Yılan Haberleri

Yılan Haberleri

MİLLETVEKİLİ GÖKCAN, “SAYIN GÜRÜN HEMŞERİLERİMİZDEN ÖZÜR DİLEYECEK MİSİNİZ?

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek ile birlikte, yılan hikayesine dönen Muğla Bölge Müzesi’nin önünde açıklama yaptı.

İŞ YERİNDEN YILAN ÇIKTI

Karagözler Mahallesi’nde bir iş yerinin tuvaletine yılan girdi. Ekipler tarafından yakalanan yılan doğaya serbest bırakıldı.

KORONA ÖLDÜRMEDİ KOKU ÖLDÜRECEK

Fethiye Kordonunda yayılan koku vatandaşları canından bezdirdi. Vatandaşlar kokunun Cuma gününden bu yana Fethiyespor Otoparkının hizasından denize akıtılan fosseptik kokusu olduğunu ifade ettiler.

CHP’Lİ ERBAY; ‘ORMANLAR YANARKEN GÖRMEDİĞİMİZ UÇAK VE HELİKOPTERLERİ YANGIN SARAYA YAKLAŞINCA GÖRDÜK’

Muğla'nın Marmaris ilçesi Börtübed mevkiinde 3 gün önce başlayan ve rüzgarın etkisiyle farklı bölgelere yayılan orman yangınları halen devam ediyor.

İTFAİYEDEN YILAN OPERASYONU

Ortaca İlçesi’ne bağlı Ekşiliyurt Mahallesi’nde evin içerisine giren yılanı haber verilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri evden çıkartarak doğaya saldı.

YATAK ODASINDAN YILAN ÇIKTI

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki bir eve giren yaklaşık 1 metre boyundaki yılan itfaiye ekibi tarafından yakalanarak doğaya salındı.

SADET KANSIZ “O YILAN BİRGÜN HEPİMİZİ SOKACAK”

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız Fethiye’de yaşanan Suriyeli bir işçinin bir kadına cinsel tacizde bulunmasına yönelik açıklama yaptı. Sadet Kansız “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın demeyin. O yılan bir gün gelir hepimizi sokar” dedi.

İTFAİYEDEN ENGEREK OPERASYONU

Kış uykusuna yatan soğukkanlı hayvanlar havaların ısınmaya başlaması ile beraber uyanmaya başladılar. Kış uykusundan uyanarak yolunu şaşırıp bir eve giren engerek yılanı Fethiye İtfaiyesi Ekipleri tarafından yakalanarak doğal ortamına salındı.

Kış Lastiği Uygulaması Başlıyor

Muğla Valiliği tarafından alınan karar gereği 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında Muğla/ Denizli, Muğla (Seydikemer) /Antalya(Korkuteli) Devlet Karayolu, Kavaklıdere İlçemizin kar yağışı alan yolları ve Menteşe İlçesi Yılanlı mevkii istikametinden Denizli il sınırlarına kadar olan ve kar yağışı alan yollar üzerinde kış lastiği takmak zorunlu olacak.

İkinci el piyasasında düşüş yaşanır mı?

Sıfır otomobillere gelen ÖTV matrahı düzenlemesiyle fiyatlarda 50-60 bin liralık düşüşler yaşanıyor. Sıfır otomobillerde yaşanacak indirimin ikinci el otomobillere yansıyıp, yansımayacağı ise merak konusu oldu. Fethiye’de galericilik yapan Behçet Akdu, ÖTV indirimleriyle birlikte genele yayılan büyük bir indirimin beklenmemesi gerektiğini açıkladı.

Bakan Kurum’un Söz Verdiği Traktör Teslim Edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaraları hızla saracağız talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Seydikemer’in Arifler Mahallesinde çıkan ve birçok mahalleye yayılan orman yangınına müdahale ederken traktörü devrilerek yaralanan çiftçi Süleyman Yıldırım’a verdiği sözü tuttu. Yıldırım’a traktörü Seydikemer Kaymakamı Ayhan Yazgan ve Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz teslim etti.

Davutoğlu, “Yaraları hep beraber saracağız”

Gelecek Partisi Genel Başkanı ve Eski Başbakan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu Muğla’nın Marmaris İlçesinde ormanlık alanda çıkan ve birçok bölgeye yayılan bölgesinde incelemeler yaptı. Davutoğlu ilk olarak Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy'u ziyaret ederek, bölgenin durumu hakkında bilgi aldı. Ardından Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ile birlikte yanan bölgeleri tek tek gezerek incelemelerde bulundu. Yangın sürecinden çıkarılması gereken ciddi dersler olduğunu belirten Gelecek Partisi Genel Başkanı ve Eski Başbakan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu, “Bu yangın sürecinde koordinasyonda, erken müdahalede, ekipmanda, insan unsurunda çok ciddi eksiklikler olduğu herkes tarafından gözlemlendi. Türkiye’yi yönetenlerin kriz bağlamında buradan çıkaracakları çok ciddi dersler var” dedi.

Menteşe’de duman güneşi kapattı, kül yağıyor!

Muğla’nın Kavaklıdere ve Menteşe ilçesine bağlı Yılanlı mevkiinde meydana gelen orman yangınları nedeniyle Menteşe ilçesine yoğun duman çökerken, ilçeye kül yağmaya başladı. Vatandaşlar nefes almakta güçlük çekiyor.

Fethiyeli vatandaşlar Marmaris için seferber oldu

Marmaris Armutalan’da başlayan ve birçok noktaya yayılan yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Yangın bölgesine Muğla’nın birçok ilçesinden destek gelirken, Fethiyeli vatandaşlarda seferber oldu.

Türkiye’nin denize yakın en eski tiyatrosunun akıbeti belirsizliğini koruyor

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Roma döneminde yapılan, MS 2. yüzyılda onarım geçiren ve Bizans döneminde arena olarak kullanılan, Türkiye'nin denize yakın en eski tiyatrosu olan Antik Telmessos'un restorasyonu adeta yılan hikayesine döndü.

Çelik ve Koçyiğit ailesinin mutlu günü

Fethiye’li başarılı iş insanı ve siyasetçi olan ‘Felikya Grup’ Yönetim Kurulu Başkanı Doğuş Çelik ve Yüksek Mimar Merve Koçyiğit, koronavirüs tedbirleri kapsamında aile arasında kıyılan nikah töreni ile bir ömür mutluluğa evet dediler.

Samanlıktaki yılan itfaiye ekipleri tarafından çıkarıldı

Muğla’nın Fethiye İlçesinde samanlığa giren yılan Fethiye İtfaiye Grup Amirliği ekipleri tarafından çıkarıldı.

Evdeki 2 metrelik yılanı İtfaiye ekipleri çıkardı

Muğla'nın Marmaris İlçesinde eve giren yaklaşık 2 metrelik yılanı Marmaris İtfaiye Amirliği ekipleri çıkardı.

Havuzda fark edilen yılan için operasyon

Fethiye’de Foça mahallesindeki bir evin bahçesinde bulunan havuzda görülen yılan paniğe yol açtı.

Helikopterde yılan operasyonu

Muğla’nın Milas ilçesinde yangın söndürme helikopterinin içerisine giren yılan itfaiye ekipleri tarafından yakalanarak doğaya bırakıldı.

Fethiye'de itfaiyeden yılan operasyonu

Fethiye’de Cumhuriyet Mahallesinde bir evin bahçesine giren yaklaşık 2 metre uzunluğunda ki yılan çevre sakinlerini korkuttu. Yılanı gören vatandaşlar hemen itfaiye’den yardım istedi.

Evin balkonunda görülen yılan korkuttu

Marmaris’te bir evin balkonunda görülen engerek yılanı vatandaşları korkuttu.

Eve giren yılanı itfaiye yakaladı

Fethiye’de bir eve giren yılanı itfaiye grup amirliği ekibi yakalayıp doğaya saldı.

Kavaklıdere’nin yol sorunu büyüyor

Muğla’nın yolları yine bir yılan hikâyesine konu oluyor. Muğla’nın Kavaklıdere İlçesi'nde, şehir içi yolların yapımı yine kafaları karıştırdı. İlçede yapımı devam eden ve edemeyen yolların yapımını ile ilgili AK Parti İl Başkanı Kadem Mete ile Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden açıklamalar geldi. 

“Kandiller, kardeşlik duygularını arttıran özel anlardır”

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, Regaip Kandili dolayısı ile mesaj yayınladı. Başkan Çoban, “Kandiller, insanların kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran özel anlardır. İslam dininde mübarek sayılan üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandili’nin de bu anlamda, toplum hayatımızda çok özel bir önemi vardır” dedi. 

Perşembe pazarı atıkları yaban hayvanları için doğaya bırakılıyor 

Menteşe Belediyesi, Perşembe pazarının ardından topladıkları 500 kilogramlık sebze ve meyve gibi atıkları kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarının yemesi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim etti. Teslim edilen yiyecek maddeleri ekipler tarafından Yılanlı Yaban Hayatı Gençleştirme Sahasına bırakılacak. 

Dosyayı gönüllü avukat üstlendi

Fethiye’de eşi tarafından öldürülen Selvan Acar’ın dosyasını Ankara Barosu avukatlarından Fethiyeli Fatih Tahancı üstlendi. Olayın ardından Fethiye’ye gelen Avukat Fatih Tahancı, cinayete kurban giden SelvanAcar’ın annesi Cemile Kaya ve babası İsmail Yakabağ ile görüşüp; dosyayı gönüllü olarak üstlenmeyi kabul etti. Acılı anne ve baba ile görüşen Avukat Tahancı, katil zanlısının eşini daha önce yaralamış olduğunu belirterek; “Merhum komşuları tarafından, ailesi tarafından çok sevilen, sayılan aynı zamanda boşanma işlerine girdiği vakit evini Fethiye’ye taşıyan, kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadınmış. Topluma örnek olabilecek bir kadının ne yazık ki yaşam hakkı elinden alındı” dedi.

Lüks Otomobil Cayır Cayır Yandı

Milas’ta seyir halindeki otomobilin motor bölümünde yangın çıktı. Kısa sürede yayılan yangın, otomobili kullanılamaz hale getirdi.

İtfaiyeden Yılan Yakalama Operasyonu

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki bir apartmanın merdiven boşluğuna giren yaklaşık 2 metre boyundaki yılan itfaiye ekibi tarafından yakalanarak doğaya salındı.

Menteşe'de Motosikletli Polis Kaza Yaptı

Muğla'nın Menteşe İlçesi Yılanlı yolu Devataşı mevkiinde motosikletli polis kaza yaptı. Kazada yaralanan polis ambulansla hastaneye kaldırıldı.