Yerli Ve Yabancı Turistler Haberleri

Yerli Ve Yabancı Turistler Haberleri

Fethiye’de Yerli Ve Yabancı Turistlerin Zeytine İlgisi

Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Üzümlü bölgesinde zeytin ağacı budama eğitimi verdi.

Galatasaray – Bayern Münih Formalarına yoğun ilgi

Fethiye Salı Pazarı’nda, bugün oynanacak Galatasaray – Bayern Münih şampiyonlar ligi maçı için formalara ilgi arttı. Yerli ve yabancı turistler, dev müsabaka için formalarını Salı Pazarı’ndan tercih ediyor. Salı Pazarı esnafı Erdi Uluçay, maçtan dolayı formalara rağbetin arttığını mikrofonlarımıza anlattı.

Fethiye’de Alabalığa Yoğun İlgi

Fethiye’de kilosu 120 liraya satılan alabalığa, yerli ve yabancı turistler ilgi gösteriyor.

Fethiye’de Gündüz Güneş , Gece Eğlence

Fethiye’ye gelen yerli ve yabancı turistler gün boyu sahillerde güneşlenip bronzlaşırken, geceleri de bulundukları tatil köyleri ya da hotellerdeki animasyon ekipleri tarafından düzenlenen özel gösterilerde bol bol eğleniyorlar. Fethiye ve çevresine gelen turistler, günlerini gün ederken Fethiye’nin doğal güzelliklerinin tadını da çıkarıyorlar.

Saklıkent’e ziyaretçi akını

Seydikemer’de bulunan dünyaca ünlü Saklıkent Kanyonu, sıcaktan bunalan doğaseverleri ağırlıyor. Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Saklıkent Kanyonu girişinde zaman zaman uzun kuyruklar oluşuyor.

Tatil için Ölüdeniz’i tercih ettiler, trafiği kitledirler

Yaz tatilini Fethiye Ölüdeniz'de geçirmek isteyen yerli ve yabancı turistler, Fethiye-Ölüdeniz yolunda araç kuyruğu oluşturdu.

Ölüdeniz'de Ağustos yoğunluğu

Turizm sezonu devam ederken tatil için Fethiye’ye gelen yerli ve yabancı turistler Ölüdeniz'e akın etti. 

Saklıkent Kanyonu, Doğaseverleri Ağırlıyor

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Saklıkent Kanyonu, sıcaktan bunalan doğaseverleri ağırlıyor. Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Saklıkent Kanyonu girişinde zaman zaman uzun kuyruklar oluşuyor.

Mural Resim Çalışmasına Vatandaşlardan Yoğun İlgi

Menteşe Belediyesi tarafından Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nin avlusunda bulunan duvara grafiti sanatçısı Erdem Aylı tarafından yapılan “Menteşe’nin Milli Mücadele yılları” adlı Mural Resim çalışmasına yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor.

Hisarönü’nde Hanutçu Denetimi Yapıldı

Fethiye’de yerli ve yabancı turistlerin alışveriş etmeleri için belirli dükkânlara götürerek haksız kazanç sağlayan hanutçulara, ceza kesildi.

Bayram Bitti, Tekne Turlarına İlgi Düştü 

Kurban Bayramı tatilinde yerli ve yabancı turistler 12 Adalar ve 6 adalar tekne turlarına yoğun ilgi gösterdi. Bayramın bitmesiyle turlara ilgide azaldı.

Turizm Merkezlerine Yangın Uyarısı

Muğla Büyükşehir Belediyesi 9 günlük bayram tatili ve yaz sezonunun başlamasıyla birlikte il genelinde çıkabilecek orman yangınlarına karşı yerli ve yabancı turistlere Türkçe, İngilizce bilgilendirme broşürü dağıttı.

Fethiye-Rodos Feribot Seferlerine Yoğun İlgi

Fethiye’de hizmet sunan Skymarine Şirketi tarafından gerçekleştirilen Fethiye-Rodos feribot seferlerine yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisi oluyor. Sabah saatlerinde Fethiye iskelesinden hareket eden hızlı feribot ile keyifli bir yolculuk gerçekleştirilen misafirler, kısa bir yolculuğun ardından Rodos’un güzelliklerinin keyfini yaşıyor. 

ÖLÜDENİZ SOKAKLARI TIKLIM TIKLIM

Ekim ayının son haftasına yaklaşırken Türkiye’nin gözde tatil beldelerinden olan Ölüdeniz Plajı, yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi görmeye devam ediyor. Her yıl düzenlenen Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali’nin ilk gününde sokaklar doldu taştı.

YERLİ VE YABANCI TURİSTLER BELCEKIZ PLAJINDA EĞLENCE DORUKTA

22.Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali kapsamında düzenlenen konsere yerli ve yabancı turistleri ilgisi yoğun oldu. 

FETHİYE’DE TATİL SEZONU DEVAM EDİYOR

Türkiye'nin gözde turizm kentlerinden Muğla'nın Fethiye ilçesinde hava sıcaklıkları 35 derecede devam ederken plajlar ve denizler yerli ve yabancı turistler ile dolu. Turizmciler ise sezonun yoğunluğundan memnun oldukları belirttiler.

AMİNTHAS KRAL MEZARLARINA İLGİ YOĞUN

Fethiye'nin simgesi olarak kabul edilen M.Ö. 5. yüzyıldan kalma tarihi Aminthas Kral Mezarları, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Ören yerini son 6 aylık verilere göre 25 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

ÇALIŞ SAHİL DOLDU TAŞTI

Turizm sezonu devam ederken Fethiye’ye gelen yerli ve yabancı turistler eğlenmek için Çalış Sahil’e akın etti.

TURİZM HER GEÇEN GÜN DAHA DA KÖTÜYE GİDİYOR

Fethiye’nin eşsiz koylarının tanıtımının yapılmasında katkısı olan en önemli sektörlerden bir tanesi de tur tekneleri. Temmuz ayının bitmesine sayılı günler kala şehrimize yerli ve yabancı turistler gelmeye devam ediyor. Fakat sezonun iyi olmadığını belirten Prenses Serap Teknesi Sahibi Yılmaz Yalçın, turizmin bu sene beklentinin altında olduğunu söylüyor.

SAKLIKENT KANYONUNU BAYRAM TATİLİNDE 55 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

Seydikemer’in dünyaca ünlü Saklıkent Kanyonunu, 9 günlük bayram tatili boyunca 55 bin kişi ziyaret etti. Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği Saklıkent Kanyonuna gelenler, doğanın sunduğu eşsiz güzelliğe hayran kaldılar.

AŞIRI KALABALIK ESNAFIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEYE YETMEDİ

Dünya’nın en güzel tatil yerlerinden biri olan Ölüdeniz ’de 9 günlük bayram tatilinin 2. gününde yerli ve yabancı turistler ile doldu taştı. Çok kalabalık olmasına rağmen Ölüdeniz çarşısı esnafı kalabalığın işlerine yeterince yansımadığını ifade etti.

ÖLÜDENİZ’DE TAKSİ BOTLAR BAYRAMA HAZIR

Ölüdeniz’de yerli ve yabancı turistleri kısa süreli sürat teknesi ile gezintiye çıkararak bölge tanıtımına büyük katkı sağlayan Ölüdeniz Taksi Bot Kooperatifi’ne bağlı tekneler Kurban Bayramı tatiline hazır. Ölüdeniz Taksi Bot Kooperatifi Başkanı Şaban Tokgöz yaptığı açıklamada “’Biz şuanda sektör olarak bayrama hazırız. Misafirlerimizi de bu dokuz günlük tatilde Ölüdeniz’e bekliyoruz” dedi.

19 Mayıs'ta tekne turu keyfi

Havaların ısınması ile beraber Fethiye’de tekne turları ilçenin tanıtımı için önemli bir rol oynamaya devam ediyor.

ÖLÜDENİZ’DE SEZON HAREKETLİLİĞİ

Ölüdeniz’de sezon hareketleniyor. Fethiye'de hava sıcaklığının 30 dereceyi bulması üzerine yerli ve yabancı turistler Ölüdeniz'e akın etti.

SAKLIKENT KANYONU HAYRAN BIRAKIYOR

Seydikemer ilçesinde bulunan Saklıkent Kanyonu, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Dünyanın her yerinden gelen misafirleri ağırlayan Saklıkent Kanyonu, muhteşem doğası ile kendine hayran bırakıyor.

Fethiye Yeni Yıla Hazır

Fethiye’de caddeler ve meydanlar yeni yıl için ışıklandırılırken, yerli ve yabancı turistler bekleniyor.

Uysal, “Festival konaklama sektörüne ve esnafa katkı sağladı”

1’inci Ölüdeniz uluslararası hava oyunları festivaline yerli ve yabancı turistlerden yoğun bir katılım oldu. Festivalin Fethiye turizmine katkılarını FRT TV mikrofonlarına anlatan Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, “Ölüdeniz’i Ekim ayının son günlerinde bu kalabalığı festival olmasa bir arada göremezdik. İngiliz turistlerin gelmesini bekledik ama maalesef istediğimiz ölçüde olmadı ancak festival sayesinde bölgemize yurt içinden çok sayıda misafirimiz Ölüdeniz’e geldi. Bu sene pandemiden dolayı istediğimiz ölçüde olmasa bile konaklama sektörüne de Ölüdeniz ve Fethiye esnafına da festival katkı sağladı” ifadelerini kullandı.

10 bin 538 kişi ziyaret etti

Fethiye’nin simgesi olarak kabul edilen M.Ö. 5. yüzyıldan kalma tarihi Aminthas Kral Mezarları, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Ören yerini Temmuz ayı başından Eylül ayı sonuna kadar 10 bin 538 kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

Bayram tatili sonrası Ölüdeniz’de trafik yoğunluğu

Turizm cenneti Fethiye'de yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin gelişiyle yaşanan trafik sorunu Kurban Bayramı sonrası da devam ediyor. Ölüdeniz yolun da yaşanan trafik yoğunluğu sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Bayram öncesi Fethiye’de trafik yoğunluğu

Turizm cenneti Fethiye'de yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin gelişiyle yaşanan trafik sorunu Kurban Bayramı öncesi gün geçtikçe büyüyor. Fethiye çarşıdan, Ölüdeniz yoluna kadar yaşanan trafik yoğunluğu sürücülere zor anlar yaşatıyor.