Meclis Gündemi Haberleri

Meclis Gündemi Haberleri

GİRGİN RAPORLU HASTALARIN İLAÇ ÇİLESİNİ MECLİS’E TAŞIDI

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle, kronik hastalığı olup raporlu ilaç kullananların mağduriyetini TBMM gündemine taşıdı.

GİRGİN ÜNİVERSİTELİ GENÇ ÖLÜMLERİNİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle genç ölümlerini TBMM gündemine taşıdı.

DALAMAN-ÇÖĞMEN KÖYLÜLERİNİN YASAL GÜVENCE TALEBİ MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Muğla Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Süleyman Girgin 21 Nisan 2022 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Çöğmen köylülerinin sorunun kökten çözecek yasal adımların atılmasını beklediğini ifade ederek Tarım ve Orman Bakanlığı’nı yasal düzenleme yapılması çağrısında bulundu.

Gündüz saatlerinde yanan sokak lambaları meclis gündeminde

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla’da ve birçok yerde akşamları hava daha kararmaya başlamadan açılan ve sabahları hava aydınlandıktan çok sonra kapanan ve vatandaşın tepkisini çeken sokak lambalarının yarattığı ışık israfını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e yazılı olarak sordu. Girgin “vatandaşlarımız özellikle elektrik ödemelerinde oluşan artıştan dolayı bu konuda daha hassaslaşmıştır. İsrafa neden olan uygulamalar tespit edilip, sonlandırılmalıdır” dedi.

CHP’li Erbay motokuryelerin sorunlarını meclis gündemine taşıdı

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve insanca bir yaşam için ücret artışı talebiyle günlerdir grev yapan motokuryelerin sorunlarının araştırılması ve sorunlara kalıcı çözümler bulunması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bir araştırma önergesi verdi.

CHP’li Alban: “Bu doğa harikası göl tehdit altında”

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Bafa Gölü’nde yoğunlaşan kirliliği meclis gündemine taşıdı.

Muğla Üniversite Hastanesi’nin personel eksikliği meclis gündemine taşındı

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Süleyman Girgin “Her gün 10 bin kişinin girip çıktığı Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hekim, hemşire ve personel eksikliği sağlık emekçilerini ve vatandaşı mağdur ediyor” diyerek konuyu Meclise taşıdı.

Fethiye Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısı gerçekleştirildi

Fethiye Belediyesi Mart Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Sabri Oğuz Bolelli Başkanlığı’nda gerçekleşen meclis gündemindeki tek madde oy birliği ile kabul edildi.

Girgin, Deli Dumrul Tüneli’ni bir kez daha meclis gündemine taşıdı

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin “Deli Dumrul Tüneli” olarak adlandırdığı Göcek Tüneli’ni 3 kere soru önergesi vererek ve üyesi olduğu Plan ve Bütçe Komisyonu’nda dile getirerek TBMM gündemine taşımıştı. 

İnternet yasası Meclis gündeminde

İnternet Gazeteciler Federasyonu’nun yoğun diplomasi trafiği sonucu dijital medya sektörünün beklediği internet yasası, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine girdi. 

Girgin, Bodrum'daki DSİ hatlarının sorumlularını arıyor

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Muğla’nın Bodrum ilçesine DSİ tarafından yapılan içme suyu ana isale hattında meydana gelen arızalar ve bu arızalardan kaynaklı su kesintileri nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıllarda DSİ tarafından yapılan bu hatları Meclis gündemine taşıyarak soru önergesi de veren Girgin, bu kez hatlarla ilgili mahkeme kararları ve müfettişlerce yürütülen soruşturmalarda gelinen durumu ve Bodrumluların yıllardır yaşadığı sorunların çözümü adına Bakanlığın ne  gibi çalışmalar yaptığı hakkında yazılı soru önergesi verdi. 

Girgin, Göcek Tüneli’ni meclis gündemine taşıdı

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Türkiye’nin tek ücretli tüneli Göcek Tüneli’nin vatandaşı canından bezdiren pahalılığını ve yeni zamları sordu.  

Tarihi ayıp meclis gündeminde

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde bulunan Nimara Mağarası’nı TBMM gündemine taşıdı. Kültür ve Turizm Bakanı  Mehmet Nuri Ersoy tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesinde, mağaranın açık olduğu dönemde sürekli tahribata uğradığını, bunu engelleyecek bir düzenleme yapılamadığını ve en sonunda mağaranın kapatıldığını vurgulayarak “Nimara Mağarası tarihsel, kültürel ve turistik bir değerdir. Devlet bir mağaraya sahip çıkamıyor mu?" dedi. 

Girgin Bodrum’a Külliye’yi meclis gündemine taşıdı

CHP Muğla Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Süleyman Girgin Bodrum Kargı’da yapılmak istenen Külliyeyi Meclis gündemine taşıdı.