye'yi sarsan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 23'üncü yılı dolayısıyla, Fethiye Erasta AVM’de ‘’Depreme duyarlılık’’ adlı fotoğraf sergisi düzenlendi.

‘’17 AĞUSTOS BU ÜLKE İÇİN ÇOK ACI BİR GÜNÜN HABERCİSİ’’

17 Ağustos 1999'da 17 bini aşkın vatandaşın hayatını kaybettiği Marmara depreminin 23. yılında acılar bir kez daha tazelendi. Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Muğla Şubesi Fethiye Temsilcisi Günay Solak,’’ 17 Ağustos bu ülke için çok acı bir günün habercisi’’ diye konuştu.

FETHİYE BELEDİYESİ DEPREM TATBİKATI YAPTI

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin yıldönümünde, depreme karşı bilinç oluşturma, deprem sonrasında kurtarma ve doğru hareket etme amacıyla Fethiye Belediyesi binasında tatbikat yapıldı.