Yörük Türkmen Haberleri

Yörük Türkmen Haberleri

Yörükler “Kadınlar Günü Kutlu Olsun”

Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Dernekleri 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeni ile keşkek günü ve eğlence düzenledi. Etkinliğe yoğun katılım gerçekleşti.

Karaca’ya Ziyaretler Sürüyor

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya yoğun destek ziyaretleri sürüyor.

Hancı, “Yörük Şenliği ile Türkiye genelinde nam salıyoruz”

Karaçulha Gönüllüleri Derneği Başkanı Halil Hancı, bu yıl sekizincisi düzenlenen Geleneksel Yayla Karaçulha Yörük Türkmen Şöleni’nde açıklamalarda bulundu.

Akdenizli, “Karaçulha Yörük şölenine hepiniz hoş geldiniz”

Seydikemer Belediyesi Başkanı Önder Akdenizli, Geleneksel Yayla Karaçulha Yörük Türkmen Şöleni’ne katıldı. Yörük vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Akdenizli, çeşitli açıklamalarda bulundu.

Kökten, “Burada büyük bir emek var”

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, Geleneksel Yayla Karaçulha Yörük Türkmen Şöleni’ne katıldı. Şenlikte emeği geçen herkese teşekkür eden Kökten, çeşitli açıklamalarda bulundu.

“Yörük Türkmen Şöleni” renkli görüntülerle başladı

Seydikemer’de düzenlenen Geleneksel Yayla Karaçulha Yörük Türkmen Şöleni renkli görüntülerle başladı.

DEPREMZEDE KADINLAR İÇİN KEŞKEK GÜNÜ

Fethiye Yörük Türkmen Derneği Kadın Kolları tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Yörük Çadırı’nda ilçe Sivil Toplum Kuruluşları destekleriyle keşkek günü etkinliği yapıldı.

YÖRÜKLER DOYA SIYA EĞLENDİ

Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu ve bağlı derneklerinin hazırladığı “Yörük Yaren Gecesi” büyük alkış topladı. Özer Olgun Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa ise ilgi yoğun oldu.

MİLLETVEKİLİ GÖKCAN, “MUĞLA’DAKİ KORKU İMPARATORLUĞUNU YIKIYORUZ”

Ak Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol, Yörük Türkmen Şenliğinde yaşanan olaylar ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ile ilgili Sınırsızlık Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

BAŞKAN AKCAN’DAN, MİLLETVEKİLİ GÖKCAN’IN İDDİALARINA YANIT

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, 13. Uluslararası Muğla Yörük Türkmen Toyu’nda protokol konuşmaları sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün konuşma yapmasını engellediğini iddia etmişti. Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan’dan AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan’ın, protokol konuşmaları sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün konuşma yapmasını engellediği iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

CHP’Lİ OSMAN GÜRÜN’DEN SAHTE DEMOKRASİ ANLAYIŞI

CHP’li Osman Gürün birlik beraberlik, hoşgörü, farklı fikirlere saygı derken, Yörük Türkmen Şenliğindeki protokol konuşmalarına müdahale etti.

YÖRÜK TÜRKMEN ŞÖLENİNE KARACA’YI DA DAVET ETTİLER

Karaçulha Gönüllüleri Derneği Başkanı Halil Hancı beraberinde yönetim kurulu, 23-24 Temmuz’da gerçekleşecek Yörük Türkmen şölenine Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı da davet etti.

YÖRÜK TÜRKMEN DERNEĞİ KARACA’YI ZİYARET ETTİ

Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı ve Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak ve üyeleri, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ziyaretinde bulundular.

YÖRÜKLER KAHVALTIDA BULUŞTU

Yörük Türkmenlerin Muğla İl Beyi İsmail Uzunoğlu’nun Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı olması nedeni ile Fethiye Yörük Türkmen ve Kültür Derneği üyeleri kahvaltıda bir araya geldi. Çalış’ta bulunan Yörük Çadırı’nda gerçekleşen kahvaltıya Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’da katıldı.

Kerimoğlu İsmail Toroslar Yörük Türkmen federasyonu başkanı

2004 yılında kurulan Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Genel Kurul’u yapıldı. Genel Kurul’da Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Başkanlığı’na Kerimoğlu İsmail olarak ta bilinen İsmail Uzunoğlu seçildi.

Yörüklerden keşkek günü

Fethiye ve Seydikemer Yörük ve Türkmen Dernekleri tarafından Çalış Plajı’nda bulunan Kerimoğlu Yörük Çadırı’nda 'Keşkek Günü' düzenlendi. Gelen misafirlere keşkek dağıtımıyla başlayan etkinlik şehitler ve askere gidenler için dualar okunarak devam etti. Ardından şarkılar ve türküler söylenerek etkinliğe gelen bayanlar bol bol dans ettiler. Bu özel etkinliğe Fethiye Belediye Başkan Vekili Gözde Hoşafcı, Kültür Müdürü Halime Ok, Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı ve birçok vatandaş katıldı.

Genel Başkanlığa Ramazan Kıvrak seçildi 

Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu genel kurulu yapıldı. Kongreye çevre il ve ilçelerden da katılım olurken; Kovid-19 salgını tedbirleri altında gerçekleştirildi.

Milletvekili Tanal’dan destek istediler 

Fethiye’nin Karaçulha Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) tarafından yapılacak olan 180 konutun bölgeye yapılmaması için Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ı inşaatın yapılacağı alana davet ettiler. TOKİ projesinin bölgeye yapılmamasını isteyen mahalle sakinleri, Milletvekili Tanal’dan destek talebinde bulundular. 

Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği Üyeleri Ve Sağlık Çalışanlarını Unutmadı

Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği, “Paylaşmanın da önemini bu zor günlerde daha da iyi görüyoruz. Biz bize yeteriz Türkiye’m” sloganıyla üyelerine ve sağlık çalışanlarına yıkanabilir maske hediye etti

Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği’nden HDP’ye İdlib Tepkisi

Kocaeli'de bir araya gelen Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği üyeleri, İdlib'de yapılan hain saldırı nedeni ile vatandaşları birlik olmaya davet ederken, konu ile ilgili TBMM'de yapılan ortak açıklamaya katılmayan HDP'ye tepki gösterdi.

Yaren Gecesi Renkli Görüntülere Sahne Oldu

FBKM 16. Yıl etkinlikleri kapsamında Fethiye Belediyesi, Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Dernekleri işbirliğiyle düzenlenen Yaren Gecesi renkli görüntülere sahne oldu. Eğlence dolu geceye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.