Yerli Turist Haberleri

Yerli Turist Haberleri

YERLİ VE YABANCI TURİSTLER BELCEKIZ PLAJINDA EĞLENCE DORUKTA

22.Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali kapsamında düzenlenen konsere yerli ve yabancı turistleri ilgisi yoğun oldu. 

YABANCILAR PAZARI DOLDURDU

Her hafta kurulan ve taze ürünlerin bulunduğu Salı Pazarı’nda yoğunluk yaşanıyor. Yabancı uyruklu vatandaşlar meyve sebze alış verişi için Salı Pazarı’nı tercih etti.

ŞEMSİYELİ SOKAĞA İLGİ YOĞUN

Fethiye’nin simgesi haline gelen şemsiyeli sokak, yerli ve yabancı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

FETHİYE’DE TATİL SEZONU DEVAM EDİYOR

Türkiye'nin gözde turizm kentlerinden Muğla'nın Fethiye ilçesinde hava sıcaklıkları 35 derecede devam ederken plajlar ve denizler yerli ve yabancı turistler ile dolu. Turizmciler ise sezonun yoğunluğundan memnun oldukları belirttiler.

Beklenen yoğunluk olmadı

4 günlük Kurban Bayramı tatilinin alınan bakanlar kurulu kararı ile dokuz güne çıkarılmasından sonra yerli turist anlamında büyük bir beklentiye Fethiyeli, esnaflar hayal kırıklığına uğradılar.

Saklıkent Kanyonuna turistler akın ediyor

Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonu, bu yıl da Covid-19 pandemisinden kaynaklı sınırlamalar nedeniyle Rus ve Ukraynalı yabancı turistler dışında çoğunlukla yerli misafirlerini ağırlıyor. Yerli turistler doğal güzellikleri görmek ve serinlemek için Saklıkent Kanyonuna akın ediyor.

Kurban Bayramı öncesi Ölüdeniz tıklım tıklım doldu

Dünyaca ünlü tatil merkezlerinden Ölüdeniz, Kurban Bayramı öncesi yerli turist akınına uğruyor. Ölüdeniz’de plajlar, oteller ve yollar tıklım tıklım doldu.

Turizmcilerden sezon değerlendirmesi; yerli turist akını olacak

Kademeli normalleşmeyle beraber kısıtlamaların hafifletilmesiyle turizmde hareketlilik başladı. Hareketliliğin başlamasıyla Ölüdenizli turizmciler sezondan umutlu.

Başkan Uysal’dan turizmle ilgili önemli açıklamalar

Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, 1 Haziran tarihinden itibaren beklenen normalleşme ve güvenli turizm sertifikası ile birlikte sektörde yaşanacak beklentilerle ilgili soruları cevaplandırdı. Fethiye Otelciler Birliği(FETOB) Başkanı Bülent Uysal, birlik binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sezonluk tesislerimizin büyük bir çoğunluğu Haziran itibaren açılacak ama Nisan’ın 20’sinden itibaren pek çok tesislerimiz kapılarını açtı. Fethiye’de ki yaklaşık 12 tane tatil köyümüz var, bu tatil köylerin tamamı kapılarını açtı. Tesislerimiz an itibariyle Ukrayna ve yerli turistlerimize hizmet vermekte. Önümüze bakacak olursak İngiltere ve Rusya bölgemizin ana pazarı. İngiltere 28 Mayıs, daha önce açıkladıkları kategoriler var, yeşil, kırmızı, sarı olarak. Biz daha önce kırmızı kategorideydik, bugün açıklayacaklar ama muhtemel sarı kategoriye Türkiye olarak düşeriz” dedi. 

Başkan Mete Ay, Yerli turiste önem verilmeli

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, turizm sezonuna girilirken, yerli turiste önem verilmesi gerektiğini hatırlattı. Ay, Çalış Plajı projesinin hızla devam ettiğini de belirterek, “pandemi vakaları ülkemizde en alt seviyeye düştükçe bu sezon Kasım ayına kadar turist ağırlayabiliriz. Yeter ki tesislerimiz turizm güvenlik sertifikalarını bir an önce alsınlar” dedi.

Kısıtlamanın ardından, yerli vatandaşlarda denize kavuştu

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüs nedeniyle 17 günlük kısıtlamada turistler deniz keyfi yaparken, yerli vatandaşlar ise eve kapanmıştı. Kademeli normalleşme ile birlikte yerli turistlerde deniz keyfine başladı. Yerli vatandaşlar, “keşke ayrım olmasaydı” derlerken, “Ölüdeniz’de deniz keyfi şu günlerde harika” diye konuştular.

Yazlıkçılar ve yerli turistler Fethiye’ye akın etti

Türkiye 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19:00'da başlayacak olan ve 17 gün sürecek tam kapanmaya geçerken son 2 gündür Fethiye’ye de akın var. Tam kapanma öncesi başta İstanbul ve İzmir olmak üzere büyük kentlerden Fethiye’ye adeta akın oldu. Bu arada 3 büyük ilin yanı sıra Denizli ve Antalya illerinden kente gelenlerin araç plakaları ise dikkat çekti.

Dönüş Yolu Kitlendi, Bodrum Trafiği Durdu

Kurban Bayramı tatilini Bodrum’da geçiren yerli turistlerin dönüş çilesi başladı. İlçe merkezinde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

Sakin Kent’te Bayram Doluluğu Yüzde 100’e Ulaştı

Yerli turistin en gözde tatil merkezi haline gelen Muğla’da ‘Sakin Kent’ Akyaka’daki otellerde Kurban Bayramı doluluk oranı yüzde 100’lere ulaştı.

Sakin Kent’te Bayram Doluluğu Yüzde 100’e Ulaştı

Yerli turistin en gözde tatil merkezi haline gelen Muğla’da ‘Sakin Kent’ Akyaka’daki otellerde Kurban Bayramı doluluk oranı yüzde 100’lere ulaştı.

Bodrum’da Kırmızı Alarm; Güvenlik En Üst Seviyeye Çıkarıldı

Kurban Bayramı'nı Bodrum'da geçirmek isteyen yerli turistler ilçeye akın etmeye başladı. Bayram tatilini fırsat bilip yola çıkan tatilciler, ilçede kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Araçlar 5 kilometrelik yolu 45 dakikada gidebildi.

Turizmciler Bayramdan Umutlu

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden, yıllık 3 milyon yabancı, 4 milyon yerli turisti ağırlayan Muğla’da turizmciler, Kurban Bayramı'nda doluluk beklentisi yüzde 50-60 arasında. Tesisleri Temmuz ayı başında açan turizmciler, en azından personel giderlerini karşılama açısından Kurban Bayramı’nın bir şans olduğunu açıkladılar.

Yangına Müdahale Eden Herkes Yandı: 15 Yaralı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde çıkan yangına müdahale eden 15 yerli turist ve otel personeli yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Turgut Şelalesi'ne Yiyecekle Giren Yerli Turistlerin Aracını Haritaya Çevirdiler

Korona virüs nedeniyle zor günler yaşayan ve bu yıl umudunu yerli turiste bağlayan turizm beldelerinde sorumsuz kişilerin yaptıkları görenleri adeta pes dedirtiyor.

Sosyal Mesafeli Yaz Tatili Başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde açılan otellere, 1 Haziran’dan itibaren kalkan seyahat kısıtlaması ve yeni normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte yerli turist gelmeye başladı.

Bodrum'da Her Şey Hazır, Bir Turist Eksik

Korona virüs (Kovid-19) salgınının en çok vurduğu sektörlerden biri olan Turizm sektöründe hazırlıklar tamamlandı. Muğla’nın Bodrum ilçesinden sahilde şemsiye ve şezlong sosyal mesafe aralıklarıyla koyuldu. Sahillerde tüm hazırlıklar tamamlandı, gelecek olan yerli turistler beklenmeye başlandı.