Otobüs Haberleri

Otobüs Haberleri

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, adaylarına destek istedi

Beraberinde Deva Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Saniye Kulaç, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Muhsin Erdem ile seçim otobüsüyle Fethiye şehir merkezinde tur atan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, zaman zaman vatandaşlar ile kısa süreli sohbet edip Belediye Başkan adaylarına destek istedi.

Muğla’da 21 araç trafikten men!

Muğla İl Jandarma Komutanlığı trafik timleri şehirlerarası otobüslere sıkı denetim uyguladı. 21 araç resmen trafikten men edildi. 

Seydikemer’de Aydın Ayaydın’ın Seçim Otobüsü Yandı

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın’ın seçim otobüsü Seydikemer’de yandı.

İkizler bağımlılıklarından kurtulmak istiyorlar

Antalya’da yaşayan Selma & Selda AKSU ikizleri 25 yıldır aktif sigara içiyordu. Yeni yıla “yeni bir nefes yeni bir hayat” felsefesiyle girmek için araştırma yapmaya başladılar. Internet üzerinden Özel Yücelen Hastanesi’nde görev yapan Op.Dr. Ahmet Kılıç’ın KOAH’TA BALON ve Kök Hücre tedavisini uyguladığını öğrenince iki kardeş otobüse atlayıp Muğla’ya geldi.

2014 Yılından Bugüne 306 Milyon 98 Bin Yolcu Taşındı

Muğla Büyükşehir Belediyesi 2023 yılında 1359 denetimli halk aracı ve 327 belediye otobüsü ile 43 milyon 234 bin 207 yolcu taşıdı.

Emekli Öğretmen Ücretsiz Ulaşımın Kalkmasını Savundu

Fethiye’de yaşayan Emekli Öğretmen İmadettin Yıldız, Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği’nin açıkladığı, 65 yaş üstü yurttaşların toplu taşımayı ücretsiz kullandığı günlerin yalnızca ayın 1'i ile 4'ü arasında olacak şekilde sınırlandırıldığını kararını olumlu karşıladı.

Emekli Kazım Özcan, kararı olumlu karşıladı

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, 65 yaş üstü yurttaşların toplu taşımayı ücretsiz kullandığı günlerin yalnızca ayın 1'i ile 4'ü arasında olacak şekilde sınırlandırıldığını açıkladı. Bu karar henüz yasallaşmasa da bu konu 65 yaş üstü vatandaşların ilgi odağı oldu. Fethiye’de yaşayan emekli Kazım Özcan, bu kararı olumlu karşıladı. Özcan, yaptığı açıklamada Emekliler ücretsiz ulaşımı suistimal ediyor dedi.

“Emekli kira mı versin, toplu taşımaya mı para versin?”

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, 65 yaş üstü yurttaşların toplu taşımayı ücretsiz kullandığı günlerin yalnızca ayın 1’i ile 4’ü arasında olacak şekilde sınırlandırıldığını açıkladı. Bu karar henüz yasallaşmasa da kulaktan kulağa yayılmaya devam ediyor. Fethiye’de yaşayan emekliler, bu kararı beğenmediklerini dile getiriyor.

“65 Yaş Üzeri 4 Gün Toplu Taşıma Durumu Şuan Geçerli Değil”

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, yaptığı açıklamada 65 yaş üstü vatandaşların ayın sadece ilk 4 gününde ücretsiz yolcu taşınacağı belirtildi.

Mavi Nefes Projesi Eğitim Otobüsü yola çıktı

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA ve Garanti BBVA iş birliği ile başlatılan, deniz kirliliğini önlemek adına Marmara Denizi’nde atık yüzey temizliği ve bölge illerinde deniz temizliği konusunda farkındalık eğitimlerini kapsayan Mavi Nefes Projesi devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen törenle açılışı yapılan

'65 Yaş ve Üstüne 'Ücretsiz' Ulaşımı Durduruyoruz'

Özel Halk Otobüsleri Birliği, tüm Türkiye'de 65 yaş üstü ücretsiz taşıma hizmetini ekim ayında durdurma kararı aldı.

Güvenli Ulaşım için Otobüs Denetimlerine Devam Ediliyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri vatandaşların daha güvenli, konforlu ve hijyenik bir ortamda seyahat edebilmeleri için yetki ve sorumluluğu kapsamında kendi envanterine ait siyah plakalı toplu taşıma araçlarını sefere çıkmadan önce denetliyor.

FETHİYE BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU BÜYÜTÜYOR

Fethiye Belediyesi araç filosunu büyütüyor. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca döneminde toplam 54 yeni araç alınarak hizmete sunuldu. Karaca, sadece araç alımları ile 28 milyon 367 bin TL Fethiye Belediyesi’nin kâr ettiğini açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye Belediyesi’ne bir otobüs hibe edildi.

ERMAŞ MUĞLASPOR'UN TAKIM OTOBÜSÜ SEZONA HAZIR

Takımın otobüsü için yeni bir tasarım yaptıran Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Ermaş Muğlaspor, kulüp armasını taşıyan otobüsü 2022-2023 sezonuna hazırlattı.

ESNAF HASTANESİ’NDEN FETHİYESPOR’A OTOBÜS

Lokman Hekim Esnaf Hastanesi tarafından Fethiyespor Kulübü’ne takım otobüsü hediye edildi. Kulüp binasında devir teslimi yapılan programa ilgi yoğun oldu.

RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI! KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİ

Karayolları Trafik Yönetmeliği üzerinde yapılan değişiklikler neticesinde hem sürücüleri hem de toplu taşımada yolculuk eden vatandaşları ilgilendiren bazı kurallar hayatımıza girdi. Örneğin, artık minübüs, otobüs ve taksilerde tüm yolcular emniyet kemeri takmak zorunda olacak.

BAŞKAN KÖKTENER, "CAMİAMIZIN BAŞI SAĞ OLSUN"

Gaziantep'te yolcu otobüsünün daha önce yaşanan bir kazaya neden olan ekiplerin arasına dalması sonucu İhlas Haber Ajansı Gaziantep Bölge Müdürlüğünde çalışan 2 muhabir hayatını kaybetti.

Yolcu otobüsünde başlayan yangın ormana sıçradı

Muğla-Marmaris yolu üzerinde içerisinde yolcu bulunan otobüs alev alev yandı. Otobüsten çıkan yangın ormanlık alana sıçradı.

YOĞUNLUK DEVAM EDİYOR AKARYAKIT FİYATLARI İLE BİLET FİYATLARI PARALEL

9 gün süren Kurban Bayramı tatili sona erdi. Bayram tatili boyunca birçok yerli ve yabancı turistin uğrak noktası olan Fethiye’de, Temmuz ayının sonlarına yaklaşırken şehirlerarası otobüs severlerinde yoğunluk devam ediyor.

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ FİYATLAR UÇTU

Akaryakıta gelen zamlar, otobüs bilet fiyatlarını etkiledi. Özellikle son zamanlarda benzin ve motorine gelen zamlar sonrası otobüs bilet fiyatları tavan yaptı. Yaz tatilinin başlaması ve yaklaşan Kurban Bayramı için seyahat etmek zorunda olan vatandaşlar kara kara düşünmeye başladı.

Girgin: ‘Şoför Esnafının Dayanacak Gücü Kalmadı, Destek Şart’

CHP Muğla Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Süleyman Girgin TBMM’de yaptığı konuşmada, ‘’Şehir içinde taşıma faaliyetinde bulunan taksi, dolmuş, minibüs ve özel halk otobüsü ile yolcu taşıyan esnafımız akaryakıta gelen zamlardan dolayı ciddi şekilde zarar görüyor’ ’diyerek ‘’kazancından kendisine neredeyse pay kalmayan şoför esnaflarımıza akaryakıttaki artışa karşı korumak için ticari akaryakıt desteği verilmelidir’’ şeklinde konuştu.

Tur otobüsü öğrenci servisine çarptı: 1 ölü 59 yaralı

Muğla-Denizli yolu üzerinde kalp krizi geçiren tur otobüsü şoförü, öğrenci servisine çarptı. Tur otobüsü şoförünün hayatını kaybederken yaralanan 59 kişi hastaneye kaldırıldı.

PCR testi zorunluluğu 6 Eylül’de başlıyor

Türkiye’de 6 Eylül’den itibaren aşı olmayan kişilerin, konser, sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu yerlere gidebilmeleri, uçak ve otobüsle seyahat edebilmeleri için PCR testi yaptırmaları zorunlu olacak.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü otobüsleri halkla buluşuyor

Muğla'da 2 yıldır tüm resmi bayramlarda ve özel günlerde gelenek haline gelen günün anlam ve önemine uygun olarak tasarımı yapılarak giydirilen otobüsler Muğla il merkezi ve ilçelerini dolaşarak halkla birlikte özel günleri kutluyor.

3 yolcunun üzerinden uyuşturucu çıktı

Muğla'nın Yatağan İlçesinde jandarma tarafından yapılan aramalarda iki yolcu otobüsündeki 3 yolcunun üzerinden uyuşturucu çıktı.

Muğla Valiliği 19 Mayıs otobüsü Fethiye’de

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Muğla Valiliği’nin hazırlattığı 19 Mayıs otobüsü ile Fethiye’de de cadde ve sokaklarda halkın ve gençliğin bayramı kutlandı.

Fethiye otobüsten çalan 23 Nisan şarkılarıyla şenlendi

Fethiye’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Muğla Valiliğince hazırlanan otobüs, üzerine kurulu ses sisteminden çalan şarkılarla cadde ve sokaklarda tur attı. Otobüsü görüp balkonlara çıkan vatandaşlar duygu seli yaşarken, çocuklara da çeşitli hediyeler verildi.

80 kişilik ekiple kongreye katılım sağlanacak 

AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatı, AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi için Ankara’ya hareket etti. Fethiye’den 80 kişilik bir heyet, otobüslerle Ankara’ya hareket etti. 

Yüzde 50 koltuk sınırlaması kaldırıldı

Pandemi nedeniyle şehirler arası otobüslerde başlayan yüzde 50 koltuk sınırlaması Türkiye genelinde kaldırıldı. Alınan karara göre Fethiye’de de kalkan kısıtlama sayesinde otobüsler tam kapasite çalışabilecek. Ayrıca çok yüksek risk grubunda bulunan iller hariç terminal ve gar binalarındaki lokanta, restoran ve kafeterya gibi yeme-içme işletmeleri de 7 gün 24 saat açık kalabilecek. Seyahat firması çalışanları ve otobüs sahipleri bir yandan kapasite sınırlamasının kaldırılmasından memnuniyet duyarken, öte yandan yolcu azlığından yakındılar. 

2 tır, 2 otomobil, 1 otobüs birbirine girdi

Muğla’nın Menteşe ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 5 araç birbirine girdi. Kazada kırmızı ışıkta bekleyen yolcu otobüsüne arkadan çarpan TIR’ın sürücüsü Kemal Uyar, ağır yaralandı.