FETHİYE BELEDİYESİ SAĞLIK EMEKÇİLERİNİ UNUTMADI!

Fethiye Belediyesi tarafından geçtiğimiz sene koronavirüs salgınında hayatını kaybeden sağlık çalışanları için 'Saygı Anıtı' yapılmıştı. 14 Mart Tıp Bayramı olması nedeniyle Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Sabri Oğuz Bolelli, saygı anıtına giderek, vefat eden sağlık emekçilerinin isimlerinin yazılı olduğu plakaları anıta çaktı ve 'onları unutmayacağız' dedi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye Belediyesi geçen sene tıp bayramında saygı anıtının açılışını yapmıştı. Yapılan anıtın gövdesinde koronavirüs salgının başlangıcından itibaren kaybettiğimiz 288 sağlık çalışanının isimlerine yer verilmişti. 2021 yılından bu güne, 14 Mart Tıp Bayramı’na kadar koronavirüs salgınında vefat eden 165 sağlık emekçisinin de isimleri, Fethiye Belediyesi Başkan Vekili Sabri Oğuz Bolelli tarafından anıtın gövdesine çakıldı.
Fethiye Belediyesi Başkan Vekili Sabri Oğuz Bolelli yaptığı açıklamada, “Değerli Fethiyeli yurttaşlarım. Vefakâr cefakâr sağlık çalışanlarımız. Doktorlarımız, Hocalarımız. Öncelikle hepinizin “tıp bayramını” kutluyorum ve hepimize sağlıklı günler diliyorum. Bildiğiniz gibi… Her yıl tıp bayramını kutluyoruz. Ancak dünyanın başına bela olan “Covid 19” salgını. Unuttuğumuz bazı değerlerin kıymetini daha iyi anlamamızı sağladı. Hocalarımızın, doktorlarımızın, eczacılarımızın ne kadar önemli olduğunu yeniden anladık. Bu süreç içinde tüm sağlık çalışanlarımızın ne büyük sıkıntılar çektiğini lütfen hatırlayınız. Henüz aşı yoktu.  Hastalığa yakalananların önemli bir kısmı ölümü bekleniyordu. Sağlık çalışanlarımız evlerine gönderilemiyordu. Onları toplu halde bomboş kalmış otellerde misafir ediyor, karantinaya alıyorduk. İşte her şeyin durduğu günlerde büyük fedakârlıklar gösteren sağlık ordumuz inanılmaz bir savaş veriyordu. Her savaşta olduğu gibi sağlık ordumuzdan çok önemli kayıplar veriyorduk. Geçen yıl aşı etkisiyle biraz nefes alır hale geldiğimizde. Sağlık şehitlerimizi unutmadık. Bizden sonra da unutulmasın diye bu gördüğünüz sağlık şehitleri anıtını yaptık. İsimleri unutulmasın diye kaybettiklerimizi anıtımızın arkasında yer alan blok üzerine plakalar halinde çakarak ölümsüzleştirmeye çalıştık. Bu anıtta Hocalarımızın, doktorlarımızın, diğer dallarda çalışan 288 sağlık çalışanımızın ismi yazılı. Ancak salgın hastalık algı olarak zayıflatıldı, önemsizleştirildi ancak tehlike olarak başka tür ve varyantlarıyla ne yazık ki devam ediyor. Sağlık bakanlığımıza sorduk… Ne yazık ki… Bu anıtı açtığımız günden bu yana 165 değerimizi daha kaybetmişiz. 11 Tıp Profesörü , 61  Doktor, 20 Eczacı, 73 çeşitli dallarda sağlık çalışanımızı ne yazık ki kaybetmişiz. Şimdi bu değerli insanlarımızın da isimleri yazılı plakaları anıtımızın gövdesine çakacağız, unutmamaya çalışacağız. Hepsini huzurunuzda şükranla ve minnetle anıyorum. Ve Allahtan rahmet diliyorum. Tıp çalışanlarımıza karşı zaman zaman gazetelerde okuduğumuz çirkin olayları da bu vesile ile kınıyorum. Bilime ve bilgiye karşı saygı uygar bir millet olmanın gereğidir. Bunu asla unutmayalım. Tıp bayramı dolayısıyla hala tehlikeye karşı direnen, büyük ve unutulmaz görevler yapan tüm sağlık çalışanlarımızı selamlıyorum.  Bayramlarını kutluyorum. Sağ olun… Var olun…” dedi.
FETHİYE BELEDİYESİ SAĞLIK EMEKÇİLERİNİ UNUTMADI!

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN