Fethiye Belediyespor 70, Mamak Belediyespor 77

Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele eden Fethiye Belediyespor, 5. hafta karşılaşmasında evinde Mamak Belediyespor'u ağırladı. Son ana kadar başa baş geçen maçı Başkent temsilcisi 77-70 kazandı.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 -

Beşkaza Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Başhakem Orkun Yurttaş yönetirken; yardımcılıklarını Süleyman Dağder Dağlı ve Mustafa Candemir Tabak yaptı. Fethiye Belediyespor karşılaşmaya William Daniels, Tuğberk Gedikli, Ogün Sevinç, Hidayet Civan ve Muhammed Bayraktar ilk beşi ile başladı. Konuk takım Mamak Belediyespor ise Marlain Veal, Melih Kapucu, Utku Yücedağ, Alihan Genç ve Chance Comanche ilk beşi ile parkedeki yerini aldı. Maçın ikinci yarısını Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve Fethiye Belediyespor Başkanı İzzet Durak birlikte izledi. 
İlk 5 dakika karşılıklı sayılar ve 13-13'lük beraberlikle geçildi. Marlain Veal aleyhine çalınan sportmenlik dışı faulden sonra Fethiye Belediyespor skoru 19-15'e getirdi. Birinci periyot, Williams Daniels'tan gelen 15 sayıyla 31-26 Fethiye Belediyespor’un üstünlüğü ile son buldu. Bu bölümde içeriden Fethiye Belediyespor 10, Mamak Belediyespor 5 basket buldu.
İkinci çeyreğin ikinci dakikasında Chance Comanche’nin sayısı skoru 31-31’e getirdi.  Fethiye Belediyespor, Engin Kalkan'ın üçlüğü ile skoru 41-35'e getirdi. Topu içeri indiren ve yakın atışları isabetli kullanan Fethiye temsilcisi ilk yarıyı 45-39 önde tamamladı.
Mamak Belediyespor’da üçüncü çeyrekte Marlain Veal sahne almaya başladı ve 8. dakikada takımını 52-51 öne taşıdı. Konuk ekip son periyoda 60-56 önde girdi. Veal dördüncü çeyreğe de üçlükle başladı, fark 7 sayıya çıktı, beşinci dakika 67-63 Mamak Belediyespor üstünlüğü ile geçildi. Bitime 4 dakika kala Fethiye Belediyespor, William Daniels ile skoru 67-67 eşitledi. Son 2 dakikaya girilirken Veal’in üçlüğü ile konuk takım skoru 72-68'e getirdi, Comanche'nin takip smacı ve ardından Kaan Sarıaslan'ın üçlüğü ile maç koptu ve karşılaşma 77-70 sona erdi.
Mamak Belediyespor oyuncusu Marlain Veal 26 sayı ile galibiyette önemli pay sahibi olurken, Chance Comanche 21 sayı kaydetti. Fethiye Belediyespor’da yeni transfer William Daniels attığı 30 sayı ile maçın en skoreri oldu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN