Servis Haberleri

Servis Haberleri

Fethiye'de Uzman ve Donanımlı Kadrosuyla Cep Klinik Hizmetinizde

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Cumhuriyet Mahallesi, Atatürk Caddesi No:37’de bulunan Cep Klinik Teknik Servis & Aksesuar, uzman ve donanımlı kadrosuyla hizmet vermeye devam ediyor.

Tur Araçları Trafiği Kilitledi

Fethiye’de tur şirketlerinin servis araçları, Çarşı Caddesi’nde trafiğin kilitlenmesine sebep oldu.

Acemi Kasaplar Acil Servislerin Yolunu Tuttu

Kurban Bayramı'nın ilk günü kesim sırasında yaralanan acemi kasaplar, Fethiye Devlet Hastanesi ve diğer hastanelerin acil servislerin yolunu tuttu. 

Yaz Sezonu Başladı Motor Satışlarında Rekor Artış 

Fethiye'nin önde gelen motosiklet satış ve servis firması Motomix Fethiye, sezona merhaba kampanyası düzenledi.

Gökdeniz Bayrakdar’da İşlem Tamam

Bodrumspor, Antalyaspor'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Gökdeniz Bayrakdar'ın bonservisinin yarısını alarak genç oyuncuyu kadrosuna katmayı başardı.

OKULLAR AÇILDI FETHİYE’DE TRAFİK YOĞUNLUĞU ARTTI

Fethiye'de okulların açılmasıyla trafik yoğunluğu oluştu. Okul servislerinin ve işe gitmek isteyenlerin trafiğe çıkmasıyla trafik yoğunluğu sabah, öğle ve akşam saatlerinde maksimuma ulaştı.

SERVİS SÜRÜCÜLERİ İÇİN ÖZEL EĞİTİM

Taşımalı ve özel servis sürücüleri/rehber personeline yönelik eğitim verildi. Eğitimden toplam 195 servis şoförü yararlandı.

OKUL SERVİSLERİNE YÖNELİK YENİ KARAR

Eğitim-öğretim yılı açılışına az bir zaman kalan Okul Servis Araçları Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Buna göre, koltuk sensörü, 3 nokta emniyet kemeri, iç ve dış kamera, şeffaf cam şartları ilerleyen yıllara ertelendi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI 2 GÜN İŞ BIRAKIYOR

Kardiyoloji Uzmanı, Dr. Ekrem Karakaya’nın 6 Temmuz 2022 tarihinde Konya Şehir Hastanesi’nde, görev yaptığı esnada hasta yakını tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucunda katledilmesi nedeni ile doktorlar bugün ve yarın olmak üzere 2 gün boyunca “Sağlıkta Şiddete Hayır” sloganı ile iş bırakacaklar. Görevlerini yaptıkları sırada can güvenliği isteyen sağlıkçılar bununla ilgili Fethiye Devlet Hastanesi Acil Servisi yanında basın açıklaması yaptılar.

GÜNCEL DOLMUŞ FİYATLARI

Akaryakıta yapılan zamlardan sonra güncel toplu taşıma ücretleri tam bilet 6 lira 65 kuruş, öğrenci biletleri 4 lira 15 kuruş, nakit biniş ise 10 lira olarak devam etmekte.

FETHİYE TAZELENME ÜNİVERSİTESİ’NDEN HIDIRELLEZ ETKİNLİĞİ

Fethiye Tazelenme Üniversitesi, Yaşat Yaşlı Arkadaşımla Topluluğu ve Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi (USLA) işbirliği ile yaş almış insanlarla birlikte Hıdırellez etkinliği düzenlendi.

ÖĞRENCİ SERVİSLERİ ZAMLANDI

Akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlardan sonra ayakta durmakta zorlanan servis şoförlerine ve dolmuş sahiplerine bir nebze de olsa hayat verecek düzenlemeler yapıldı. Buna göre öğrenci servis ücretleri artarken dolmuşların engelli ve 65 yaş üstü gibi vatandaşların ücretsiz taşınması karşılığında devletten aldıkları gelir desteğinde iyileştirme yapıldı.

GİRGİN: ‘SERVİSÇİLER İFLAS BAYRAĞINI ÇEKMEMEK İÇİN ZOR DAYANIYOR’

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen, “Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin Genel Kurul’da görüşmeleri sürüyor.

Öğrenci servisleri belgelerini alıyor

Fethiye’de okul servisi yapan öğrenci servis şoförleri mesleki yeterlilik belgelerini almak için sınava girdiler. Salı Pazarı Otoparkı’nda yapılan sınavlarda başarılı olanlar mesleki yeterlilik belgelerini alacaklar.

Tır öğrenci servisine çarptı:18 yaralı

Milas-İzmir Karayolu üzerinde öğrencileri taşıyan minübüs ile tır çarpıştı. Yürekleri ağızlara getiren kaza da 18 kişi yaralandı.

Karaca’dan yılbaşında anlamlı ziyaretler

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca beraberinde eşi Çiğdem Karaca ile birlikte yılbaşı gecesi Günlükbaşı Karakolu, Büyükşehir İtfaiye Grup Amirliği, Jandarma, Zabıta ve 112 acil servis gibi nöbet noktalarına ziyaretler gerçekleştirdi.

Cumhur İttifakı yeni yıla hastanede girdi

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk ve MHP ilçe Başkanı Osman Cura ve AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Murat Koyuncu yeni yıla Fethiye Devlet Hastanesi’nde hastaları ve personeli ziyaret ederek girdi.

Jandarmadan Okul Çevreleri Servis Araçları Denetimi

Okul çağındaki çocuk ve gençlerin suç ve suçlulardan korunması, eğitim ve öğretimi güvenli bir ortamda sürdürebilmeleri maksadıyla Muğla İl ve İlçe jandarma Komutanlıkları tarafından 16 Aralık 2021 günü Türkiye geneli ile eş zamanlı olarak Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçları Denetim Uygulaması yapıldı.

Sağlıkçılar İş Bıraktı

Fethiye Devlet Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanları makul, sürdürülebilir ve kalıcı bir ücret politikasının benimsenmesi sağlık çalışanlarının tamamının bundan faydalanması adına iş bırakma eylemi yaptılar.Bir gün boyunca iş bırakan sağlık çalışanları hastaneye gelerek hastane bahçesinde durdular.Tüm sağlık çalışanları sendikaları tarafından ortaklaşa yapılan eylem sırasında bir de basın açıklaması yapıldı.

Menteşe Belediyesi’nden öğrencilere ücretsiz çorba

Menteşe Belediyesi eğitim – öğretim yılının başlamasıyla birlikte üniversite öğrencilerine çorba ikramına başladı. Menteşe Belediyesi personeli tarafından sabahın erken saatlerinde aşevinde özenle hazırlanan çorbalar, belediyenin ikram aracıyla Muğla Meslek Yüksekokulu öğrencilerine ulaştırılıyor. Öğrenciler okulun bahçesinde servis edilen sıcak çorbalarını içtikten sonra derslerine giriyorlar.

Tur otobüsü öğrenci servisine çarptı: 1 ölü 59 yaralı

Muğla-Denizli yolu üzerinde kalp krizi geçiren tur otobüsü şoförü, öğrenci servisine çarptı. Tur otobüsü şoförünün hayatını kaybederken yaralanan 59 kişi hastaneye kaldırıldı.

Çetin, “Servislerimizde gereken tüm önlemleri aldık”

2021-2022 eğitim-öğretim yılında öğrenci servislerinde kovid-19 tedbirleri alındı. Genelgeler kapsamında öğrenci servislerinde alınması gereken tüm önlemler alındı. Zor bir süreçten geçtiklerini ve yeni eğitim yılında tüm önlemleri aldıklarını belirten Gazi İlköğretim okulu servis kooperatifi başkanı Muhittin Çetin, “Zor bir süreçten geçiyoruz, 1,5 senedir hiç çalışmadık uzaktan eğitim ile de hiç çalışmadık, 6 Eylül’de başladık ve bizler de bu işin devam etmesi açısından gereken tedbirlerimizi almış bulunmaktayız. İnşallah bu süreci bu şekilde götürürüz, bizlerde bir zorluk yaşamamış oluruz. Herkesin tedbirli olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Fethiye’de acemi kasaplar yine kendilerini kesti!

Kurban Bayramı’nın 1. ve 2. gününde Fethiye genelinde kurban kesimi sırasında kendini yaralayan kişiler hastanelerin acil servislerine koştu.

Her bayram acı içinde geçiyor

Ankara'da 17 Şubat 2016 tarihinde Hava Kuvvetleri servis aracı geçerken patlatılan bomba ile 29 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda şehit olan Hava Kuvvetleri sivil memuru Fethiyeli Orçun Münyas'ın annesi Gürsel ile babası Mehmet Münyas en acı bayramı yaşıyorlar. Münyas çifti, bayram nedeni ile biricik oğlunun mezarını ziyaret ederek; duada bulundular.

Soğuk baklava büyük ilgi görüyor 

Türkiye’nin önde gelen markaları arasında yer alan ve meşhur Maraş dondurması ile birbirinden güzel tatlı çeşitlerini dünyaya tanıtan MADO; pandemi döneminde Fethiye’de de faaliyetlerini paket servis ve gel al hizmeti ile aralıksız sürdürüyor. 

Mutant virüse dikkat!

Korona virüs salgını, alınan tüm tedbirlere rağmen artarken; Fethiye’de ayda 9-10 bin kişiye PCR testi yapıldığı öğrenildi. Fethiye Devlet Hastanesi’nde PCR test sonuçlarına göre ayda yaklaşık bin kişinin durumunun pozitif olduğu ve karantina altına alındığı öğrenildi. Devlet Hastanesi Pandemi Servisi’nde son günlerde 50 yatağın dolduğu, yoğun bakım servisinde de 6-7 kişinin tedavi gördüğü belirtildi. Yetkililer mutant virüse dikkat çekerek; Kovid-19 tedbirlerine uyulması gerektiğini hatırlattılar. 

Canözü, Emekli amiraller hukuk önünde hesap vermelidir

Fethiye’de bazı sivil toplum kuruluşları, 104 emekli amiralin yayımladığı Montrö bildirisini kınadı. Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen açıklamada, “Gücünü milli iradeden alan Türkiye’mizin bekasını koruyacak olan, yine aziz milletimizdir. Muhtıra tarzında gece yarısı servis edilen bildiriye imza atan emekli amiraller bir an önce hukuk önünde hesap vermelidir” ifadeleri kullanıldı. 

Motomix’ten sezona merhaba kampanyası

Fethiye’nin önde gelen motosiklet satış ve servis firması Motomix Fethiye, sezona merhaba kampanyası düzenledi. Kaçırılmayacak kampanya kapsamında kefilsiz ve kredi kartsız motosiklet sahibi olabilirsiniz. Motomix Fethiye Görevlisi İlyas Arı, “Motomix Fethiye olarak sezona merhaba kampanyası düzenledik. Dileyenler bu sayede kredi kartsız, kefilsiz ve senetsiz 36 ay taksitle motosiklet sahibi olabilecek” dedi. 

Arıcan “Bakım yapmak için gelip zarar veriyorlar”

Fethiye ve çevresinde havaların ısınmasını fırsat bilen korsan klimacıların ucuz fiyata bakım ve onarım yapacağız diyerek, çat kapı ev ve iş yerlerine gidip ek masraflar çıkartarak fahiş ücret aldıkları iddia ediliyor. Bu korsan servislerin zaman zaman klimalara zarar vererek para alıp ev ve iş yerlerinden ayrıldıkları da belirtildi. Klima servis yetkilileri, her yıl gerçekleşen bu dolandırıcılık tezgâhına vatandaşların inanmamaları konusunda uyardı. Klima bakım ve onarımlarının Fethiye'deki yetkili servislerce yapılması gerektiğini hatırlattılar.

Yelekin, “İşimizde iddialıyız” 

Fethiye’de inşaat ve otomotiv sektöründe hizmet veren Su Grup, bünyesine kattığı Barcelona Hamburger ile değişik bir konseptte hizmet sunuyor. “Anne ve ev yapımı hamburger, pizza ve sandviç” sloganıyla hizmet sunan işletme; paket servis hizmeti de sunuyor.