Tercih Haberleri

Tercih Haberleri

Fethiye’de 8 Mart’ta dünya evine girdiler

Muğla’nın Fethiye ilçesinde iş insanı İbrahim Dündar ile Elif Göre çifti evlenmek için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tercih ettiler. LLULL Tersane’de düzenlenen nikâh organizasyonuna çiftin çok sayıda seveni katıldı. 

"Ekibim ile Fethiye'nin sorunlarını çözmek için yola çıktık"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya, Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten'in seçim ofisini ziyaret etti.  Kaya burada yaptığı açıklamada "Fethiye bu sefer hizmet belediyeciliğini tercih edecektir" diye konuştu. 

Nikâh Salonları 29 Şubat'ta Boş Kaldı

Takvimlerin 4 yılda bir denk geldiği 29 Şubat, Fethiye'de dünya evine girecek çiftlerin tercih etmediği bir gün oldu. 29 Şubat 2024 tarihi için sadece 6 çift nikâh başvurusu yaptı.

“Hedefimiz Marmaris’i Sağlık Ve Kış Turizminde Önemli Bir Konuma Taşımak”

Kızılbük GYO uzmanlığıyla yükselen Kızıbük Thermal Wellness Resort, Türkiye’nin en önemli turizm yatırımlarından biri olarak öne çıkıyor. Sadece yaz sezonunda değil yılın 365 günü açık olacak termal tesis, bölge halkının istihdamına katkı sağlarken tatilde sağlığa yatırım yapanların da tercihi olacak.

Fethiye'nin Modern Donanımlı Fitness Salonu Fethiye Fitness Center

Fethiye’de Taşyaka’da Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin karşısında bulunan 20 yıl önce kurulan ilk vücut geliştirme merkezi olan Fethiye Fitness Center, fitness yapmak isteyenlerin tercih noktası olmaya devam ediyor.

Fethiye’de 14 Şubat’ta Nikâh Akını

Fethiye’de evlenmek isteyen çiftler nikâh tarihi olarak 14 Şubat Sevgililer Günü’nü tercih etti.

İkinci El Pazarı Kapılarını Açtı

Ürünlere ardı ardına gelen zamların ardından vatandaşlar alış veriş için ikinci el pazarlarını tercih etmeye başladı. Pazarsa stant açan Nilgün Ersöz ise, ikinci el pazarının Fethiye’nin bir kültürü olduğunu belirtti.

Fethiye Cuma Pazarı Uygun Fiyatlarla Vatandaşın Tercihi Oldu

Fethiye'de her hafta Cuma günleri kurulan 'Üretici Pazarı' olarak da bilinen Cuma Pazarı'nda bu haftada da yoğunluk yaşandı. Fiyatların düşmesiyle vatandaşın odak noktası Cuma Pazarı oldu.

Sağır, 'Yerel Seçimler Adaya Bağlıdır'

Seydikemer İttifakı İyi Parti Belediye Başkan Adayı Harun Sağır, 3’lü Masa programının bu haftaki konuğu oldu. Başkan Adayı Sağır, “Belirli planlar dahilinde bu göreve talip olduk. Siyasi parti tercihine ise Seydikemer halkının düşünceleri doğrultusunda karar verdim” dedi. 

Denizatı Restaurant’ta Yılbaşı Coşkusu

Fethiye Sahil Bandı’nda adından çokça söz ettiren Denizatı Restaurant, bu yılbaşında da vatandaşların tercihi oldu. Denizatı Restaurant İşletmecisi Yasin Özdemir yılbaşı gecesine dair çeşitli açıklamalarda bulundu.

Fethiyeliler Çıntar Tercih Ediyor

Ekim ayıyla birlikte Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaygın olarak bulunan ve birçok insan için doğal bir lezzet kaynağı olan Çıntar, Muğla’nın Fethiye ilçesinde kilosu 150 liradan satılıyor. Fethiye halkının çıntara gösterdiği talebi çıntar satıcısı Bayram Aydın mikrofonlarımıza anlattı.

Çalış Plajı’nda Sessizlik Hakim

Fethiye'nin dünyaca ünlü plajları arasında yer alan Çalış Plajı, Fethiye’de hava sıcaklıklarının düşmesiyle beraber yerli vatandaşlar ve turistler tarafından tercih edilmiyor.

Fethiye’de Tercih İkinci El Pazarı

Fethiye'de her ayın üçüncü pazar gününde düzenlenen ikinci el eşya pazarı olan 'İngiliz Pazarı' Kasım ayında da turistlerin vazgeçilmezi oldu. İngiliz Pazarı esnaflarından Süreyya Ayverdi, az da olsa yoğunluktan memnun olduklarını muhabirlerimizin mikrofonlarına anlattı.

Yongacı, “Pazarda işler iyi durumda”

Fethiye Salı Pazarı’nda Esnaf Remziye Yongacı, Fethiye halkının Salı Pazarı’na ilgisinin yoğun olduğunu mikrofonlarımıza belirtti. Yongacı, Fethiye halkının pazarda en çok sarımsağı tercih ettiğini belirtti.

“Bu yaz en çok Ölüdeniz Turları tercih edildi”

Muğla'nın Fethiye ilçesinde hava sıcaklıkları henüz mevsim normallerine düşmediğinden dolayı günübirlik tur teknelerinde yaşanan yoğunluk Ekim ayında da sürüyor. Günübirlik tur işletmeciliği yapan Nika Hanım, mikrofonlarımıza yaz sezonunun değerlendirmesini yaptı.

Fethiye'de hava sıcaklıkları yaz günlerini aratmıyor

Fethiye’de Ekim ayına girilmesine rağmen hava sıcaklıkları yaz günlerini aratmıyor. Bunu fırsat bilen turistler de Fethiye’den ayrılmamayı, tatilini sürdürmeyi tercih ediyor. Mikrofonlarımıza konuşan Sakıp Bey, iklim değişikliğine de vurgu yaptı.

Galatasaray – Bayern Münih Formalarına yoğun ilgi

Fethiye Salı Pazarı’nda, bugün oynanacak Galatasaray – Bayern Münih şampiyonlar ligi maçı için formalara ilgi arttı. Yerli ve yabancı turistler, dev müsabaka için formalarını Salı Pazarı’ndan tercih ediyor. Salı Pazarı esnafı Erdi Uluçay, maçtan dolayı formalara rağbetin arttığını mikrofonlarımıza anlattı.

Turistlerin tercihi Ekim ayına rağmen Ölüdeniz

Fethiye’de turizm sezonunun hala devam etmesiyle turistler, akşam saatlerinde Ölüdeniz’de yürüyüş yapmayı ve mekanlarda vakit geçirmeyi tercih etti.

YKS Ek Tercihlerinde Bugün Son Gün

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2023-2024 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, bugün 23.59’a kadar ÖSYM tarafından yapılacak.

Dönercilerde öğrenci yoğunluğu

Fethiye’de okulların açılmasıyla birlikte dönerci esnaflarında en hareketli günlerden biri yaşandı. Öğrencilerin tercihinin tavuk döner olduğunu söyleyen Murat usta, işlerden memnun olduğunu söyledi.

Vatandaşın alışveriş tercihi “Salı Pazarı”

Her hafta kurulan ve taze ürünlerin bulunduğu Salı Pazarı'nda yoğunluk yaşanıyor. 

Vatandaşın Tercihi Küçük Balıklar Oldu

Denizlerde av sezonunun başlamasıyla birlikte balık pazarında fiyatlar düşmeye başladı. Düşen fiyatlar ile beraber Fethiye’de vatandaşın tercihi küçük balıklar oldu.

Ölüdeniz’de akşam yoğunluğu dikkat çekti

Fethiye'de etkisini sürdüren sıcaklarından bunalan tatilciler, akşam saatlerinde Ölüdeniz’de yürüyüş yapmayı tercih etti.

Fethiye Belediyesi öğrencilerin yanında

Fethiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Fethiye’de öğrenim görmeye gelen öğrenciler için otogarda karşılama stantı ve mobil ikram aracı kurdu. Burada öğrencilere her türlü imkânı sağlayan ekipler, tercih dönemi boyunca görevlerinin başında olacaklarını belirttiler.

YKS Ek Tercihleri Ne Zaman?

Üniversite yerleştirme sonuçları sonrası herhangi bir üniversitenin programına yerleşemeyen öğrenciler için ek tercih fırsatı sunulacak. 28 Ağustos ile 1 Eylül 2023 tarihlerinde yapılacak üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından boş kontenjanlar üzerinden tercih yapılacak.

Tatil için Ölüdeniz’i tercih ettiler, trafiği kitledirler

Yaz tatilini Fethiye Ölüdeniz'de geçirmek isteyen yerli ve yabancı turistler, Fethiye-Ölüdeniz yolunda araç kuyruğu oluşturdu.

Pazarcılar İşlerin Düşmesinden Dert Yanıyor

Fethiye’de her Salı günü kurulan Salı Pazarı’nda esnaf, vatandaşların sıcak havalardan ve ekonomik şartlardan dolayı Salı Pazarı’nı tercih etmemesinden dolayı dert yanıyor.

Olacak O Kadar’ın Yıldızı Tatil İçin Fethiye’yi Seçti 

 “Olacak O Kadar”da canlandırdığı sayısız karakterle hafızalara kazınan usta tiyatrocu Ahmet Çevik tatil için Fethiye’yi tercih etti. Tatilini fethiye’de  sonlandıran çevik SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener’i ziyaret etti.

Üniversite Tercih Dönemi Yarın Sona Eriyor

17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleşen TYT, AYT, YDT oturumlarından oluşan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları 20 Temmuz tarihinde açıklanmıştı. Tercihler için listeler 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında alınıyor.

Temmuz Ayında Tatilcilerin Tercihi Muğla Oldu!

Türkiye’nin otel ve villa arama platformu Neredekal.com, Temmuz ayında tatil için yapılan aramaların detaylarını paylaştı.  Bu yaz tatil destinasyonlarında yaşanan fiyat artışı tatil yapmak isteyenlerin tercihlerini Muğla ve Mersin üzerinde yoğunlaştırdı.