Yüzde 20 Haberleri

Yüzde 20 Haberleri

Muğladent Ağız Ve Diş Sağlığı Polikliniği'nde İndirim uygulanacak

MUTSO ile Muğladent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği  arasında imzalanan indirim protokolü kapsamında, Oda üyelerine yapılan işlemlerde yüzde 20 indirim uygulanacak.

Artı KOBİ Danışmanlık’tan FTSO Üyelerine İndirim

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Artı KOBİ Danışmanlık arasında imzalanan indirim protokolü ile FTSO üyelerine yüzde 20 indirim imkanı sağlandı.

BAŞKAN ÇIRALI “FETHİYE’NİN HAKKINI SAVUNDUĞUMUZ İÇİN Mİ SUÇLANIYORUZ?”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Mavi Grup Başkan Adayı Osman Çıralı, Babadağ Teleferik sözleşmesine ilişkin açıklama yaparak, Fethiye’yi Babadağ’dan gelecek milyonlarca liralık gelirlerden mahrum bırakan sorunları tek tek açıkladı. Sözleşmenin ödemeler bölümünde yer alan ve hiçbir netliği bulunmayan, “…ihale konusu işler kısmen veya tamamen işletmeye alındığı tarihten itibaren” ibaresi nedeniyle Babadağ’dan pist kullanım ücreti tahsil edilemediğini vurgulayan Başkan Çıralı, bu muğlaklık nedeniyle Fethiye’nin büyük bir gelirden mahrum kaldığını söyledi. FTSO üyelerine teleferikte yüzde 50 indirimi çok görenlerin ücretsiz biletlerle Babadağ’a çıktığını aktaran Başkan Çıralı, sözleşmede yer alan “Kiracı pist kullanım ücretlerini yıllık bazda toplam yüzde 20 artırma veya istediği oranda düşürme yetkisine sahiptir” ibaresinin nasıl sonuçlara yol açtığını bu sezon gördüklerini kaydetti. Anlaşmaya göre kiracı firmanın bilanço üzerinden Fethiye Güç Birliği (FGB) şirketine pay verdiğini hatırlatan Başkan Çıralı, “Düşünün ki bir işletmeyi yüzde 12,5 gelir ortaklığı ile kiraya vereceksiniz, ödemenin ne zaman başlayacağına dair net bir ifade koymayacaksınız. İşletmenin gelir denetimini yapamayacak, bu hususla ilgili de şartnameye ve sözleşmeye açık bir madde de koymayacaksınız. Üyelerimize yüzde 50 indirimi çok görecek ama ücretsiz bilet dağıtacak, Babadağ’a ücretsiz çıkacaksınız. Sözleşmenin eksik ve hatalı hazırlandığını ifade ettiğimizde de bizi bilgisizlikle suçlayacaksınız! Bizim suçumuz, üyelerimizin dolayısıyla Fethiye’mizin hakkını savunmak mı?” dedi.

DİSK 2 NOLU ŞUBEDEN ÜYELERİNE EĞİTİM DESTEĞİ

Muğla DİSK-GENEL İŞ Sendikası 2 Nolu Şubesi il genelinde üyelerinin kırtasiye ve okul masraflarına destek olmak ve maddi yüklerini bir nebze olsun azaltabilmek amacıyla çeşitli iş yerleriyle protokol imzaladı. Şube üyeleri çocukların okul ihtiyaçlarını yüzde 20’ye varan indirimlerle alabilecek.

BELEDİYE, DOC POLİKLİNİĞİ İLE ANLAŞMA YAPTI

Fethiye Belediyesi, DOC Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği ile belediye çalışanları ve birinci derece yakınlarına yüzde 20 indirim anlaşması yaptı.

İnşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 67,74, aylık yüzde 15,70 arttı

İnşaat maliyet endeksi, 2021 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 15,70, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 67,74 arttı. Bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 20,35, işçilik endeksi yüzde 1,44 arttı. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 85,77, işçilik endeksi yüzde 24,01 arttı.

Sosyal Korumaya 655 Milyar 599 Milyon Tl Harcandı

Sosyal koruma harcaması 2020 yılında yüzde 20,9 artış göstererek 655 milyar 599 milyon TL oldu. Bu harcamanın ?,5'ini 646 milyar 2 milyon TL ile sosyal koruma yardımları oluşturdu.

Ekim Ayı İşsizlik Rakamları Açıklandı

Türkiye'de işsizlik oranı, Ekim’de bir önceki aya göre 0,2 puan azalarak yüzde 11,2 seviyesinde gerçekleşti. Söz konusu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 717 bin kişi oldu. Genç işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,8 puan artışla yüzde 20,1 olarak belirlendi.

FTSO üyeleri yüzde 20 indirimli hizmet alacak

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, ev ve profesyonel endüstriyel tip baca temizliği için Fethiye Marina'dan indirimli hizmet alacak. 

Olmayan ilaçlar raflarda yer almaya başladı 

İlaç fiyatlarına yüzde 20 zam yapılmasına ilişkin kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından bir süredir olmayan ilaçlar, eczane raflarında yer almaya başladı. “Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar” Resmi Gazete’de yayımlandığını belirten Eczacılar Odası Fethiye Temsilcisi Haydar Gülen, “Her yıl Şubat ayında beklenen ilaç zammı gerçekleştirildi” dedi. 

Kıvrak Motor yine Türkiye satış birincisi

Kıvrak Motor Sahibi Nuri Kıvrak, Honda Türkiye satış birinciliğini 2020 yılında da kazandı. 44 yıldan bu yana Fethiye’de Kıvrak Motor olarak halka hizmet veren Kıvrak Motor, Honda Türkiye satış birinciliğini yine Fethiye’ye getirdi. Kıvrak Motor Sahibi Nuri Kıvrak, öncelikle müşterilerine teşekkür ederek; “2020 yılında korona virüsü salgınına rağmen satışlarımızı yüzde 20 arttırarak, hizmetimizi sürdürdük. 2021 yılında hedefimiz yüzde 30’lara ulaşmak” ifadelerini kullandı. 

Ayçiçek yağına zam üstüne zam

Ayçiçek yağına gelen zamlardan sonra yanına yaklaşılmıyor. Öyle ki 5 litrelik ayçiçek yağı 75 liraya kadar çıktı. Yüzde 20’lik zam da yolda… Fethiye’de toptan gıda market işletmeciliği yapan Aziz Küçüktahancı, “Her satın alımlarda fiyatların yüzde 10, yüzde 20 daha fazla olacağını söylediler. Önümüzdeki 2 aylık süreçte de yağ bulunamayacağını ifade ettiler. Bu bir spekülasyon mu? Onu da bilmiyoruz” diye konuştu.

Tokmak, “Pandemiye rağmen çıtayı yükselteceğiz”

Fethiye-Seydikemer Süt Üreticileri Birliği yaklaşık 2 bin 300 çiftçi ailesine pandemiye rağmen hizmet veriyor. Birlik, günde 150-160 ton, yılda 50-55 bin ton çiğ süt toplayıp çiftçiye destek olurken, ürün bedellerini de teminat altında ödemeyi sürdürdü. 2021 yılında beklentilerinin yılda 60 bin ton çiğ süt sağlamak olduğunu söyleyen Fethiye-Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak, “Hayvancılığın sektörümüze sağlamış olduğu yıllık katkı 2020 için 250 milyon TL, 2021 için ise bu rakamda yüzde 20’lik bir artış öngörüyoruz, bu da 300 milyon TL civarına tekabül ediyor” dedi.