Mezarları Haberleri

Mezarları Haberleri

Sıcak hava Amistas Kaya Mezarları ziyaretçisini vurdu

Fethiye'nin simgelerinden biri olan Amintas Kaya Mezarları Temmuz ayı sıcaklarında ziyaretçi sayısında düşüş yaşıyor. 

AMİNTHAS KRAL MEZARLARINA İLGİ YOĞUN

Fethiye'nin simgesi olarak kabul edilen M.Ö. 5. yüzyıldan kalma tarihi Aminthas Kral Mezarları, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Ören yerini son 6 aylık verilere göre 25 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

AMİNTAS KAYA MEZARLARI’NDA BAYRAM YOĞUNLUĞU

Fethiye Şehir Merkezi’nde yer alan Amintas Kral Mezarları Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğradı. Geçen yıl 21 bin 429 ziyaretçiyi ağırlayan tarihi yer bu yıl 50 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor

FETHİYESPOR’UN ŞAMPİYONLUK KUPASI DUYGUSAL ANLAR YAŞATTI

TFF ikinci lige yükselen Fethiyespor’da taraftarlar derneği şampiyonluk kupasını Fethiyespor’un unutulmayan efsane taraftar ve futbolcularının mezarlarına götürerek aileleriyle duygusal anlar yaşattı.

AMİNTAS ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Fethiye’nin simgelerinden biri olan Amintas Kaya Mezarları Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yoğun çalışmaları sonucu, daha önce kötü görüntüye sebep olan grafiti ve sprey boyayla yazılmış yazılar temizlenerek 1 Nisan’dan itibaren ziyarete açıldı.

Milyonfest Fethiye’nin tarihleri belli oldu

Türkiye’nin en büyük müzik festivallerine imzasını atan Milyon Yapım tarafından bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilecek Milyonfest Fethiye, 1-2-3-4 Eylül tarihlerinde yapılacak.

10 bin 538 kişi ziyaret etti

Fethiye’nin simgesi olarak kabul edilen M.Ö. 5. yüzyıldan kalma tarihi Aminthas Kral Mezarları, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Ören yerini Temmuz ayı başından Eylül ayı sonuna kadar 10 bin 538 kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

Büyük Zaferin 99’uncu yıl dönümü kutlandı

Seydikemer’de 30 Ağustos Zafer Bayramının 99’uncu yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı. Törenin ardından Şehit mezarları ziyaret edilerek Kur'an-ı Kerim okunup dua edilmesinin ardından Şehit Alper Seven’in aile evine ziyaret düzenlendi.

Arefe Günü mezar ziyaretleri unutulmadı

Ramazan Bayramı'nda salgın nedeniyle uygulanan 17 günlük tam kapanmada yakınlarının mezarlarını ziyaret edemeyen vatandaşlar, Kurban Bayramı arifesinde kabir ziyareti yaptı.

Kaymakamdan Şehit Ailelerine Bayram Ziyareti

Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Ramazan Bayramı nedeni ile şehit ailelerinin yanı sıra gazi ziyaretinde bulunup, şehitlerimizin mezarlarını da ziyaret ederek duada bulundu.

Mahsur kalan keçi ve oğlaklar kurtarıldı 

Fethiye MAG AMESAR Ekibi, 5 kişilik bir tim ile 112 AFAD çağrı merkezinden yönlendirilen hayvan kurtarma olayına intikal etti. Kayalık alanda mahsur kalan 1 keçi ve 2 oğlak başarılı bir operasyon ile kurtarıldı.  

3 bin 500 yıldır canlı kalan kent turizme kazandırılacak

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın saha gezilerindeki tespitleri sonrasında, Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan alınan izinler ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü denetiminde belediye ekiplerinin çalışması ile Roma dönemine ait kaya mezarları turizme kazandırılacak. 

Fethiye tarihi su altında canlandırılacak

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO), dalış turizmini yeniden canlandıracak ve 10 binlerce deniz canlısına ev sahipliği yapacak “Fethiye Sualtı Tarih Parkı” Projesi Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) 1 milyon TL hibe almaya hak kazandı. Toplam 3 milyon liralık yatırımla gerçekleştirilecek projenin bölgenin yeni çekim merkezi olacağını belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Projemiz kapsamında Fethiye koylarında gerçekleştirilecek tematik sualtı sergisi ile Fethiye tarihini sualtında canlandıracağız. Fethiyemizin tarihi değerleri Fethiyemizin değerleri Kayaköy, Likya Lahitleri ve Amintas Kaya Mezarları su altında resiflerle canlandırılacak. Bölgemizin dalış turizmine yönelik potansiyelini ortaya çıkarılacak proje aynı zamanda onbinlerce deniz canlısına ev sahipliği yapacak nitelikte olacak.” dedi. 

Çanakkale Zaferi'nin 106. yılı nedeniyle Bodrum’da bir dizi program düzenlendi

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. Yılı ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü kapsamında Bodrum’da bir dizi program düzenlendi. Önceki gün ilçe protokolünün  şehit mezarlarını ziyaretiyle başlayan program, çelenk sunma töreni ile devam etti.

Muhtar Taşar, “Düzenleme yapılırsa ziyaretçi sayısı artar” 

Geçtiğimiz günlerde ziyaretleri kapsamında Fethiye’ye gelen Muğla Valisi Orhan Tavlı, Fethiye’nin tarihi alanları arasında yer alan Amintas Kaya Mezarlarında incelemede bulunmuştu. Ziyaret esnasında Kesikkapı Mahalle Muhtarı Süzen Taşar, Vali Tavlı’ya bu alana arkeolojik park yapma talebinde bulunduklarını iletti. 

AKUT Fethiye ekibi mahsur kalan keçiyi kurtardı

AKUT Fethiye ekibine gelen bir ihbara göre Amintas Kaya Mezarları üzerindeki kayalıkta bir keçinin uzun süreden beri mahsur kaldığı belirtildi.

Futbolcular Fethiye’nin Tarihi Eserlerine Hayran Kaldılar

Fethiyesporlu futbolcular Halil İbrahim Cenik ve Burak Özbakır, korona virüsü salgını nedeniyle liglere ara verildiği şu günlerde; Fethiye’deki tarihi yerleri inceliyorlar. Bu kapsamda Kesikkapı Mahallesi’nde bulunan tarihi lahitler ve Amintas Kral Mezarlarını inceleyen futbolcular, tarihi eserlere hayran kaldılar. Futbolculara bu gezisinde Kesikkapı Mahalle Muhtarı Süzen Taşar da eşlik etti.