Suç Haberleri

Suç Haberleri

Saatcı: Bunun Adı Yapay Zeka Değil Yapay Aşağılıktır

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, kendisi ile ilgili sosyal medyada dolaşıma sokulan yapay zeka ürünü ses kayıtları ile ilgili açıklama yaptı. Hukukçu kurmaylarının konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Saatcı, “Bunun adı yapay zeka değil, yapay alçaklıktır. Buna tevessül edenleri lanetliyorum.” dedi.

Muğla’da jandarma operasyonu!

Muğla İl Jandarma Komutanlığı düzenledikleri operasyon ve denetimler neticesinde farklı suçlardan bulunan toplamda 67 şahıs yakalandı. 

Muğla’da Dev Uyuşturucu Operasyonu

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen 10 farklı operasyonda zehir tacirlerinin planları suya düştü.

Uyuşturucu İle Mücadele Devam Ediyor

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu ile müdahaleye aralıksız devam ediyor.

Kırmızı bültenle arama kaydı bulunan 56 kişinin yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kafes 28 Operasyonu" ile 18 ülke tarafından haklarında Interpol'ün kırmızı bültenle arama kaydı bulunan 56 kişinin yakalandığını bildirdi.

“Kafes-27” operasyonunda “Şahinler” örgütü çöktü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 3 ilde düzenlenen "Kafes-27" operasyonunda "Şahinler" olarak bilinen organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, operasyonda aralarında örgüt elebaşı İlkay Yılmaz'ın da yer aldığı 15 şüphelinin gözaltına alındığını belirterek, operasyona devam edildiğini bildirdi.

EGF’den Açıklama “Gazetecilik Suç Değildir!”

Ege Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu, Fethiye ve Nazilli’de basın mensuplarına yapılan saldırıları kınayan yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Filiz Topçu ; “Bu bir kitlesel katliamdır, savaş ve insanlık suçudur.”

Fethiye’de Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Filiz Topçu, İsrail'in Filistin'e yönelik eylemlerini eleştirdi.

Zehir Tacirlerine Göz Açtırılmıyor

Muğla İl Jandarma Komutanlığı, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca 15 Eylül 2023 -30 Eylül 2023 tarihleri arasında il genelinde yapılan Narkotik Suçlarla Mücadele çalışmaları kapsamında zehir tacirlerine göz açtırılmadı.

Çocuklarda Suçluluk Duygusuna Dikkat!

Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Cemil Çelik konu hakkında bilgiler verdi. 

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Zehir Tacirlerine Göz Açtırmıyor

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından narkotik suçlarla mücadele çalışmaları kapsamında uyuşturucu tacirlerine yönelik çalışmada 1 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. İfadesinin ardından şüpheli tutuklandı.

Milletvekili Otgöz, ‘Bu CHP, Atatürk’ün Kemiklerini Sızlatıyor’

“Atatürk’ün Partisi olduğunu söyleyen CHP’nin bir milletvekili, Türk Milleti’nin gözbebeği olan Silahlı Kuvvetleri’mize dil uzatmış ve ağır ithamlarda bulunmuştur. HDP de bir açıklama yaparak bu milletvekiline sahip çıkmıştır. Dünyanın en şerefli, en mert ordusu olan TSK’yı suçlayan bu milletvekilini ihraç etmeyerek,  adeta bunu kabullenen CHP,  seçimlerde halkımızdan gereken cevabı alacaktır.”

CHP Muğla İl Başkanı, Muhalif Kanalları “İhanet Çetesi” İlan Etti 

CHP Muğla İl Başkanı Hüseyin Erol, Sözcü ve Halk TV'yi CHP'den para alıp partiyi karıştırmakla suçladı. Açıklamalar ardı ardına geldi. 

Silahlı saldırı olayında failler 6 ay sonra yakalandı

Muğla İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri Aralık ayında meydana gelen Marmaris’teki iş insanına silahlı saldırının faillerini 4 ilde eş zamanlı operasyon ile yakalayarak gözaltına aldı.

Cinayet zanlısı iki sevgiliye ağırlaştırılmış müebbet verildi

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, dere yatağında ölü bulunan 24 yaşındaki Kerim Bozan'ı öldürdükleri iddiası ile yakalanıp tutuklanan İngiliz uyruklu Elizabeth Rose Oleary ile sevgilisi Iraklı Hayder Mahdı Karaeem, Fethiye 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında yine birbirlerini suçlarken, her iki tutuklu sanık da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

7 yıl hapis cezası bulunan cinayet zanlısı yakalandı

 Fethiye’de kasten öldürme ve basit yaralama suçundan 7 yıl 3 ay karara bağlanmış hapis cezası bulunan şahıs Kayaköy’de jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

YURT DIŞINDAN BÜLENT ARINÇ’A BAHÇELİ ÇIKARTMASI

Verdiği bir röportajda gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bülent Arınç, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'la aranızdaki buzlar eridi mi?" sorusuna yanıt verirken MHP lideri Devlet Bahçeli'ye gönderme yaptı. Bahçeli'nin Alaattin Çakıcı ile olan yakınlığına atıfta bulunan Arınç, "Bizim dava arkadaşlığımızı, başkalarının mafya liderleriyle veya suç örgütü liderleriyle bir aradaki fotoğraflarına bakarak değerlendirmeyin" dedi.

CHP’Lİ ERBAY, SUÇ DUYURULARINI ADALET BAKANI’NA SORDU

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Adalet Bakanlığı bütçesi görüşmeleri sırasında, Muğla’nın Bodrum ve Marmaris ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarında görevi ihmal suçunun oluşup oluşmadığı ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcılıklarına yapılan suç duyurularının işleme konulmamasını gündeme getirdi.

BAŞKAN DEMİR: İBB'YE İFTİRA ATANLAR KENDİ KAZDIGI KUYUYA DÜŞTÜ!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) çalışan Albayrak Grubu'na ait cenaze aracında 144 kilo 550 gram esrar çıkması olayına ilişkin değerlendirmede bulundu. Kirli oyunun İBB'yi suçlu gibi göstermek için planlandığını belirten Başkan Demir: “Bazı güruhların oyunu ellerinde patladı" dedi.

KOM SUÇLULARA GÖZ AÇTIRMIYOR

Fethiye'de ikametinde elektrikli makaron basma makinesi düzeneği kurup fabrika yöntemi ile satış yaptığı ihbarı üzerine harekete geçen Fethiye KOM Grup Amirliği ekipleri A.T. isimli şahsı gözaltına aldı.

DOLANDIRICILAR, EKİPLERCE KISKIVRAK YAKALANDI

Fethiye’de ihalelere girerek devlet arazilerini satın aldığını birlikte bu işi yapabileceklerini iddia eden üş kişi Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinde nitelikli dolandırıcılık suçundan gözaltına alındı.  

KOM SUÇLULARA GÖZ AÇTIRMIYOR

Fethiye KOM Grup Amirliği ekipleri suçlulara göz açtırmıyor. Ekiplerin iki ayrı yerde yaptığı çalışmalar sonucunda kaçak alkol ele geçirildi.

BAŞKAN ÇIRALI “FETHİYE’NİN HAKKINI SAVUNDUĞUMUZ İÇİN Mİ SUÇLANIYORUZ?”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Mavi Grup Başkan Adayı Osman Çıralı, Babadağ Teleferik sözleşmesine ilişkin açıklama yaparak, Fethiye’yi Babadağ’dan gelecek milyonlarca liralık gelirlerden mahrum bırakan sorunları tek tek açıkladı. Sözleşmenin ödemeler bölümünde yer alan ve hiçbir netliği bulunmayan, “…ihale konusu işler kısmen veya tamamen işletmeye alındığı tarihten itibaren” ibaresi nedeniyle Babadağ’dan pist kullanım ücreti tahsil edilemediğini vurgulayan Başkan Çıralı, bu muğlaklık nedeniyle Fethiye’nin büyük bir gelirden mahrum kaldığını söyledi. FTSO üyelerine teleferikte yüzde 50 indirimi çok görenlerin ücretsiz biletlerle Babadağ’a çıktığını aktaran Başkan Çıralı, sözleşmede yer alan “Kiracı pist kullanım ücretlerini yıllık bazda toplam yüzde 20 artırma veya istediği oranda düşürme yetkisine sahiptir” ibaresinin nasıl sonuçlara yol açtığını bu sezon gördüklerini kaydetti. Anlaşmaya göre kiracı firmanın bilanço üzerinden Fethiye Güç Birliği (FGB) şirketine pay verdiğini hatırlatan Başkan Çıralı, “Düşünün ki bir işletmeyi yüzde 12,5 gelir ortaklığı ile kiraya vereceksiniz, ödemenin ne zaman başlayacağına dair net bir ifade koymayacaksınız. İşletmenin gelir denetimini yapamayacak, bu hususla ilgili de şartnameye ve sözleşmeye açık bir madde de koymayacaksınız. Üyelerimize yüzde 50 indirimi çok görecek ama ücretsiz bilet dağıtacak, Babadağ’a ücretsiz çıkacaksınız. Sözleşmenin eksik ve hatalı hazırlandığını ifade ettiğimizde de bizi bilgisizlikle suçlayacaksınız! Bizim suçumuz, üyelerimizin dolayısıyla Fethiye’mizin hakkını savunmak mı?” dedi.

ZAFER PARTİSİNDEN, TAŞKESENLİOĞLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Sermaye Piyasası Kurulu başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun sermaye artırımı yapmak isteyen firmalardan rüşvet aldığı iddiası sonrası Zafer Partisi Taşkesenlioğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

FETHİYE İLÇE EMNİYETİ SUÇLULARA GÖZ AÇTIRMIYOR

Muğla’nın Fethiye ilçesinde birden fazla suça karışan 9 kişi Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürü Amirliği Ekipleri tarafından gözaltına alındı.

İLETİŞİM YOLUYLA DOLANDIRICILIĞA DİKKAT!

İlgi sayılı yazı ile İletişim Yoluyla Dolandırıcılık suçuyla mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından hazırlanan, 2022 yılı Çalışma Planında yıl içerisinde iletişim yoluyla dolandırıcılık konusunda hedef olarak 20 milyon vatandaşımızın bilgilendirilmesi amaçlanmış ve sonuçlarına ilişkin bilgilerin gönderilmesinin istenildiği öğrenildi.

UÇAK: OKUL YÖNETİCİSİNE HAKARET CEZASIZ KALMADI

Muğla Marmaris’te bir velinin görevli öğretmen ve okul müdürüne yönelik hakareti karşılıksız kalmadı, mahkeme tarafından suçu sabit bulunarak gerekli cezaya çarptırıldı.

GİRGİN’DEN İKTİDARA: KONUSU SUÇ OLAN PARAYI NİYE AKLIYORSUNUZ?

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin, TBMM Genel Kurulu’nun son çalışma gününde, Komisyon’da tartışılmadan son dakikada bir önerge ile “varlık barışı” adı altında uzatılan kara para düzenlemesine dair değerlendirmelerde bulundu.

FETHİYE’DE MUSİLAJ OPERASYONU

Türkiye geneli turizm sezonu öncesi sahil şeridinde bulunan turizm kentlerinde Suç örgütlerine yönelik Musilaj operasyonunda KOM daire başkanlığı Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı, Muğla KOM Şube Müdürlüğü ve Fethiye KOM Grup Amirliğince sabaha karşı şafak operasyonunda bir çok adrese eş zamanlı operasyon yapılmış ve operasyonda bir çok mühimmat ele geçirilmiştir.

SAHİL ŞERİDİNDEKİ İLLERDE “MÜSİLAJ” OPERASYONU

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı, ekiplerince sahil şeridindeki illerde baskı, cebir, tehdit ve şiddet yöntemlerini kullanarak turizmi olumsuz yönde etkileyen mafya tipi organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah temini sağlayan suç gruplarına yönelik 16 ilde eş zamanlı “Müsilaj” operasyonu başlatıldı.