Spor Bilimleri Fakültesi Haberleri

Spor Bilimleri Fakültesi Haberleri

“UEFA Kriterleri Uyum Süreci” eğitimleri verildi

Fethiyespor Futbol Akademisi ve Sinop Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ile yapılan işbirliğiyle, “UEFA Kriterleri Uyum Süreci” eğitimleri verildi.

ÖZEL YETENEK SINAVINA REKOR BAŞVURU

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı’na rekor başvuru yapıldı.

MUĞLA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDE SPOR YÖNETİMİ UYGULAMA EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği 4. Sınıfta öğrenim gören 85 öğrenci, 10 hafta boyunca haftada 1 gün olacak şekilde görecekleri Spor Yönetimi Uygulama dersinin uygulama eğitimini Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde almaya başladı.

Öğrencilerimiz Turnuvanın Şampiyonu Oldu

Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerimizden Songül Lök ve Emircan Haney, 2021 Gençler Kadetler Türkiye Şampiyonasından altın madalyalarla döndü.

Alanında ilk ve tek akredite edilen program oldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programı, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yetkilendirilen Öğretmenlik Eğitim Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından akredite edildi.

Engelleri kaldıran iyilik meleği

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi olan Ali Yiğit Kocabıçak, engelli vatandaşların engelini kaldırıyor. Koçabıçak, kaymakamlıktan aldığı özel izinle her hafta dört engelli bireyi kendi aracıyla gezmeye götürüyor. 

Sporun gelişmesi için imzalar atıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığı ile Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında sporun gelişmesine yönelik işbirliği protokolü üniversite rektörlük makamında imzalandı.

Bakanlık Onaylı Proje Menteşe'de Hayata Geçiyor

Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tonguç Osman Mutlu’nun proje yürütücüsü olduğu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Damla Topluluğu tarafından başvurusu yapılan “okumak, okutmak ve spor için varız” adlı proje Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenmek üzere geçen sene kabul edilmişti. 

MSKÜ, Tarihinde İlk Kez Kros Ligi Kupasına Sahip Oldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Türkiye Üniversiteler Arası Kros Müsabakası’nda  kupayı kucakladı. Böylelikle MSKÜ, tarihinde ilk kez kros ligi kupası sahibi oldu.